Чт, 2024-04-18, 19:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 4 » Майдан можуть розігнати війська з Криму
10:38
Майдан можуть розігнати війська з Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

13:10. Біля Верховної Ради України триває мітинг на підтримку влади, а біля Кабінету міністрів - проти дій влади та за відставку уряду. У обох мітингах наразі бере участь по кілька сотень осіб.

Мітингувальники, які підтримують владу, слухають виступи активістів зі сцени, яка розташована з боку біля ВР.А учасники акції проти влади просто стоять перед будівлею уряду, перед металевими щитами, якими загороджено в`їзд на подвір`я перед Будинком уряду. Біля Кабміну не звучать жодні гасла, немає депутатів. Активісти тримають прапори України та прапори ВО "Свобода".

12:45. У столичному офісі Партії зелених України на вул. Трьохсвятительській, 11, оф. 17, мітингувальники можуть перепочити та отримати гарячий чай і каву. Про це повідомили у прес-службі ПЗУ, зазначивши, що з першого дня Євромайдану Партія зелених відкрила свій офіс для людей, які знаходяться на Майдані Незалежності. У приміщенні цілодобово чергують волонтери. Кожна людина може вільно зайти до офісу ПЗУ, зігрітися та отримати гарячий чай, каву і продукти харчування. Також всі, хто хоче допомогти людям на Майдані, можуть приносити до партійного офісу теплі речі і ковдри.

12:20. Колона з близько тисячі учасників акції протесту підійшла до Міністерства внутрішніх справ України у Києві. Зараз мітингувальники шикуються на протилежній від міністерства пішохідній частині вулиці та розгортають транспаранти, зокрема, з такими написами: "Беркут - це воєнізоване злочинне угрупування", "Схаменіться, не вбивайте наших дітей".

Мітінгуючі також скандують: "Захарченка у відставку", а також час від часу заявляють про свої вимоги щодо необхідності розпуску загонів спецпризначення "Беркут". Загалом ситуація поки спокійна, ні учасники акції, ні міліція не вдаються ні до яких силових дій.

12:00. Учасники антиурядової акції пікетуватимуть Міністерство внутрішніх справ України і Генеральну прокуратуру. Про це повідомив журналістам лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Він зазначив, що організовуються групи людей, які будуть "пікетувати суди, СІЗО, зокрема Лук`янівське". Тягнибок нагадав, що на сьогодні в Україні вже є "13 євров`язнів". Він додав, що кожен з них на сьогодні отримав два місяці терміну ув`язнення і багато з них обвинувачуються за статтями, якими передбачено 5-7 років ув`язнення. Тому учасники акції протесту мають пікетувати правоохоронні органи.

11:15. Кличко вийшов поспілкуватися з учасниками нечисленного мітингу під Верховною Радою на підтримку дій президента. Біля парламенту Партія регіонів ще вчора поставила сцену і проводить мітинг, участь у якому беруть не більше 200 осіб.

Кличко зацікавився їхніми вимогами і пояснив, чому люди сьогодні стоять на Майдані і пікетують Адміністрацію Президента. Багато хто з мітингувальників висловили свою підтримку Кличка.

11:00. Будинок уряду пікетують близько 6 тисяч осіб. Люди продовжують підходити до будівлі Кабінету міністрів України зі боку Європейської площі, оскільки підступи з вулиці Інститутської перекриті автобусами. Мітингувальники стали у коло навпроти Кабміну, в середині кола виступають активісти, які у гучномовець закликають уряд піти у відставку.

10:30. Кількатисячна колона мітингувальників вирушила з Майдану Незалежності до блокування Адміністрації Президента. Як повідомили організатори, метою ходи є підсилення пікету, який на сьогодні виставлений біля Адміністрації Президента з боку вулиці Лютеранської.

На даний момент колона йде вулицею Хрещатик, деякі з мітингуючих починають підніматись по вулиці Лютеранській. Колона йде під державними прапорами, мітингуючі скандують "Слава Україні", "Героям Слава".

9:40. Лідер УДАРу Віталій Кличко разом з дружиною Наталею і братом Володимиром відвідав наметове містечко на Майдані Незалежності. Вони поспілкувалися з активістами. Про це повідомили в прес-службі УДАРу.

"Я знаю, що кожен з нас бореться, бореться за своє майбутнє. Демонструє свою громадянську позицію. Дуже добре і важливо, коли до нас приєднуються друзі, знайомі, родичі. І я дуже радий, що зараз тут зі мною мій брат Володимир і моя дружина Наталя, - сказав Віталій Кличко зі сцени Майдану. - Я передаю слово Володимиру. Він хотів звернутися до вас на цій площі. Тому що брат підтримує брата. Тому що брат за брата".

9:20. На площі Конституції перед Верховною Радою відбувається акція на підтримку чинної влади і глави держави, обгороджена по периметру правоохоронцями. На сцені, встановленій на площі Конституції, грає музика у записі, яка час від часу переривається для виступу народних депутатів. Перед присутніми виступив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

9:00. Внутрішні війська і спецпідрозділ "Беркут" МВС України посилено охороняють будівлю адміністрації президента України. На перетині вулиць Банкової та Лютеранської стоять у три ряди зі щитами і в касках співробітники спецпідрозділу "Беркут". Перед самою адміністрацією президента дуже щільно один до одного стоять автобуси МВС. У дворах прилеглих житлових будинків також перебувають бійці "Беркута". Підворіття заблоковані міліцейськими автобусами.

8:30. На Майдані Незалежності в Києві вже зібралися кілька тисяч протестувальників, зараз до них активно підтягуються молодь і студентство. Ранок почався з спільної молитви, яку зі сцени провели декілька представників різних церков.

7:45. У Маріїнський парк біля Кабінету міністрів України прибуло 10 великорозмірних автобусів з бійцями " Беркут". Ці ж автобуси перевозили підрозділ "Беркут", який розганяє студентів на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

Крім цих автобусів в Маріїнському парку знаходиться кілька невеликих автобусів і вантажних автомобілів для перевезення людей, належать МВС. У дворику Кабміну залишається 5 автобусів типу ПАЗ з бійцями спецпідрозділу " Беркут". Ще 8 міліцейських автобусів перегородили вул.Грушевського, в них знаходяться бійці " Беркут " і солдати внутрішніх військ.

6.30. Центральний вхід у будівлю українського уряду з боку вул. Грушевського заблокували близько 200 протестувальників. Вони скандують "Азірова - у відставку!", "Януковича на ялинку", "Слава Україні, героям слава!".

Водночас протестувальники не перекрили вхід до Кабміну з боку вул. Садової, оскільки підходи до нього заблоковані міліцейськими автобусами і шеренгою службовців внутрішніх військ МВС. На даний момент міліція не проявляє активної діяльності щодо протестувальників. У середу вранці планується засідання Кабміну, але офіційного анонсу на сайті уряду немає.

6.00. Колона з близько 500 протестувальників прибула до Кабінету міністрів для блокування входу в будівлю. У той же час по вул. Грушевського під'їхали три автобуси спецпідрозділу "Беркут". У внутрішньому дворику Кабміну перебуває ще 10 автобусів з правоохоронцями.

Вулицю Грушевського перекрито автобусами і шеренгою службовців внутрішніх військ МВС України. Центральний вхід, а також деякі бічні входи будівлі уряду заблокували протестувальники.

Міліція продовжує тримати вул. Грушевського перекритою - як проїжджу, так і пішохідну частину - від стін Кабміну до схилу Маріїнського парку. Чотири автобуси "Беркута", які раніше підтягнулися по вул. Грушевського, переїхали в Маріїнський парк, потім попрямували вниз убік стадіону "Динамо" ім. Лобановського, передає "Інтерфакс-Україна".

03.50. У розпорядження протестувальників надійшла ще одна будівля, що розташована на вул. Олеся Гончара. У будинку перебуває близько 300 осіб.

На Майдані Незалежності триває запис активістів у народні загони самооборони. Зараз у них вже записалося 2 тис. 800 осіб. Всі вони діляться на сотні і проходять підготовку на випадок штурму Майдану підрозділами "Беркут" або інших екстрених випадків. Значна частина протестувальників розташувалася в будівлі КМДА, Будинку профспілок та Жовтневому палаці, а також у наметах, розставлених на площі.

02.47. Учасники демонстрації на Майдані Незалежності в Києві готуються до ночівлі. До ночі в таборі демонстрантів значно поменшало людей, протестувальники з Києва поїхали ночувати по домівках, а приїжджі вирушили на нічліг в захоплені мітингарями мерію, Будинок профспілок і намети, встановлені на площі.

Опівночі священики зі сцени прочитали молитву для мітингувальників, які залишилися на площі. При цьому комендант наметового містечка, опозиційний депутат українського парламенту Андрій Парубій попросив людей бути пильними, оскільки, за його словами, влада може в будь-який момент зробити спробу розігнати демонстрантів. Він попросив всіх охочих записуватися в нічний караул.

00.12. З Криму до Києва в неділю і вівторок виїхали кількасот бійців Внутрішніх військ МВС для забезпечення громадського порядку в українській столиці. Про це журналістам повідомив начальник управління Кримського територіального командування ВВ МВС Микола Балан, передає УНІАН.

"На війська покладено завдання - охорона громадського порядку, у тому числі під час проведення масових заходів", - зазначив Балан.

За його словами, до Києва вирушили бійці кількох підрозділів, які базуються в Сімферополі та селищі Краснокам'янка. "У неділю відбули 60 осіб, решта сьогодні, після обіду. Виїхали 18 одиниць техніки - це включаючи матеріально-технічну, що буде їм потрібна", - сказав Балан.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1852 | Додав: adminA | Теги: Майдан можуть розігнати війська з К
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ