Пт, 2024-04-26, 18:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 15 » Майдан проводить Народне віче. Антимайдан засуджує
16:27
Майдан проводить Народне віче. Антимайдан засуджує
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

18:25. Учасники антимайдану, який проходить на площі Конституції, поступово розбредаються з акції протесту. Мітингувальників на площі Конституції, де проходить акція на підтримку курсу президента, стало значно менше - зараз по території, відведеній для проведення мітингу, хитається кілька тисяч чоловік. Деякі з них тримають у руках прапори Партії регіонів.

Грає музика. Зі сцени періодично звучить гасло "Європі - так, безладам - ні!", проте протестуючі на нього реагують мляво. На території Маріїнського парку, так само як і в усьому районі між станціями метро "Хрещатик" та "Арсенальна", розкидано багато пляшок з-під алкогольних напоїв та пива, повідомляє Главком.

18:20. Пікети біля будівель Центральної виборчої комісії, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України завершилися без пригод. Трохи більше тисячі мітингувальників, за оцінками журналістів, біля будівлі ЦВК вимагали не допустити фальсифікацій на довиборах до Верховної Ради в 5 мажоритарних округах.

Кілька сотень мітингувальників біля будівлі СБУ вимагали припинити політичні репресії, не приймати в них участь, а також звільнити учасників Євромайдану та політв'язнів і бути на боці народу. Кілька сотень учасників Євромайдану пікетували МВС з вимогою відставки міністра Віталія Захарченка і покарання винних у побитті мітингувальників.

18:10. Сьогодні за час проведення Народного віче (його офіційна частина тривала чотири години) організатори чотири рази відправляли в натовп учасників Майдану, медиків і загони народної самооборони у зв'язку з повідомленнями про провокації. Люди на місцях події починали звертати на себе увагу сцени Майдану - вони піднімали руки і свистіли. Після цього виступу політиків переривалися, і на ці ділянки відправлялися самооборонці з лікарями.

17:20. Мітингувальники, які приходили під стіни Центральної виборчої комісії для проведення мирної акції, повернулись на Майдан Незалежності. Акція тривала не більше 20 хвилин.

Один з учасників акції повідомив, що вони повертаються на Майдан і будуть надалі перебувати з людьми, які зараз там знаходяться. Він зауважив, що мітингувальники не збирались стояти під ЦВК довго, а просто прийшли, аби заявити про себе і закликати членів ЦВК дотримуватись закону.

17:00. Депутати польського Сейму встановили свій намет на Майдані Незалежності в Києві, де з 21 листопада відбувається акція протесту прихильників євроінтеграції України. Про це повідомила на брифінгу в Штабі національного спротиву депутат Сейму Малгожата Госєвська. "Дуже давно я не відчувала себе такою вільною людиною, як у вас на Майдані. Нам хотілося продемонструвати вам свою підтримку", - сказала Госєвська

16:30. Близько 300 мітингувальників з Євромайдану прийшли під стіни Центральної виборчої комісії. Учасники пікету наголошують, що це мирна акція, і вони прийшли, щоб контролювати роботу ЦВК.

Мітингувальники поводяться спокійно і не намагаються потрапити на територію ЦВК. Вони розташувались вздовж ринку перед центральним входом до будівлі комісії. Один з активістів пообіцяв, що люди не будуть прориватись до будівлі. Пікетувальники тримають в руках прапори України, Євросоюзу а також опозиційних політичних партій.

За залізним парканом біля ЦВК перебуває близько 10 правоохоронців, які також поводяться спокійно.

15:40. Учасники антимайдану у великій кількості розійшлися по парку і прилеглих вулицях. Біля сцени між Верховною Радою та Маріїнським палацом залишаються близько двох тисяч прихильників Партії регіонів. Контингент самий різний: пенсіонери молоді люди, чоловіки, жінки, бюджетники, практично немає "тітушок", передає ЛІГАБізнесІнформ.

Переважна більшість прапорів - прапори Партії регіонів та АР Крим. Весь парк заставлений армійськими наметами. Учасники антимайдану сидять на лавочках, намагаються грітися біля нечисленних бочок з вогнем і польових кухонь. Зі сцени продовжують виступати політики і чиновники від Партії регіонів. Візуально кількість людей в Маріїнському парку, менша ніж на Майдані в 20-25 разів.

15:30. З Майдану Незалежності, де проходить Народне віче, вирушають три колони мітингувальників. Одна колона направляється до будівлі СБУ на Володимирській, 33, друга йде до Міністерства внутрішніх справ на вулицю Богомольця, а третя - до Центральної виборчої комісії на площу Лесі Українки.

Мітингувальники зібрались на заклик зі сцени Майдану народного депутата від ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Люди йдуть, щоб висловити протест проти політичних переслідувань активістів, а також щоб спонукати Центрвиборчком об`єктивно встановити результати повторних виборів народних депутатів у п’яти округах, що відбувається сьогодні.

15:00. Голова Політради і лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що Янукович не має права підписувати угоду про вступ України до Митного союзу Він наголосив, що люди, які зібрались на Євро майдані, мають відстоювати "свою незалежність, свій суверенітет".

"Ми повинні не дати Януковичу підписати угоду про вступ до Митного союзу", - наголосив Яценюк.

За його словами, Януковича необхідно попередити: "Якщо угода буде підписана, то він може залишатися в Москві, а в Київ не повертатися". "Ми його тут тепло зустрінемо, якщо буде підписана угода про продаж України", - наголосив Яценюк.

14:50. Олег Тягнибок заявляє, що недостатньо відсторонення начальника Головного управління МВС в Києві Валерія Коряка, керівника Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова та заступника керівника Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Валерія Сівковича за розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада.

За його словами, необхідно покарати тих, хто віддавав накази розганяти Євромайдан. "Ми можемо бути задоволені відстороненням від виконання обов'язків Коряка, Попова і Сівковича? Ми розуміємо: це чиновники високого рівня, але це не ті, хто віддавав наказ, не ті, кого також має бути покарано", - сказав Тягнибок зі сцени на майдані Незалежності у неділю, додавши, що треба відправити у відставку весь уряд.

14:35. Віталій Кличко заявляє, що Майдан вже здобув дві перемоги. Про це він заявив під час виступу на Народному віче. За словами Кличка, перша перемога полягає в тому, що міліція вже не наважується більше розганяти Майдан. А друга в тому, що вчора влада вже назвала окремих винних в побитті студентів 30 листопада. Водночас, Кличко додав, що потрібно добиватися перезавантаження влади, а саме – дострокових виборів Президента і Верховної Ради України.

14:25. Майдан сьогодні, 15 грудня, ухвалив резолюцію, якою заборонив Президенту України Віктору Януковичу підписувати угоду про вступ України до Митного союзу з Росією, Бєларуссю та Казахстаном. Голосування відбулося шляхом підняття рух.

14:10. Екс-міністр внутрішніх справ, лідер "Третьої республіки" Луценко заявляє, що на київському Майдані відбувається антиколоніальна, антикримінальна та антитоталітарна революція. Про це він заявив, виступаючи зі сцени на Майдані Незалежності, де проходить народне віче "День гідності".

"Що відбувається на цьому Майдані? Тут відбувається антиколоніальна революція. Ми маємо чітко сказати Москві, що ми не ваша колонія... Тут відбувається антикримінальна революція: 2,5 роки тому в Україну не просто зайшла влада, а до влади прийшов кримінал, і ця влада привела не лише диктатуру, а привела кримінальну диктатуру... Це також антитоталітарна революція - ми вимагаємо, що нам не потрібен цар, а нам треба змінити всю систему влади", - сказав Луценко.

Він наголосив, що вчора Україна здобула перемогу, оскільки владі не вдалося шляхом проведення альтернативного мітингу на Європейській площі у Києві розділити Україну на два майдани.

"Вся Україна знаходиться тут, на цьому Майдані", - наголосив Луценко і заявив, що можна "зачистити барикади, але не можна зачистити свідомість людей".

14:00. Учасник ініціативної групи "Першого грудня" кардинал Любомир Гузар закликає студентську молодь, яка вийшла на Майдан, не боятися і намагатися донести свою позицію до ровесників з усієї України.

Звернення кардинала Гузара оголосили сьогодні зі сцени на Майдані Незалежності в Києві, бо сьогодні за станом здоров`я кардинал не зміг прийти сам, як робив це на попередніх недільних віче, повідомили в Ініціативній Групі "Першого грудня".

Як зазначив кардинал, "ви, молоді люди, були першими, які зібрались на Майдані. Дехто думає, що ви зібрались проти когось, але насправді ви зібралися, щоб засвідчити своє переконання на користь встановлення асоціації з країнами і народами Західної Європи. Усі ми надіялися на підписання акту асоціації і були дуже розчаровані, коли через недолугість державної влади, цей акт не був підписаний. На виправдання непідписання подано аргументи зі сфери економіки. Взагалі, цілу справу зближення до Західної Європи потрактовано у тій сфері, і до сьогодні пояснюється ця велика невдача виключно фінансовими недостачами, немов би якість нашого життя залежала тільки від кількості матеріальних благ".

13:50. Два американських сенатора від Демократичної та Республіканської партій передали підтримку Сполученими Штатами євроінтеграційних прагнень українців. "Майбутнє України перебуває в об'єднанні з Європою, і США підтримують цей ваш вибір", - сказав глава європейського комітету в Сенаті США, демократ Крістофер Мерфі в своєму виступі на Майдані Незалежності .

У свою чергу сенатор-республіканець Джон Маккейн, вітаючи присутніх на Майдані, підкреслив, що разом зі своїм колегою -демократом передає учасникам акції підтримку від США. "Ваш мирний протест, ваша мирна боротьба надихають Вашу країну на зміни", - сказав сенатор.

13:40. Делегація українського уряду на засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії 17 грудня в Москві не має права підписувати документи, положення яких перешкоджатимуть входженню України до ЄС. Про це позафракційний народний депутат Петро Порошенко заявив у своєму виступі на Народному віче на Майдані Незалежності у Києві.

"17 числа делегація уряду вирушає до Москви. Ми не уповноважуємо її підписувати жоден документ, який закриває шлях до Європи. І якщо буде підписано, то ці люди не представляють народ України", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що вже "у вівторок-середу (17-18 грудня) ми чітко заявимо про наші подальші кроки".

Також Порошенко повідомив, що завтра вирушає до Брюсселя, де о 16.00 проведе зустріч з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, і скаже йому, що "Україна хоче бути в ЄС".

13:30. Медик і громадський діяч Ольга Богомолець закликає ухвалити закон про кримінальну відповідальність за політичну брехню. Про це вона заявила на народному віче "День гідності" на Майдані Незалежності у Києві.

Також Богомолець вважає, що політики мають відмовитися від власної реклами на біг-бордах та направити кошти на лікування дітей. Богомолець пропонує виділяти кошти політикам не на поїздки автомобілями, а на поїздки громадським транспортом, де б вони і могли влаштовувати свої громадські приймальні. Вона запропонувала політикам лікуватися у тих же лікарнях, де й звичайні люди.

Усі ці пропозиції знайшли підтримку в учасників заходу. Завершила свій виступ Богомолець виконанням власної пісні на вірші Ліни Костенко.

13:20. На Народному віче у Києві присутні на сцені закликали охоронців із загону самооборони підійти до одного з будинків, де може відбуватися провокація. Мітингувальники звернулися до людей, які стоять на сцені на Майдані Незалежності, заявляючи, що відбувається провокація. Після цього було зроблено оголошення щодо необхідності підійти туди представникам самооборони та медикам.

12:50. На даний час у мітингах в Києві бере участь близько 35 тисяч осіб. Як повідомили у столичному главку міліції, на Майдані Незалежності перебуває близько 20 тисяч осіб, у Маріїнському парку, де проходить акція на підтримку політики Президента України, - близько 15 тисяч. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

12:30. На сцені Євромайдана присутні лідери партій "УДАР" і "Свобода" Віталій Кличко, Олег Тягнибок, а також Юрій Луценко, Петро Порошенко і низка відомих журналістів і громадських діячів. На початку заходу представники різних конфесій звернулися до учасників віче зі словами підтримки, передає УНІАН.

12.20. У Маріїнському парку у центрі Києва розпочався мітинг прихильників курсу президента України, організований Партією регіонів. Мітинг розпочався з виступів народних депутатів від Партії регіонів Михайла Чечетова і Нестора Шуфрича. Чечетов у своєму виступі засудив дії супротивників нинішньої влади щодо захоплення адміністративних будівель, зіткнення з правоохоронцями та дестабілізації ситуації в країні.

Він подякував присутнім за підтримку курсу президента країни Віктора Януковича, які, за його словами, спрямовані на "побудову Європи в Україні".

У свою чергу Шуфрич зазначив, що заяви учасників Євромайдану про можливі провокації під час мітингів у суботу не підтвердилися. "Ми спеціально пішли з Європейської площі, щоб не допустити жодних провокацій", - наголосив він.

Політик також зазначив, що ті, хто зібрався в Маріїнському парку з повагою ставляться до присутніх на майдані Незалежності. Він закликав присутніх "стояти до кінця".

Оратори наголосили, що мітинг - це безстрокова громадянська акція на підтримку стратегічного курсу президента України Віктора Януковича до стабілізації ситуації в країні. Виступи зі сцени депутатів активістів та представників регіонів перемежовуються фонограмами патріотичних пісень.

Наразі під сценою біля будівлі Верховної Ради перебувають кілька тисяч людей. Крім цього, прихильники влади розосереджені в Маріїнському парку. Вони стоять групами по кілька десятків людей, що спілкуються, їдять і намагаються зігрітися.

Обстановка спокійна, правопорядок забезпечують кілька десятків правоохоронців, які розосереджені по периметру місця проведення акції.

12:00. Тысячи людей собрались на третье народное вече "День достоинства" на Евромайдане в центре Киева, начало которого запланировано на полдень воскресенья. От 150 до 200 тыс. человек собрались в центре Киева. Люди полностью заполнили Майдан Независимости, ул.Крещатик, Институтскую, часть ул.Городецкого, а также другие прилегающие улицы в центре Киева. Вече еще не началось.

По состоянию на полдень воскресенья количество людей продолжает увеличивается. Митингующие держат символику оппозиционных политсил и флаги Украины, периодически скандируя "Украине слава, героям слава".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1589 | Додав: adminA | Теги: Майдан проводить Народне віче, Антимайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ