Вт, 2024-03-19, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 24 » Майдан відмовив лідерам в угоді з владою
08:45
Майдан відмовив лідерам в угоді з владою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Результат переговорів між президентом України Віктором Януковичем, учасниками робочої групи з врегулювання політичної кризи і лідерами опозиційних парламентських фракцій вимагає консультацій з громадськістю, заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Результат наших переговорів вимагає певних консультацій з громадськістю. Як тільки такі консультації будуть проведені, ми проінформуємо", - сказав він після переговорів у четвер 23 січня ввечері, передає "Інтефакс-Україна".

При цьому лідер "Свободи" наголосив: "від консультацій залежатиме, підемо ми одним шляхом або по іншим шляхом".

Тягнибок вибачився перед представниками ЗМІ за те, що не може дати більш конкретної інформації і пообіцяв, що як тільки будуть урядові консультації, інформація буде оприлюднена.

Лідер опозиційної парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, після переговорів представників опозиції з Януковичем, заявляє, що існує висока ймовірність припинення насильства в країні.

"У нас було завдання зупинити кровопролиття і шанс дуже високий зупинити кровопролиття", - сказав Яценюк.

Міністр юстиції, член робочої групи з врегулювання політичної кризи Олена Лукаш заявила, що вдруге лідери опозиції відмовилися від оголошення заяви про засудження екстремістських дій.

Також ними не були засуджені факти захоплення будівель місцевих органів влади, повідомляє сайт Адміністрації президента.

Не було знайдено відповідь на питання, чи збираються лідери опозиції в подальшому контролювати перебіг радикальних подій у місті Києві.

На засіданні обговорювалися питання невідкладного звільнення незаконно захоплених приміщень, можливої амністії та інші питання, які зможуть розглянути народні депутати на позачерговій сесії, призначення якої учасники переговорів оцінили схвально.

Обговорювалося також питання відповідальності Уряду. Переговори будуть продовжені.

Опозиція домовилася з Януковичем припинити силове протистояння і відпустити затриманих на Грушевського

Опозиція домовилася з Віктором Януковичем припинити силове протистояння і відпустити усіх затриманих на Грушевського. Про це на барикадах на вулиці Грушевського заявив лідер фракції УДАР Віталій Кличко, повідомляє Еспресо.TV .

За його словами, глава МВС Віталій Захарченко і Віктор Янукович припиняють силові дії і виступають з публічною заявою про звільнення усіх затриманих.

У свою чергу протестувальники також мають утримуватися від застосування сили.

Зі свого боку лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив: "В результаті тих переговорів – перше, вони готові почати відпускати наших людей з тюрем, вони дати гарантії що вони припинять подальші арешти, в їхніх планах заарештувати близько 300 людей, а протягом трьох днів – близько 1000".

"Вони пропонуються наступний механізм ми зараз оголошуємо план: тут проводиться буферна зона між ними та міліцією, але після того, як на сайті ГПУ ми побачимо звернення Пшонки – він має заявити і гарантувати що він завтра зранку дає звернення у суди про зміну запобіжного заходу для наших побратимів", - додав він.

"Друге, у Захарченка має бути заява що будуть припинені сафарі, будуть припинені арешти, зранку Пшонка подає в суди відповідні клопотання, за цими клопотаннями суди викликають і відпускають або змінюють міру запобіжного заходу. Наступне, протягом дня близько 40 судів, на тих судах мають бути прийняті рішення по 40 наших затриманих – вони мають бути звільнені", - сказав Тягнибок.

"Вони гарантують, що припиняться переслідування "Беркутом". Офіційно буде заявлено, що "Беркуту" заборонено буде використовувати вогнепальну зброю. Наступне: якщо вони порушують свої умови – то і ми порушуємо", - зауважив він.

За словами політика, у вівторок відбудеться сесія Верховної Ради, яка має розглядати: "Перше, про ті закони 16 січня; друге, про політичну відповідальність уряду; третє, про закон про декриміналізацію протестів. Якщо приймуть, то всі ви, хто брав участь – будуть звільнені від відповідальності".

"Ми зараз не йдемо ні на які умови. Ми проводимо консультації з громадою", - додав Тягнибок.

Під час виступу Кличка на Грушевського натовп кричав йому "Зека на йолку, Беркута в духовку!" , "Ганьба!", "Воля або смерть!", "Брехун!", "Кличко на барикади!", "З нами до ранку!", "Революція!" і "Кличко, скажи що нам робити?". "Ми вже ситі вашими обіцянками! З ким переговори вести?".

У відповідь він заявляв "Я дуже не хочу, щоб пролилася чиясь кров", на що натовп йому кричав "Вона вже пролилася!".

Зі сцени Майдану Кличко розповів, що переговори тривали близько п’яти годин. "Дуже важко вести переговори з людиною, яка хоче тебе обдурити", - зазначив політик.

"Питаємо про відставку президента – не хоче. Питаємо про відставку уряду – не хоче. Питаємо про відставку Захарченка – не знає, мнеться, може так, а може й ні", - розповів Кличко. Єдине, за його словами, на що погодився Янукович, - це відпустити заарештованих і не застосовувати силу.

Коли лідери після опівночі вийшли на сцену Майдану, щоб оголосити результати переговорів, активісти зустріли їх невдоволенням. "Відповідно якщо не погоджуємось, репресії з боку влади продовжуються. Яке рішення ухвалюємо?", - спитав Тягнибок у присутніх на Майдані та попросив проголосувати.

Майдан проголосував за те, щоб вийти з переговорного процесу, що "кожен взяв на себе відповідальність за те, що активно продовжить боротьбу, але наші побратими лишаються в ув'язненні".

"Від теперішнього рішення залежить життя кожного з нас. Ми йдемо на подальшу боротьбу, але за умови, що це є дисципліна, виконання наказів і єдине військо", - поставив умову Тягнибок.

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк оголосив про розширення території Майдану до барикад на вулиці Грушевського та доручив коменданту Андрію Парубію зайнятися розширенням Майдану від вулиці Інститутської до вулиці Ольжича (мається на увазі вул.Ольгинська поблизу ст.м.Хрещатик).

Проте Яценюк зазначив, що переговори з владою не припиняються. Він також закликав Майдан до дисципліни. "Ніхто не робить ніяких кроків крім тих, які погоджені. Ми проводимо далі переговори, щоб добитися реального результату, а не того, щоб нам пообіцяли і не виконали", - заявив Яценюк.

"Звертаюсь до кожного: виключно мирний протест. Тримаємо оборону, і ні кроку назад. Дисципліна, порядок і відповідальність", - закликав Яценюк.

Раніше повідомлялося, що Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок і лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк прибули до Адміністрації президента, де, як очікується, відбудуться переговори між президентом України Віктором Януковичем та лідерами опозиційних фракцій щодо врегулювання політичної кризи в країні.

По прибуттю на вул. Банкову Кличко повідомив журналістам: "Меседж ключовий – має зупинитися терор, переслідування людей, також - відставка уряду і Захарченко (глава МВС Віталій Захарченко). Це основні вимоги".

У свою чергу Яценюк зазначив, що від президента лідери опозиції мають вийти з результатом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Майдан відмовив лідерам в угоді з в
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ