Пт, 2024-03-29, 06:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 30 » Майдан закрив Партію регіонів на замок
10:52
Майдан закрив Партію регіонів на замок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В Україні з 21 листопада тривають акції протесту, спровоковані відмовою уряду підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом та силовими акціями щодо мітингарів, наймасовіша акція безперервно проходить у столиці.

12:00. Близько 100 прихильників Майдану зібралися біля бійців Внутрішніх військ, які охороняють в`їзд на вулицю Грушевського в центрі Києва. Акція проходить мирно. Люди тримають перед правоохоронцями дзеркала з написом: "Невже це я?".

Також деякі з них тримають плакати, на одному з яких, зокрема, написано: "Не бійся, нас вийдуть мільйони". Крім того, у людей в руках українські прапори, а також прапори ВО "Батьківщина", Народного руху України. Правоохоронці не реагують на активістів, передає УНІАН.

11:30. 31 декабря в 23.50 собравшиеся на Майдане Незалежности в центре Киева приобщатся к установлению рекорда по максимальному количеству людей, которые одновременно и в одном месте споют Государственный Гимн, сообщила певица Руслана Лыжичко.

10:00. Українці Канади зібрали свій Євромайдан на Ніагарському водоспаді. На знак солідарності з народом України вони засвітили найпотужніший у Північній Америці водоспад синьо-жовтими вогнями.

9:20. Організатора Автомайдану Дмитра Булатова 30 грудня о 14:00 викликають на допит до МВС України в Києві на вул.Володимирську, 15. Про це заявив адвокат автомайданівців Дмитро Йовдій, повідомляє спільнота EuroMaydan на своїй сторінці у Facebook.

08.20. Асоціація фермерського господарства Мар‘їнського району Донецької області перерахувала до Києва на потреби Євромайдану 16 тис грн - всі членські внески, зібрані за останній рік. Як повідомили у прес-службі Донецької облорганізації партії "Батьківщина", квитанції (від 26 грудня) про перерахування коштів від фермерів надані Донецькому обласному Комітету національного опору.

Рішення про добровільну грошову допомогу учасникам Євромайдану ухвалено на останній Конференції фермерів. За словами благодійників, визначену суму довелося перераховувати двома касовими операціями, адже на благодійні внески "було встановлено ліміт у розмірі 10 тисяч гривень".

Надання фінансової допомоги учасникам акції в Києві фермери пояснюють тим, що вони солідарні з вимогами Євромайдану, адже непідписання владою Угоди про Асоціацію з ЄС "забрало у господарників останню надію на те, що вітчизняна аграрна галузь зможе піднятися з колін найближчими роками".

Враховуючи політичну ситуацію в країні, фермери побоюються, що для переважної більшості хліборобів 2014 рік може виявитися нездоланним через хронічну байдужість влади до вітчизняного сільгоспвиробника.

1.11. Юрій Луценко заявив, що опозиція не збирається руйнувати зв'язки України із сусідніми державами, зокрема - з Росією . "Ми не збираємося будувати Велику Українську Стіну на кордоні з Росією чи Туреччиною. Ми потребуємо вільної торгівлі з усіма сусідами заради інтересів усього українського суспільства. Тому всім, хто переживає за зв'язки з підприємствами, сім'ями, які живуть у Росії чи Бєларусі: заспокойтеся. Ми не будуємо стін. Навпаки, ми хочемо зруйнувати стіни, які не пускають нас у сучасний світ", - зазначив політик, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

00.35. Близько 100 активістів руху "Вільні люди", організованого із Самооборони Майдану, зачинили на замок офіс Партії регіонів на Липській вулиці в Києві. Як сказав координатор руху Андрій Левус, вони замкнули офіс провладної партії, бо вважають її частиною бандитської системи. Він також закликав українців блокувати роботу провладної партії у своїх містах. "Так просто ми не зможемо подолати цю злочинну владу, повинні блокувати їхню роботу. Тому ми закликаємо всіх вільних людей України: закривайте ПР на місцях, руйнуйте систему!" - заявив він.

00.25. У Полтаві на площі перед облдержадміністрацією відбулося Народне віче на підтримку столичного Євромайдану. На зборах почали збір підписів під зверненням до депутатів обласної ради із закликом виходити з фракції і рядів Партії регіонів. Також активісти закликали бойкотувати "регіональні" фінансові потоки, - не відвідувати відповідні магазини і не купувати продуктів деяких фірм.

29 грудня, 21.45. Українці в Римі провели на площі Святого Петра у Ватикані український вертеп, який назвали "Різдвяний Євромайдан". Захід організували фольклорний театр "Берегиня" та церковний хор храму Отців-василіян у Римі. Костюми для героїв створила львівська майстриня Лариса Іцьків, а сценарій і постановку розробила керівник театру Марія Беднарчук, пише "Тиждень".

"Ми щороку на свята представляємо український вертеп у Римі, але цього разу він вийшов особливий через події в Україні, тому частку Євромайдану ми і включили у наш вертеп", – сказала керівниця театру "Берегиня" Марія Беднарчук.

Українські студенти і школярі під час Вертепу одягнули маски відомих політиків. Чорт був в образі президента Віктора Януковича, Жид – прем’єр-міністр Микола Азаров, а Ірод – російський лідер Володимир Путін.

До сценарію увійшли і "беркутівці", і Україна, яка промовляла "Там, на Майдані, мої діти стоять без страху, без вагань. Вони не хочуть більше тліти. Встань поруч з ними, в очі глянь!". Як розповіли організатори акції, охоронці Ватикану з розумінням поставилися до акції української громади.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Було знищено блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

22 грудня народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації "Народне об'єднання "Майдан".

29 грудня учасники Народного віче "Солідарність проти терору" схвалили новий програмний маніфест ВО "Майдан". Найближчим часом активісти Євромайдану планують домогтися звільнення та реабілітації всіх заарештованих за участь в акціях протестів, припинення терору, погроз, морального і фізичного тиску на учасників мирного спротиву, звільнення всіх політичних в'язнів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1178 | Додав: adminA | Теги: Майдан закрив Партію регіонів на за
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ