Чт, 2024-04-18, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 3 » Масові акції після морозів Турчинов обіцяє
16:49
Масові акції після морозів Турчинов обіцяє
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов не відкидає акцій протесту, якщо влада не виконає вимог ПАРЄ щодо звільнення Юлії Тимошенко, передає "Українська Правда".

"В той же час протестні настрої в суспільстві зростають. Невеличкі хвилі в один день можуть перетворитись на потужне цунамі, яке не зупинять ґрати, паркани та загони МВС. Від одного сірника може вибухнути газ, що накопичується у зачиненому підвалі", - заявив він.

"Морози спадуть, і на вулиці знову вийдуть люди. Вірю, що їх буде достатньо. Напередодні тих подій, які ми називаємо Помаранчевою революцією, також ніхто не вважав, що можливі такі масштабні події і так швидко відбудеться зміна влади в Україні. Але це відбулось", - запевнив Турчинов.

Він також повідомив, що фракція "Батьківщини" почне нову сесію з вимоги переглянути статті, за якими засуджено Тимошенко.

"Я розраховую, що або ця влада перестане перебувати у власних кабінетах, або відбудеться приведення кримінального законодавства у відповідність до вимог європейської спільноти", - заявив Турчинов.

Крім того, Олександр Турчинов заявляє, що лідер партії Юлія Тимошенко керує процесом формування списку кандидатів у народні депутати на парламентські вибори.

"Приймати рішення буде з’їзд. Але готувати ці рішення будуть президія, політична рада партії та наш лідер – Юлія Володимирівна Тимошенко", - заявив він.

На запитання, чи бере Тимошенко участь у формуванні списку, Турчинов відповів: "Аякже! Не просто бере, вона керує цим процесом".

Водночас Турчинов не зміг пояснити, на яких засадах узгоджуватимуться кандидати в мажоритарних округах.

"Це будуть представники об’єднаної опозиції, не тільки члени партії "Батьківщина", безумовно. Щодо мажоритарних кандидатів, і до тих, хто піде за списком, будуть достатньо серйозні вимоги. І в першу чергу – це надійність і порядність", - заявив Турчинов.

При цьому він зазначив, що опозиція не може конкурувати з владою в тому, хто краще підгодує, підремонтує або, банально, підкупить виборців.

"Але ж опозиція конкурує іншим. У опозиції є підтримка саме в тому, що вони є альтернативою цій владі. Альтернативою криміналу, альтернативою свавіллю, альтернативою репресіям та злидням, які не можна компенсувати роздачею продуктових пайків чи дрібних грошей", - заявив заступник Тимошенко.

"Безумовно, по мажоритарці повинні іти не бізнесмени, а більшість людей, готових до політичної боротьби. Саме політичної боротьби, а не боротьби грошей. Тому що боротьбу грошей, зрозуміло, опозиція завжди програє. Вибачте, навіть коли у вас є гроші, ну, умовно кажучи, якийсь бізнесмен захоче висуватись від опозиції, до завершення виборчого процесу у нього нічого вже не залишиться, його просто знищать економічно", - додав Турчинов.

При цьому він припустив, що деякі кандидати будуть балотуватися одночасно і в списку, і у мажоритарних округах.

На зауваження, що це не не зовсім чесно, Турчинов відповів: "Я не бачу в цьому порушень. Це норма закону".

Нещодавно у Верховній Раді знову зареєстрували законопроект, що передбачає декриміналізацію статті 365 КК, за якою була засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, та статті 364.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи підтримала поправку до своєї резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні", згідно з якою запропоновано запровадити проти України санкції у випадку, якщо українська влада не виконає запропонованих у резолюції рекомендацій.

Кисельов: поведінка Тимошенко та еміграція її чоловіка підтверджують, що в справі ЄЕСУ чистий кримінал і жодної політики

Народний депутат України (фракція Партії регіонів), заступник голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради із розслідування діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) Василь Кисельов називає втручанням у внутрішні справи України заяви сенатора США Джин Шахін про незаконність ув’язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба Кисельова в п'ятницю, народний депутат також вважає втручанням у внутрішні справи України заяву президента Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Жана-Клода Міньйона, який беззастережно вважає Тимошенко невинуватою.

Кисельов нагадав про те, що у березні 2007 року було схвалено попередній звіт парламентської слідчої комісії з ЄЕСУ, матеріали та висновки комісії було спрямовано до Генеральної прокуратури України. "Через три дні Юлія Тимошенко блокувала роботу Верховної Ради, домоглася від Віктора Ющенка розпуску парламенту та проведення у вересні 2007 року дострокових виборів, тому що розуміла: за зловживання щодо ЄЕСУ вона сидітиме", - сказав депутат.

Кисельов зазначив, що Генпрокуратура та СБУ не виконали постанови Верховної Ради щодо ЄЕСУ, що, за словами депутата, дозволило Тимошенко уникнути кримінальної відповідальності, а коли нинішній генпрокурор та СБУ розпочали розслідування, то її захисники та соратники заговорили про політрепресії та політв'язнів.

"Еміграціяїї чоловіка, Олександра Тимошенка, її небажання читати матеріали справи щодо ЄЕСУ, звертання до терміну давності та міжнародної спільноти лише підтверджують, що в справі ЄЕСУ чистий кримінал і жодної політики", - наголосив Кисельов.
Як повідомлялося, раніше Міньйон заявив, що вважає Тимошенко політв'язнем, і має намір найближчим часом зустрітися з нею в Качанівській виправній колонії. "Якби вона не була б політичним в'язнем, то вже точно кимось дуже до нього подібним... Бажання усунути її від політичного життя очевидне. Події аж надто схожі на політичний процес", - зазначив він.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: Турчинов обіцяє
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ