Чт, 2024-04-25, 22:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 25 » Майдан: Янукович готує ухвалу про НС
16:12
Майдан: Янукович готує ухвалу про НС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
 

05:00. Протестувальники знайшли в Українському домі поламані ящики з експонатами Музею історії Києва, написав нардеп Андрій Шевченко.

"В Укрдомі виявили масу зламаних міліцією ящиків з експонатами Музею історії Києва. Керівництво Музею складає зараз акти. Мародери!.." - зазначив він.

04:45. Активісти Євромайдана зайняли Український дім, повідомив у своєму Twitter народний депутат Андрій Шевченко.

"В Укрдомі виставляємо охорону фондів Музею історії Києва, які, виявляється, зберігаються на верхніх поверхах. Майданівці прибирають сміття", - написав він.

Також він повідомив, що на верхніх поверхах Українського дому зберігаються фонди музею історії Києва. "Виставляємо охорону", - повідомив нардеп.

04:00. Решта співробітників ВВ МВС покинули Український дім. Під крики "Ганьба!" вони вийшли з заднього бокового виходу Українського дому і піднялися вгору по вул. Трьохсвятительській, де їх чекали автобуси, передає Еспресо.TV.

"Беркут" постійно здійснює переміщення навколо периметру Майдану, з різних боків. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав Зорян Шкіряк.

"Втім, на Майдані величезна кількість патріотів та бійців самооборони. Готові! Тримаємось!" - зазначив Шкіряк.

03:45. Кличко та інши депутати домовилися про вихід солдатів з Українського дому, повідомляє "Українська правда". Протестувальники розбирають барикади біля одних з дверей.

03:30. На переговори до Українського дому пішла група народних депутатів від опозиції на чолі з Віталієм Кличком.

Про це у "Твіттері" написав народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко. "Був всередині Укрдому з @Vitaliy_Klychko та Кутовим. Домовилися про відхід міліції. Почнемо через 10 хв", - написав він.

Перед входом в живому коридорі також встав священик з іконою.

Також народний депутат Арсен Аваков повідомив, що були проведені переговори, під час яких співробітникам МВС було запропоновано забезпечити коридор для виходу з будівлі. "Коли пробиралися через лінію конфлікту, по розбитих фрамугах, Андрій Парубій (комендант Майдану, - ред.) глибоко поранив ногу... Бійці міліції чекають команди від керівництва для відходу", - написав Аваков.

03:00. Близько 200 співробітників Міністерства внутрішніх справ України, які виявилися заблокованими в Українському домі, покинули будівлю.

Міліціонери, заблоковані протестуючими в Українському домі, покинули будівлю, скориставшись виходом через одну з бічних скляних вітрин. Після цього правоохоронці були поведені співробітниками "Беркута" у бік Михайлівської площі.

Бійці ВВ також хочуть залишити Український дім, але їх не пускають. Про це повідомляє 5-й канал. За словами очевидців, на даний момент, Український дім залишили чотири бійці ВВ.

02:25. Силовики, які ніби погодились залишити Украинскій дім, вийшли з переговорів з протестуючими, передає УНИАН.

02:15. За інформацією кореспондента РБК-Украина, в Українському домі знаходяться співробітники ППС Києва та Одеси. "Керівники зараз консультуються, сподіваємося, результат буде позитивним", - написало в sms джерело.

За словами очевидців, передає Espreso.tv, на даний момент, Український дім залишили чотири бійця ВВ.

02:00. На Грушевського силовики увімкнули величезний прожектор. У соцмережах з'явилися повідомлення про те, що на Михайліську площу прибув Беркут, повідомляє "Українська правда".

Облога продовжується. Біля будівлі зібралися близько 5 тисяч протестувальників. Силовики, які начебто погодилися залишити Українській дім, не виходять на зв'язок з протестувальниками. Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

До Українського дому прибули дві карети швидкої допомоги.

01:30. Стало відомо, що представникам правоохоронних органів всередині Українського дому необхідна допомога для того, щоб вибратися з осадженої будівлі, повідомив РБК-Украина один з силовиків.

"Жодного спецназівця немає (всередині будівлі)", - зазначив співрозмовник. За його словами, у заблокованих в Українському домі правоохоронців немає зброї, тільки спецзасоби.

В результаті зіткнення мітингувальників з силовиками біля Українського дому на Європейській площі, постраждала одна людина. Як передає "Інтерфакс-Україна", волонтери понесли постраждалого на ношах в сторону барикад на вул. Грушевського, де очевидно знаходяться машини "швидкої допомоги".

01:15. Бійці ВВ домовилися з протестувальниками, що вони залишать Український дім. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Євромайдан SOS.

"Увага! Новини з Українського дому!

Навколо будівлі дуже багато людей, близько 5 тисяч. Зараз всі скандують "молодці". В середині перебувають хлопці з внутрішніх військ, між ними та протестувальниками відбулася домовленість, військові пообіцяли скласти щити та пройти народним коридором."

1:00. В Українському домі силовики вишикувалися зі щитами в шеренги. Мітингувальники продовжують блокувати Український дім, але вже без вибухів і бійок.

Люди починають повертатися на Майдан Незалежності. Активісти Євромайдана самі не знають, хто почав штурмувати будівлю, мовляв, наказів від начальства не було.

00:30. Перед Українським домом створили коридор для виходу правоохоронців — мітингувальники запропонували силовикам зняти шоломи і вийти. Силовики на умови не погодилися.

Відкрити двері Українського дому мітингувальникам у кількості 1,5 тис. вдалося за допомогою троса. Після чого почався штурм будівлі.

Станом на північ в районі Українського дому знаходиться близько 5 тис. мітингувальників, а також близько 200 силовиків.

00:00. Силовики з Українського дому закидують гранатами та поливають водою мітингувальників.

Мітингувальники намагаються штурмувати будинок Українського дому, в якому знаходяться бійці внутрішніх військ і "Беркут". Іноді чути вибухи або постріли. Також чутно, як розбивається скло. Як уточнює РБК-Україна, з Українського дому хтось світить ліхтарями.

22:30. Протестувальники забарикадували виходи з Українського дому, де сконцентрувалися великі сили міліціонерів.

Так, входи до Українського дому завалили мішками зі снігом і розлили воду, повідомляє Еспресо.TV.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні до Українського дому зайшло близько сотні міліціонерів, які залишаються у будівлі.

20:00. Зараз на вулиці Грушевського, де триває протистояння між протестувальниками і міліцією, помічена бронетехніка та група військових.

Про це повідомили свідки подій, передає Еспресо.TV.

За їхніми словами, колона рухається у напрямку Європейської площі.

19:00. Закінчилася зустріч президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій Володимиром Кличком , Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком.

Про це у суботу 25 січня повідомляється на сайті голови держави.

"Зустріч тривала більше трьох годин", - зазначено в повідомленні.

18:55. Протягом години до Українського дому, що на Європейській площі у Києві, зайшли близько сотні міліціонерів.

При цьому силовики відмовилися давати будь-які коментарі і порадили звернуться за інформацією у відомство, повідомляє "5 канал".

Силовики зайшли через бічний вхід. Зараз вони знаходяться всередині приміщення і не здійснюють активних дій.

17:45. Протестувальники спорудили цілу мережу барикад на вул. Грушевського в центрі Києва: три високі барикади до трьох метрів зібрані із мішків зі снігом та інших підручних матеріалів, між ними - лабіринт нижчих перешкод, що суттєво ускладнить переміщення всередині цього укріпленого периметра.

У розпорядженні протестувальників - дві катапульти за типом рогатки, які наразі не використовуються, оскільки протестувальників попередили про необхідність утриматися від метання будь-яких предметів у бік правоохоронців, оскільки тривають переговори, передає "Інтерфакс-Україна".

У кількох місцях на передовій барикаді горять шини, полум'я локальне. Крізь дим і вогонь чітко проглядаються лави внутрішніх військ, які прикриваються щитами, і вишикувалися між протестувальниками і будівлею Кабінету Міністрів.

До першої барикади самооборона не пускає людей без шоломів, а також жінок та людей похилого віку.

У районі вул.Грушевського також з'явилися нові армійські намети і бочки, в яких палять дрова для обігріву протестувальників.

Невеликі барикади з'явилися у районі Київської філармонії (Володимирський узвіз) і на вул. Трьохсвятительській, але там є можливість для проїзду автотранспорту.

Загальна кількість протестувальників у районі лабіринту барикад на Грушевського, за оцінками кореспондент агентства, - близько 2 тис. осіб, відбувається постійна ротація людей.

Усі входи в Український дім на Європейській площі закриті всі вікна і вітрини першого поверху зашторені. Присутності силовиків не спостерігається.

На Володимирській гірці над Українським домом стоять спостерігачі від протестувальників і стежать за тим, щоб правоохоронці не зайшли в тил із тієї сторони.

17:00. Активісти "Свободи" узяли під охорону готель "Україна" у Києві.

"Як стало відомо із достовірних джерел планувалася провокація із погромами та загрозою життю іноземних журналістів, які висвітлюють перебіг революції Гідності. Група "тітушок" під виглядом активістів Майдану та прикриттям представників спецслужб планували увірватися в готель "Україна" та вчинити погром і криваве побоїще іноземних журналістів", - повідомили в прес-службі ВО "Свобода".

"Наразі, готель узято під контроль активістів "Свободи", він працює у звичному режимі. Закликаємо представників правоохоронних органів дотримуватися українського та міжнародного законодавства, припинити криваві провокації та терор проти представників засобів масової інформації, лікарів та мирних протестувальників", - заявили в партії.

"Будь-яка спроба вчиняти провокації отримає гідну відсіч, а згодом справедливе судове покарання. Нагадуємо, що злочини проти людства не мають терміну давності", - додали в "Свободі".

16:15. В АП розпочалася зустріч Кличка, Яценюка і Тягнибока з Януковичем.

Зустріч президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій проходить в адміністрації голови держави, повідомляє прес-служба президента.

Так, у зустрічі беруть участь голова адміністрації президента , керівник робочої групи Андрій Клюєв, перший заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов, міністр юстиції Олена Лукаш, лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок .

14:40. Лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликав силовиків, суддів і прокурорів не брати участь у репресіях і захистити громадян України.

"Я звертаюся до тих, хто має захищати в країні правопорядок, закони і Конституцію, справедливість і права людини. Я звертаюся до міліції, Внутрішнім військам, спрецподразделеніям, суддям і прокурорам. Чи не виконуйте злочинні накази, не приймайте несправедливі і протизаконні рішення, не беріть участи у репресіях проти громадян України. Нашої з вами країни. Захистіть сьогодні людей! Ті з вас, хто має професійну честь, гідність, сміливість і совість зробити це, отримають гарантії і залишаться працювати ".

14:05. На вул. Грушевського в Києві після перемир'я, яке тривало майже 5 годин, знову відновилося силове протистояння. Перемир'я перервали силовики. Вони намагалися загасити палаючі шини.

Але після цього вони почали поливати водою активістів. Мітингувальники не втрималися і почали кидати каміння і "коктейлі Молотова" у бік "Беркута". Одна пляшка не долетіла в силовиків і потрапила в шини, які знову почали горіти. Перестрілка триває, повідомляє 5-й канал.

14:00. Форум Євромайданів підтримав заклик нардепа Анатолія Гриценка про патрулювання вулиць міста і застосуванню легальної зброї на захист Майдану.

Гриценко закликав усіх, хто має легальну зброю, вийти на захист Майдану, патрулювати вулиці.

13:30. В адміністрації президента Віктора Януковича підготовлене рішення про введення надзвичайного стану та "зачистки" Майдану. Про це йдеться у заяві Штабу національного спротиву, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Штаб національного спротиву має у своєму розпорядженні достовірну інформацію про те, що зараз в адміністрації президента України підготовлене рішення про введення надзвичайного стану та "зачистки" Майдану", - йдеться у заяві.

"Підпис Віктор Януковича під указом про введення надзвичайного стану – це підпис під указом про розстріл сотні людей, початок війни влади проти власного народу. Звертаємося до Віктора Януковича – введення надзвичайного стану це смерть та загибель тисячі людей, це розкол країни та знищення України як незалежної, суверенної держави", - заявили автори звернення.

"Ми сьогодні лише разом можемо зупинити цей сценарій. Зваженість, витримка та відповідальність перед нашими дітьми та майбутнім нашої держави – це ті спільні точки дотику, які дозволять нам вийти із цієї масштабної суспільної кризи мирним шляхом", - додають у Штабі Нацспротиву.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1125 | Додав: adminA | Теги: Майдан: Янукович готує ухвалу про Н
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ