Вт, 2024-03-19, 06:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 8 » Майдан пікетує ГПУ, МВС та МОЗ. ВІДЕО
15:34
Майдан пікетує ГПУ, МВС та МОЗ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
17:45. У справі про розгін Майдану 30 листопада з'явився новий підозрюваний - керівник одного з управлінь столичного главку МВС.

Так, начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Києві в середу оголошено про підозру в перевищенні службових повноважень під час подій 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності, повідомляє управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру в перевищенні службових повноважень, тобто в умисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих їй повноважень під час подій, що відбулися 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності", - йдеться в повідомленні.

17:00. Декілька сотень активістів Євромайдану пікетують Печерський районний суд Києва з вимогою звільнити Ярослава Притуленка, арештованого після штурму Адміністрації Президента 1 грудня 2013 року.

Судове засідання з розгляду скарги адвоката Притуленка розпочнеться о 17.00, передає УНІАН.

Раніше, 3 січня, Печерський районний суд Києва переніс на 8 січня розгляд справи Притуленка. Так, засідання суду тривало не більше 5 хвилин. Сам Притуленко не був доставлений до суду. Жоден представник Генеральної прокуратури теж не з'явився.

Слід зазначити, що 4 січня закінчився 10-денний термін, який визначено законом для закриття всіх кримінальних проваджень, які були відкриті проти активістів, але - жордних позитивних результатів.

15:50. На родину народного депутата від "УДАРу" Романа Чернеги чинять тиск правоохоронці, повідомили у прес-службі партії "УДАР Віталія Кличка".

Так, Чернега заявив, що з початку року вже двічі (3 і 8 січня) за місцем реєстрації депутата, де мешкають його батьки, приходили працівники районного ДАІ.

Вперше вони просили надати інформацію щодо місцезнаходження автомобіля народного депутата, який начебто 2 січня в Івано-Франківській області не зупинився на вимогу працівника ДАІ.

Вдруге начальник районного відділу ДАІ особисто намагався вручити матері депутата під розписку повідомлення про запрошення його до райвідділу для складання на Чернегу адміністративного протоколу та вилучення його водійського посвідчення.

В "УДАРі" наголошують, що це незаконні дії правоохоронців і розцінюють їх як політичний тиск на опозиційного депутата та членів його родини.




14:00. На Євромайдані буде задіяно альтернативні джерела для освітлення території. Про це повідомив народний депутат від "Батьківщини", комендант Євромайдану Арсен Аваков.

За його словами, керівництво Євромайдану вживає додаткових заходів, і "усі барикади на випадок відключення електроенергії освітлюватимуться додатково". Водночас Аваков підкреслив, що на сьогодні немає проблем з доставкою на Майдан вантажів. "Натяки, які ми послали до ДАІ, спрацювали", - додав він.

13:30. На сьогоднішній день Майдан забезпечений практично всім необхідним, серйозних захворювань у мітингуючих немає, повідомив комендант Будинку профспілок Сергій Аверченко (фракція "УДАР"). "У нас серйозних захворювань немає, є лише застудні", - повідомив Аверченко на брифінгу в Штабі національного спротиву в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що у зв'язку з наявністю простудних захворювань Майдан вживає ліків для лікування горла, проти кашлю, застуди тощо. Стосовно ж забезпечення "жителів" Майдану всіма необхідними продуктами харчування, то, за словами С.Аверченка, в Штабі все є.

Водночас, за словами депутата, якщо є можливість, вітається допомога: потрібна додаткова питна вода, тушонка, а також дрова. Відповідаючи на запитання журналістів з приводу перебування в Будинку профспілок, незважаючи на відсутність продовженої оренди, Аверченко сказав: "Адміністрація профспілок виставляє рахунки - ми їх оплачуємо".

Він додав, що додаткової угоди наразі немає. Якщо її буде підписано, то в Штабі про це поінформують.

13:10. Близько сотні активістів Євромайдану пікетують Міністерство охорони здоров'я, десять з яких запрошують до МОЗ на переговори, передає РБК-Україна.

Представник МОЗ Світлана Горлік вийшла до протестуючих і запросила 10-15 активістів Євромайдану, щоб прояснити ситуацію із заявою міністерства про стан здоров'я Чорновол.

"Ми пропонуємо пройти в МОЗ, задати всі питання, які вас хвилюють. Буде керівництво міністерства, що з вами зустрінеться і відповість на всі питання. Після цього, якщо ваш оргкомітет буде невдоволений відповідями, будемо додатково над цим працювати", - сказала вона.

Активісти вимагали, щоб керівництво вийшло на вулицю, але це прохання залишилося без уваги. На даний момент п'ять представників Євромайдану увійшли в будівлю МОЗ. Також на вході в будівлю вишикувався кордон міліції.

12:50. Вже надійшло понад 25 сигналів про стеження, прослуховування телефонів та проникнення в квартири до опозиційних політиків та активістів Майдану. Про це повідомив сьогодні на брифінгу народний депутат України від "Батьківщини”, голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем`якін.

"Останнім часом почали надходити сигнали від політиків, від активістів Майдану, і вже нараховується понад 25 сигналів, що за ними слідкують якісь невідомі машини, що їх ведуть якісь невідомі люди, що вони відчуваються втручання в телефонні розмови, що, прийшовши додому, вони бачать, що речі лежать не там, де треба”, - наголосив він.

За словами Кожем`якіна, все це свідчить про те, що сьогодні без "спеціальних завдань, без оперативних завдань, які дають можливість співробітникам діяти законно, без санкцій суду”, здійснюється стеження та прослуховування телефонних розмов активістів.

12:00. Близько 300 активістів прийшли під стіни Генпрокуратури з вимогою звільнити політв`язнів. Про це повідомляє 5 канал.

У руках мітингуальники тримають прапори опозиційних партій та Євросоюзу. Активісти виступають з промовами, які виголошують у гучномовці. Вони нарікають на непрозору роботу генпрокуратури та скандують : "Пшонку підарешт" та "свободу політв`язням".

У середу, 8 січня, активісти громадського сектору Євромайдану також проводять акцію протесту під МВС і Міністерством охорони здоров'я з вимогою до глави МОЗ припинити тиск на лікарів побитої активістки та журналістки Тетяни Чорновол.

Як повідомило "Громадське ТБ", 5 представників пікету пропустили до приміщення Міністерства охорони здоров'я для отримання коментарів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1156 | Додав: adminA | Теги: Майдан пікетує ГПУ, МВС та МОЗ. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ