Вт, 2024-04-23, 12:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 30 » "Махлювання" з нарізкою округів на користь окремих кандидатів вже почалися на Рівненщині - ЗМІ
20:08
"Махлювання" з нарізкою округів на користь окремих кандидатів вже почалися на Рівненщині - ЗМІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відповідно до постанови ЦВК обласний центр було розділено між двома виборчими округами. Причиною такого поділу можна вважати те, що згідно даних Державного реєстру виборців в Рівному проживає понад 190 тис. виборців, що перевищує законодавчо визначену кількість виборців округу. Щоб вирішити цю проблему 9 виборчих дільниць з орієнтовною кількість виборців близько 17 тисяч перейшли до сусіднього виборчого округу.

Незважаючи на те, що Центральна виборча комісія залишила кількість виборчих округів у Рівненській області на попередньому рівні – п’ять, встановлення їх меж у самому обласному центрі громадськість сприйняла досить неоднозначно.

За інформацією кореспондента тижневика "Дзеркало тижня. Українa", виборчі дільниці в місті Рівному розділили між двома виборчими округами.

Причиною стала завелика кількість виборців в обласному центрі(округ №152) – понад 190 тисяч, яка перевищує дозволене законом 12 відсоткове максимальне відхилення від середньої кількості – 161тисяча 140 осіб. Дев’ять виборчих дільниць із майже 17 тисячами виборців у районі Рівненського льонокомбінату відійшли до сусіднього округу - №153.

Зауважимо, що це не останні за порядковими номерами дільниці в Рівному. І їх перекидання в інший округ зроблене в інтересах чи, навпаки, на шкоду потенційних кандидатів у депутати.

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Рівненській області Анатолій Боднарчук не виключає, що "підрізання" Рівненського округу грає на руку нинішньому міському голові Володимиру Хомку, який, скоріш за все, змагатиметься за мандат нардепа як незалежний кандидат.

"У міського голови Рівного тривалий час існували конфлікти з мешканцями гуртожитків, які знаходилися на балансі льонокомбінату (гуртожитки по вулицях Фабричній, Гагаріна та Льонокомбінатівській), - каже Боднарчук. - Мешканці вимагали прийняти гуртожитки на баланс міста та неодноразово пікетували з цієї причини міську раду. Попри те, що гуртожитки таки прийняли у комунальну власність міста, навряд чи міський голова здобув би тут належний рівень підтримки".

Із відзрізанням дев’яти дільниць значну кількість виборців втратив інший потенційний кандидат – хмельницький бізнесмен Олег Червонюк, який три роки тому придбав ВАТ "Рівненський льонокомбінат".

Нагадаємо, на початку квітня ЦВК затвердила кількість округів в кожній області. В Рівненській області, як і в 2002 році, утворено 5 виборчих округів. На засіданні 28 квітня ЦВК встановила їх межі, перекроївши 3 з 5-ти виборчих округи на Рівненщині. Реформації зазнали округи з центром у Рівному, Дубно та смт. Гощі. Межі виборчих округів з центрами у Сарнах та Дубровиці залишилися без змін.

Змінилася і нумерація округів. У 2002 році на Рівненщині обліковувалися від 153 до 157 виборчого округу. З 2012 року, нумерація округів починатиметься із 152-го і закінчуватиметься 156.

Нагадаємо, що чергові вибори народних депутатів України повинні відбутися 28 жовтня нинішнього року, виборчий процес почнеться за 90 днів до дня виборів, тобто 30 липня.

Як повідомлялося, 12 квітня ЦВК встановила кількість округів у кожному регіоні України.

Як відомо, 17 листопада 2011 року Верховна Рада ухвалила новий закон, згідно з яким вибори народних депутатів проводитимуться за змішаною системою (50% - за партійними списком і 50% - по мажоритарних округах), з прохідним бар'єром у 5% і без участі блоків.

Також повідомлялось, що на виборах до Ради за списком однієї партії не можуть балотуватися члени іншої.

5 квітня КС визнав неконституційною норму закону "Про вибори народних депутатів України" про те, що закордонні виборчі дільниці рівномірно закріплюються за одномандатними виборчими округами на території Києва. Таким чином партії влади вдалося позбавити опозицію пропорційно обумовленої підтримки в зарубіжних округах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: округів, Рівненщині, махлювання, окремих кандидатів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ