Пт, 2024-04-26, 13:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » Маленький "ковчег", який врятує під час цунамі чи землетрусу створив японець
11:04
Маленький "ковчег", який врятує під час цунамі чи землетрусу створив японець
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Японець на ім'я Седзі Танака побудував сферичне жовте судно для подорожі водою: такий "ковчег " може врятувати під час руйнівного землетрусу і цунамі, схожих на ті, які обрушилися на Японію в березні цього року. Як передає Reuters, творця судна вже охрестили "Ноєм".

Після катастрофи 11 березня, яка забрала двадцять тисяч життів, Танака вирішив винайти власний плавучий засіб, який допоможе вижити як після землетрусу, так і після цунамі, яке може за ним послідувати.

"На початку я створив його у формі півсфери, що, як мені здавалося, було б кращою формою, щоб вижити, але під час цунамі воно могло б перекинутися", - сказав Танака, президент виробника устаткування Cosmo Power. - Тому я вирішив змінити форму на сферу і зробив його зручним для транспортування".

Судно має близько 1,2 метра в діаметрі, один люк, одне вікно і два отвори для спуску води і вентиляції, повідомляє NEWSru.com.

Воно зроблено з армованого пластика, який, за словами Танаки, легший, але міцніший металу. Матеріал не пропускає воду. Яскравий жовтий колір був призначений для залучення уваги рятувальників. Більш того, маленький розмір дозволяє зберігати його в середньостатистичному японському будинку.

Компанія повідомила про 700 замовлень на судно, яким зацікавилися переважно сім'ї, портові служби і рибаки. Вартість стандартної моделі складає 288 тисяч ієн (3800 доларів) і 4500 доларів за модель з протиударними подушками.

"Принаймні у людей, які опинилися всередині ковчега, буде час зробити передих і підготуватися до найгіршого", - сказав співробітник Cosmo Power.

Нагадаємо, 11 березня на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9,0, що викликав цунамі заввишки більше десяти метрів. В результаті удару стихії загинули близько 16 тисяч осіб.

Після землетрусу через відмову системи охолодження на АЕС "Фукусіма-1" відбулися вибухи на першому, другому і третьому енергоблоках, пізніше відзначалися вибух і кілька загорянь на четвертому енергоблоці.

Через декілька витоків радіації влада евакуювала людей з 20-кілометрів зони навколо АЕС, а також ввела заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів. 12 квітня влада Японії оголосила про підвищення рівня небезпеки на "Фукусіма-1" до максимального, рівного чорнобильському.

У серпні уряд Японії ухвалив рішення залишити низку районів поблизу аварійної АЕС "Фукусіма-1" закритими для людей і після повної ліквідації наслідків аварії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 847 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ