Пт, 2024-03-29, 10:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 27 » Майдан зводить крижані барикади. На Грушевського - затишшя
14:20
Майдан зводить крижані барикади. На Грушевського - затишшя
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
11:50. В Києві з 26 січня по 27 січня, станом на 06:00 за медичною допомогою звернулося близько 6 учасників акцій протесту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Госпіталізовано 4 демонстранта. Серед причин госпіталізації - психічні розлади, двостороння пневмонія, стан після судом і стан відміни алкоголю, утруднене судомами.

11:00. Український МЗС попередив посольства іноземних держав про введення надзвичайного стану. Про це повідомляють джерела ЗМІ.

10:10. В районі вулиці Грушевського та Маріїнського парку знаходиться близько 500 активістів. Між активістами і силовиками протистоянь немає. Люди продовжують грітися біля вогнищ, а також наповнюють мішки снігом для зміцнення барикад.

09:30. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення будівлі Мінюсту.

08:20. Будівля Міністерства юстиції на вул. Городецького й далі знаходиться під контролем активістів громадянського руху "Спільна справа".

Як уточнив один з активістів цієї організації, що стоїть біля центрального входу в будівлю, поки туди планується запускати виключно технічних фахівців міністерства. Сам Євромайдан зустрів морозний ранок традиційним виконанням гімну України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

08:00. Міністр юстиції Олена Лукаш вимагає звільнити будівлю Міністерства юстиції. За її словами, якщо протягом півгодини протестувальники не звільнять будівлю Мін'юсту, то міністр звернеться до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з проханням про негайне введення надзвичайного стану.

05.30. Протестувальники звели барикаду на вулиці Заньковецької в Києві неподалік будівлі Міністерства юстиції. Барикада заввишки близько 2,5 метра збудована з мішків зі снігом.

Також активісти завершили зведення барикади на вулиці Городецького біля самого будинку Мін'юсту заввишки близько 3 метрів. Вхід до будівлі охороняє кілька осіб, виставлено охорону на обох барикадах.

Жодних активних дій ні з боку мітингувальників, ні з боку силовиків не спостерігається по всьому периметру Майдану Незалежності. Безпосередньо перед сценою на площі перебуває незначна кількість людей, що зумовлено низькою температурою.

Основна частина мітингувальників гріється і відпочиває в будівлях Київміськадміністрації, Будинку профспілок і в Українському домі. На вулиці Грушевського силових дій з обох сторін також не спостерігається, інформують "Українські новини".

03.50. У Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" налічується близько 150 активістів. Зазначимо, що у кордоні силовиків нараховується приблизно 300 міліціонерів. Активісти б'ють у барабани.

В цей же час на Майдані Незалежності перебуває не більш як 200 осіб, передає РБК-Україна.

Довідка

22 січня зранку "Беркут" атакував мітингувальників на вулиці Грушевського. Силовики стали розбирати барикаду і затримувати людей. Дійшло до жертв.

Так, за словами координатора медичної служби Штабу національного опору Олега Мусія, в сутичках на Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, загинуло вже 5 осіб.

Захід засудив кровопролиття в Україні і закликав сторони до мирного діалогу.

У зв'язку із загостренням ситуації відбулася зустріч президента України Віктора Януковича та членів робочої групи з урегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій, яка тривала понад три години, але конкретних результатів не дала.

Пізніше на установчих зборах Народної Ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України і закликали громадян об'єднуватися в загони Народної самооборони.

23 січня опозиція та Євромайдан ухвалили рішення вийти з переговорів з владою та розширити територію Майдану.

25 січня нова зустріч президента Януковича з лідерами опозиції відбулася в Адміністрації голови держави.

По закінченню зустрічі, яка тривала більш як три години, Янукович запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост прем'єр-міністра, а лідеру фракції "УДАР" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Крім того, Янукович погодився на зміну Конституції і висловив готовність створити робочу групу для переходу до парламентсько-президентської республіки;

заявив, що вважає можливим ухвалення закону про амністію, яким звільнить від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень по Україні (зокрема і в центрі Києва);

на зустрічі була досягнута домовленість про поступове звільнення як протестувальниками, так і силовиками площ і вулиць Києва;

обговорили можливі зміни в скандальні закони від 16 січня і принципи формування Центральної виборчої комісії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: Майдан, Грушевського, затишшя, крижані барикади
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ