Вт, 2024-03-19, 09:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 30 » Майдан стоятиме далі, незважаючи на морози і владні закони
11:35
Майдан стоятиме далі, незважаючи на морози і владні закони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
10:00. У Києві сьогодні за медичною допомогою звернулися 11 учасників акцій протесту. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на Департамент охорони здоров’я КМДА.

"Станом на 06:00 30 січня (з початку доби) до лікарів бригад швидкої медичної допомоги звернулися 11 осіб, з яких 2 – госпіталізовано", - йдеться в повідомленні.

За даними Департаменту охорони здоров’я, "причини госпіталізації – гостра респіраторна вірусна інфекція та параноїдний синдром". Інформацію щодо стану госпіталізованих їхні близькі та рідні можуть дізнатися за телефоном гарячої лінії: 15-03.

09:50. На вулиці Грушевського в центрі Києва перебувають близько 200 мітингувальників. Вони не вдаються до активних дій стосовно правоохоронців. Люди продовжують грітися біля діжок з вогнем.

Основна частина мітингувальників зосереджена на другій лінії барикад. Вони періодично вигукують "Слава Україні! - Героям Слава!”. Пропускний режим між барикадами залишається посиленим. Пропускають лише медиків, волонтерів та представників ЗМІ. З боку правоохоронців наразі лунають українські народні пісні. Загалом ситуація спокійна.

09:30. Незважаючи на сильний мороз ( -21 градус за Цельсієм у Києві), Майдан продовжує функціонувати в звичайному режимі. Через сильний холод більшість учасників акції протесту перемістилися ближче до наметів, де встановлені бочки з вогнем.

Зі сцени, встановленої на Майдані, виступають активісти, перед сценою стоять кілька десятків людей, а також іноді зупиняються кияни, що проходять центральними вулицями по своїх справах. На вул.Грушевського на зовнішній барикаді знаходиться близько 150 протестувальників, які спостерігають за кордоном "силовиків " або гріються біля бочок з вогнем.

За словами одного з протестуючих, ніч пройшла в цілому спокійно. Єдиним винятком стали кілька залпів феєрверків, випущених з боку протестуючих в районі 5 ранку в бік Кабміну . Як пояснили протестувальники, таким чином вони вшанували студентів, яких розігнали на Майдані Незалежності рівно 2 місяці тому, 30 листопада 2013 року, повідомляє "Інтерфакс- Україна".

08:50. Переважна більшість росіян (84%) називає акції протесту опозиції в Києві спробою насильницького державного перевороту, третина обурена діями опозиції, показало опитування "Левада-Центру", проведене 24-27 січня серед 1603 людина в 130 населених пунктах 45 регіонів Російської Федерації.

08:10. Ухваливши провладний законопроект про амністію учасників акцій протесту, "влада отримала перепочинок, щоб перегрупувати сили і вийти на силовий варіант. Про це заявила нардеп Інна Богословська.

00.30. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок запевняє, що у парламентської опозиції такі ж вимоги до влади, як і у протестувальників: "Не вірте, що парламентська опозиція здасть Майдан. Сьогодні ми це підтвердили. Не може навіть бути й мови про те, що ми не разом. Ми - разом! І наша спільна боротьба, наші вимоги і вимоги Майдану - це одне і те ж! Парламентська опозиція буде діяти, тільки виходячи з потреб, бажань і вимог Майдану, тобто, всіх українців, які сьогодні протестують".

00.20. Майданівці досить спокійно сприйняли новину про ухвалення закону Мірошниченка про амністію затриманим активістам за умови звільнення захоплених адмінбудівель та припинення мітингів. Про події у Раді демонстрантам на Майдані повідомив Тягнибок, повідомляє УНІАН з посиланням на ТСН.

Майданівці сприйняли новину доволі спокійно. Поки політик, наче виправдовуючись, виголошував свою промову, мітингувальники спокійно займалися своїми справами.

Так само відреагували і демонстранти, які перебувають поблизу барикад на вулиці Грушевського. Вони називають ухвалення закону хоч і добрим знаком, але не перемогою, адже це була другорядна вимога. Тому запевняють, що будуть стояти далі.

Головною вимогою, яку виголошують демонстранти, є перевибори.

Водночас на Майдані вже сформували завдання на сьогодні - зігрітися, адже температура знизилася до мінус 17 градусів, а прогнозують до мінус 26. Проте наразі неможливо спрогнозувати, скільки триватиме таке затишшя з огляду на останні події у Раді.

29 січня Верховна Рада ухвалила закон про амністію усіх учасників протестних акцій, підготований депутатом від Партії регіонів Юрієм Мірошниченком. Закон передбачає відтермінування амністії на 15 днів. За цей час активісти повинні звільнити адміністративні будівлі.

Внесено на розгляд Верховної Ради було 4 проекти закону, зокрема опозиційний депутат Леонід Ємець зареєстрував проект закону, який не передбачає жодних умов для амністії євромайданівців, на ухвалення якого і розраховувала парламентська опозиція.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1389 | Додав: adminA | Теги: Майдан стоятиме далі, морози і владні закони
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ