Пт, 2024-04-19, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 24 » Машини з автономними технологіями до 2040 року складуть три чверті світового автопарку
11:26
Машини з автономними технологіями до 2040 року складуть три чверті світового автопарку
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Все більше світових автовиробників роблять ставку на технології автоматизації водіння, долучаючись до гонки зі створення повністю автономного автомобіля. Конкуренцію їм складають IT-гіганти Google і Apple.

За прогнозами експертів, до 2040 року на такі машини доведеться 75% світового автопарку, пише РБК.

Так, за прогнозом Boston Consulting Group (BCG), обсяг ринку технологій автономного водіння до 2025 року збільшиться до 42 млрд доларів, а частка автономних машин в загальній структурі світових продажів складе до цього часу 12-13%, або 14,5 млн одиниць, з яких близько 600 тис. будуть повністю автономними. McKinsey Global Institute до цього року дає трохи більшу частку безпілотних автомобілів (як повністю автономних, так і напівавтоматів): 15-20%. Сумарна економія, яку забезпечать безпілотники, може скласти більше 1 трлн доларів, а число аварій зі смертельним результатом знизиться на 70%.

Інститут інженерів з електротехніки та електроніки (IEEE) припускає, що до 2040 року машини з автономними технологіями складуть 75% від загального числа автомобілів у всьому світі.

"У найближчі десятиліття, через 125 років самостійного водіння, автоіндустрія зазнає радикальних змін, з якими галузь не стикалася ось уже сто років", - пояснює співавтор дослідження BCG аналітик Томас Даунер.

Автоматизація вже стала ефективним засобом зниження аварійності. За даними Європейської і Австралійської програм оцінки нових автомобілів (Euro NCAP і ANCAP), використання систем екстреного гальмування знижує число випадків зіткнення автомобілів при русі заднім ходом на 38%. Audi посилається на дані, згідно з якими за останні п'ять років завдяки використанню автоматичної системи екстреного гальмування число травм пасажирів знизилося на 38%.

Сьогодні фахівці сходяться на думці, що за транспортними системами обміну даними між автомобілем і автомобілем (vehicle-to-vehicle, V2V) і автомобілем і об'єктами інфраструктури (V2I) послідують інші системи, які посилять інтеграцію транспортної архітектури, такі як V2P (автомобіль-пішохід ) і V2X (автомобіль - комплексна інформаційна середу). У результаті функції водія повністю візьме на себе автомобіль.

Основною перешкодою на шляху створення повністю автономного автомобіля залишається законодавство, у тому числі міжнародне. Віденська конвенція про дорожній рух, яка була ухвалена в 1968 році і набула чинності через дев'ять років, постулює, що "кожен водій протягом усього часу повинен здійснювати контроль над автомобілем".

Заборона на використання безпілотних машин підтримується і національними законодавствами. У США в даний час дозволяють випробовувати такі автомобілі на дорогах загального користування тільки штати Невада, Флорида, Мічиган, Каліфорнія і Віргінія. Плани зі створення транспортних систем для автономних машин є у окремих муніципалітетів Бельгії, Франції, Італії та Великобританії. Влада Німеччини, Нідерландів та Іспанії вже видавали дозволи на випробування автономних машин на дорогах загального користування.

Крім того, Університет Мічигану побудував торік в Енн-Арбор фальшиве місто Mcity, що представляє собою полігон на 32 акрах (майже 130 кв. км) для проведення випробувань автомобілів без жодного ризику для оточуючих. Компанія Ford стала першим автовиробником, хто проводить там тестування автомобілів. У той час як Ford розробляє свої автономні технології вже більше десяти років, рішення почати тестування на полігоні MCity говорить про те, що автовиробник нарощує зусилля для прискорення виведення технологій на ринок.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: 2040 р, автономні технології, три чверті світового автопарку, машини
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ