Пт, 2024-04-26, 11:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 15 » Марш за визнання УПА - проти узурпації влади в Україні
10:34
Марш за визнання УПА - проти узурпації влади в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Вчора, 14 жовтня, на релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці українці відзначають День козацтва, а також день створення Української повстанської армії. Українське козацтво вважало Богородицю своєю покровительницею, потім цю традицію перейняла УПА.

З цієї нагоди у Києві, попри заборону суду, відбулося "Віче свободи" на підтримку визнання УПА, а також акції "сил лівого спрямування", які виступають проти цього.

Також увечері на Софійській площі в Києві активісти ВО "Свобода", партій "Батьківщина" і "Наша Україна" провели мітинг з нагоди Свята Покрови та на захист української мови.

Кілька тисяч представників Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та партії УНА-УНСО з усієї України зібралися біля пам'ятника Тараса Шевченка у Києві. Тут відбулося "Віче свободи".

Під час віча майоріли прапори "Свободи", червоно-чорні та прапорами УНСО, а також національні прапори.

З динаміків лунали українські патріотичні пісні. Посередні натовпу розтягнули приблизно десятиметрове полотнище із зображенням Степана Бандери.

Під час виступу на мітингу член Всеукраїнської організації "Свобода" Ігор Мірошниченко закликав націоналістів не вірити пресі та телебаченню.

"Український медіа-простір окупований Москвою. Не вірте всьому, що ви чуєте. Сьогодні є одна правда українців. Вона тут!" - сказав Мірошниченко.

Він наголосив, що "влада Януковича - це велика біда для України".

На його переконання, у тому, що Віктор Янукович став президентом, винні націоналі-демократичні партії.

"Всі лібераси та толерасти прийшли до влади після революції на граніті, після Помаранчевої революції. Потім розсварилися та привели "бандюковичів" до влади. Усі ми, патріоти, маємо сказати владі, що маємо власний погляд на цю проблему", - зазначив Мірошниченко.

Виступаючи на мітингу, керівники регіональних осередків "Свободи" закликали націоналістів до об'єднання та наголошували, що за такої політика влади неминуча революція. Поруч з керівниками "Свободи" біля підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку стояли дисидент Левко Лук'яненко і поет Дмитро Павличко.

Також варто зазначити, що на всіх перехрестях у центрі столиці чергують по 5-6 представників "Беркуту". Вони у повному облаштуванні: захисного кольору куртках та штанях, броньованих жилетах. Литки захищені чорними пластинами. У кожного на поясі кийок.

Комуністи також провели мітинг, щоб нагадати про "звірства бандерівців"

Тим часом, біля пам'ятника Володимиру Леніну провели мітинг близько 150 прихильників Комуністичної партії України. Вони тримали таблички з написами: "Пам'ятаймо бандерівські звірства" і "Скасувати указ щодо Бандери й Шухевича!".

Тягнибок хоче, щоб до органів місцевої влади прийшли націоналісти і знищили "тушок" при владі

Всеукраїнська організація "Свобода" попереджала українців про те, що не можна голосувати за партії, які набирали в свої списки зрадників. Про це заявив її очільник Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу "Віче свободи" у Києві.

"Але багато хто обирав такі партії, і в усьому тому, що зараз коїться в Україні, звинувачували "Свободу". А якби послухали нас, не голосували б за уряд Азарова, Тігіпка та Табачника-собачника", - зазначив він.

Також Тягнибок зазначив, що буде проводити акції вшанування воїнів УПА, доки їх не визнають героями, які боролися за незалежність України.

"За будь-якої погоди, за будь-якого уряду ми будемо проводити марші. Нам не завадять сотні тисяч правоохоронців, які вже оточили пів-Києва і які нас бояться", - сказав він.

Тягнибок висловив побажання, щоб після виборів 31 жовтня до органів місцевої влади прийшли націоналісти.

"І не просто прийшли, а щоб боролися за велику сильну державу і знищили "тушок" при владі", - наголосив він.

Свій виступ Тягнибок закінчив словами "Слава Україні!", зверненими до присутніх на акції.

У відповідь йому активісти викрикували "Героям слава!" і, скандуючи "Революція!", маршем почали покидати місце проведення акції.

Близько 10 тисяч людей учасників маршу за визнання УПА промарширували Володимирською вулицею до Софіївської площі. Там вони запалили ватру на честь вшанування героїв УПА.

Попереду процесії несли прапор України. В руках учасники акції несли українські прапори, а також прапори ВО "Свобода".

Під час ходи скандували "ОУН УПА - державне визнання", "Слава героям", "Шухевич, Бандера - наші герої. Вони боролись за нас з тобою", "Бандера прийде, порядок наведе".

Коли підходили до СБУ почали скандувати "Зека геть!".

На Софійській площі відбувся мітинг на захист української мови

На Софійській площі в Києві активісти ВО "Свобода", партій "Батьківщина" і "Наша Україна" провели мітинг з нагоди Свята Покрови та на захист української мови.

Активісти громадських організацій, партій, діячі культури протестували проти розгляду Верховною Радою закону про мови, що звужує сферу застосування української мови.

Початок акції учасники заходу відсвяткували салютом та під акомпанемент патріотичних маршів ОУН-УПА.

Під час свого виступу відомі українські політичні та громадські діячі, зокрема, письменник Дмитро Павличко та почесний президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький наголосили, що сьогодні існує реальна загроза знищенню української мови та подальшого розколу українського суспільства, чого не можна допустити.

Водночас, учасники акції зустріли свистом та вигуками "Ганьба!" вихід на сцену для виступу народного депутата Володимира Яворівського. Цей емоційний протест на його адресу тривав протягом всього його короткого виступу, на що наприкінці Яворівський, звертаючись до присутніх на площі сказав: "Люди добрі, що ж ви робите, треба не мені "Ганьба!" кричати, а тим, хто сидить там, на Банковій".

При цьому він додав, що БЮТ та він особисто зроблять все для того, щоб запропонований законопроект щодо мовної політики не був прийнятий в цій редакції, яка наразі існує.

Міліція заарештувала автобус зі "свободівцями" на під’їзді до Києва

14 жовтня 2010 року представників Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", які прямували в Київ для участі у Марші за визнання УПА, заарештували та утримують в Обухівському відділку міліції. Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

На виїзді з міста Обухова Київської області капітан ДАІ Євген Завадський вилучив документи у водія мікроавтобуса, який перевозив "свободівців". Вилучення документів Завадський мотивував відсутністю якогось паперу. Разом з тим всі документи водія, за словами прес-служби, перебувають у ідеальному стані, адже "свободівці" підготувалися належним чином, знаючи, що влада всіляко перешкоджатиме проведенню Маршу та приїзду учасників у столицю. Згодом до місця події під'їхала оперативна група міліції, яка доставила учасників акції у райвідділок.

Нагадаємо, що у ніч проти 14 жовтня 2010 року правоохоронці зупинили учасників Маршу за визнання УПА, які їхали до Києва з інших областей.

У Івано-Франківську, Хмельницькому, Чернівцях, Полтаві та Олександрії Кіровоградської області міліціонери висаджували з автобусів людей, які їхали до Києва, погрожували водіям позбавленням ліцензії на право перевезення, у разі якщо вони їхатимуть до столиці.

13 жовтня Голова Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко заявив, що Марш за визнання УПА пройде у Києві за будь-якої погоди та при будь-якій владі. "Спроби українофобів перешкодити українцям вшанувати наших героїв є нікчемними та приреченими на поразку", - сказав Іллєнко.

Наразі центр Києва перекрито міліцією. І навіть є затримані, щоправда з КПУ.

Довідка: Українська повстанська армія

Українська повстанська армія (УПА) - підпільна збройно-політична формація, створена на Заході України у червні 1941 року представниками уряду Української Народної Республіки в екзилі; у жовтні 1942 року назву перейнято ОУН(б). Головне завдання УПА: оборона та звільнення українського населення як і від німецької, так і від радянської окупації.

У червні 1941 року українські націоналісти на чолі із Степаном Бандерою увійшли до Львова разом з німецькими військами. 30 червня 1941 року Бандера був заарештований нацистським урядом за спроби проголошення його прихильниками на чолі з Ярославом Стецьком відновлення незалежної Української держави у Львові (всупереч фашистським планам колонізації України).

УПА діяла до 1953 року, коли активні її дії вже було припинено, а окремі осередки спротиву діяли впродовж 1950-60-х років. З 1943 по 1950 роки Головним Командиром УПА був генерал Роман Шухевич, з 1950 по 1954 рр - Василь Кук.

З 2005 року в Україні офіційно святкують річниці створення УПА (14 жовтня 1942) - День Покрови.

14 жовтня 2007 року президент України присвоїв звання Героя України з присудженням ордена держави головному командирові Української повстанської армії в 1942-1950 роках, генерал-хорунжому Шухевичу (посмертно).

У 2010 році Президент України Віктор Ющенко визнав воїнів Організації українських націоналістів та Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України.

22 січня 2010 року Президент України присвоїв Степану Бандері звання Героя України посмертно.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1987 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ