Пт, 2024-04-26, 03:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 9 » Масові акції 9 травня Львів та Івано-Франківськ заборонили
11:24
Масові акції 9 травня Львів та Івано-Франківськ заборонили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Львівської міськради про заборону масових акцій 9 травня у Львові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської міськради. Судове засідання завершилося сьогодні вночі.

"Суд ухвалив рішення заборонити проведення масових заходів біля Монументу Слави, на Марсовому полі, пл. Ринок і на Пагорбі Слави", - цитує прес-служба слова начальника юридичного управління міськради Гелени Пайонкевич.

До Львівської міської ради надійшло всього 11 заявок на проведення заходів 9 травня від політичних і громадських організацій різного ідеологічного спрямування, які хотіли проводити свої акції в одному місці і в один і той же час.

"Юридичне управління ЛМР мало достатньо підстав вважати, що задекларовані в заявках акції можуть спричинити загрозу громадській безпеці на 9 травня, тому ми звернулися в суд", - розповіла начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, минулоріч, незважаючи на заборону місцевої влади Львова щодо проведення будь-яких акцій 9 травня, представники проросійських організацій Криму "Русское единство" і "Родина" 9 травня приїхали до Львова для святкування Дня Перемоги. Після того як вони розгорнули на Пагорбі слави 30-метровий червоний прапор, сталася сутичка між активістами цих організацій і представниками ВО "Свободи".

У сутичках постраждали 17 осіб. Одного із членів "Свободи" було госпіталізовано з кульовим пораненням з травматичного пістолета. Проте міліція відмовила у порушенні кримінальної справи проти "регіонала", який стріляв у "свободівця".

Крім того, пізніше голова МВС Анатолій Могильов заявив, що події у Львові 9 травня стали заздалегідь спланованою акцією з боку саме праворадикальних сил, а масового виїзду ліворадикальних сил до Львова на 9 травня, на його думку, не було.

В Івано-Франківську теж заборонили масові акції в День Перемоги

Івано-Франківський окружний адмінсуд також заборонив політичним і громадським організаціям проводити 9 травня масові акції у Івано-Франківську. Відповідне рішення суд прийняв за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської міськради, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проведення одночасно таких заходів організаціями лівого спрямування та громадянами, які розділяють національну ідею, не завжди знаходять розуміння з боку більшості громадян, що може привести до виникнення конфліктних ситуацій та масових порушень громадського порядку", - пояснив секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцінків.

"Більше того, ідейна спрямованість Компартії є відмінною від ідеологічних інтересів більшості населення нашого регіону, в тому числі і міста Івано-Франківська та, в разі проведення такого мітингу з використанням символіки Компартії, важко буде уникнути конфліктних ситуацій між представниками різних сторін", - додав Марцінків.

Він також повідомив, що на ім'я мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса надійшов лист від народного депутата Анатолія Найдьонова (КПУ) про те, що він планує 9 травня в 9:00 провести зустріч з виборцями у центрі міста на вулиці Незалежності, 4.

Депутат також планує провести "подальшу ходу на Меморіальне кладовище воїнів Великої Вітчизняної війни (вулиця Лепкого) для вшанування ветеранів та поздоровлення виборців Івано-Франківська з нагоди державного свята - Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні".

Свято в Дніпропетровську захистять більше двох тисяч міліціонерів

У Дніпропетровську більше 2 тисяч співробітників міліції забезпечуватимуть громадський порядок в День Перемоги. Міліція працює в посиленому режимі, розповів заступник начальника Дніпропетровського міського Управління ГУ МВСУ в Дніпропетровській області Володимир Сідлецький.

"Співробітники міліції продовжують працювати в посиленому режимі. Порядок у місті забезпечуватиме більше 2 тис людей. Обстановка в місті спокійна", - сказав він.

Святкування 9 травня в Дніпропетровську почнеться з висаджування дерев на алеї Слави. О 10:00 відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до монументу Слави, тут же відбудеться урочистий марш військовий частин Дніпропетровського гарнізону.

О 22:00 відбудеться військовий салют на честь 67 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні.

Напередодні влада міста змінила програму заходів. У місті не відбудеться церемонія опускання "Вінка Пам'яті" на води Дніпра. Спочатку парад військових частин повинен був пройти на Фестивальному причалі (район Набережної). Його перенесли до монумента Слави. Також скасована міська легкоатлетична естафета для школярів і студентів. Не відбудеться і святковий концерт на фестивальному причалі.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні. Всі вибухові пристрої були закладені в сміттєвих урнах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1569 | Додав: adminA | Теги: Івано-Франківськ заборонили, акції 9 травня Львів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ