Чт, 2024-04-25, 13:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 26 » Мати Царнаєвих теж виявилася терористкою, але не мститиметься
20:00
Мати Царнаєвих теж виявилася терористкою, але не мститиметься
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Ім'я матері братів Тамерлана і Джохара Царнаєвих Зубейдат, як і ім'я Тамерлана, у 2011 році потрапило в американський список підозрюваних у зв'язках з тероризмом (TIDE), повідомляє РІА "Новости".

Нагадаємо, Царнаєва внесли до списку потенційних терористів в 2011 році після допиту, проведеного співробітниками ФБР у зв'язку з інформацією про його можливі зв'язки з терористами, яку вони отримали від російських спецслужб.

Тоді Зубейдат і Тамерлан Царнаєви були занесені в базу даних TIDE, який перебуває у віданні Національного контртерористичного центру.

Співробітники ФБР кілька разів протягом 2011 року допитували Царнаєву в рамках розслідування щодо її сина, ставлячи запитання, які стосувалися інтересу Тамерлана до ісламу.

У цю базу даних, яку веде Національний контртерористичний центр, входить понад півмільйона імен. Про те, що в надсекретний "чорний список" потенційних терористів був включений Тамерлан Царнаєв, стало відомо днями. Однак про підозри на адресу його матері повідомляється вперше.

Жертвами двох вибухів, що сталися 15 квітня в Бостоні на фініші міжнародного марафону стали троє людей, більш як 280 отримали поранення. У ніч проти 20 квітня був затриманий один з підозрюваних у виконанні цього теракту - Джохар Царнаєв, йому вже висунуто звинувачення. Другий підозрюваний - його старший брат Тамерлан - 19 квітня помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

Мати Царнаєвих звинуватила Америку - "забрала дітей"

Напередодні батьки вбитого поліцією Тамерлана Царнаєва відповіли на запитання журналістів на прес-конференції в Махачкалі. На велику частину питань Зубейдат і Анзор Царнаєви відповідали англійською мовою, якою вільно володіють, передає "Інтерфакс".

Зубейдат, зокрема, заявила, що шкодує про переїзд її сім'ї до США. "Я думала, що Америка захистить нас, але вона забрала у мене дітей. Я думаю про те, щоб відмовитися від громадянства через події, що сталися і, можливо, так і зроблю", - цитує слова матері бостонських терористів "Російська служба ВВС".

Батьки висловили впевненість, що їхніх синів "підставили". "Я не можу сказати, кому це потрібно, тим або цим, в цьому мають розбиратися спецслужби", - заявив батько підозрюваних. Мати сказала: "Я знаю тільки, що був теракт у Бостоні, що одного мого сина вбили, другого - заарештували". "Але те, що їх прив'язують до цього злочину, це ніяк не в'яжеться з цими хлопчиками, з їхнім характером, з тим життям, яким вони жили", - додала вона.

Мстити Царнаєви не будуть, просто перевезуть тіло і вдову

Спочатку батько Царнаєвих повідомляв, що вони з дружиною вилетять до США в четвер, 26 квітня, щоб забрати тіло вбитого Тамерлана до Росії і спробувати зустрітися із Джохаром, але цього не сталося. Зубейдат Царнаєва на прес-конференції заявила, що не вирішила, чи поїде до США. Жінка спростувала інформацію про здійснену нею в Бостоні крадіжку, через що їй нібито загрожує арешт.

Можливо, Анзор Царнаєв сьогодні вирушить до США сам. Напередодні не прес-конференції він сказав: "Мститися нікому не буду, просто хочу забрати сина і поховати його. Ніяких релігійних та екстремістських поглядів у мене немає".

Мати братів Царнаєвих також розповіла журналістам, що в бесіді з нею співробітники ФБР обіцяли допомогу в організації побачення в лікарні з молодшим сином Джохаром. Батько братів Царнаєвих у свою чергу заявив журналістам про погрози, які надходять родичам сім'ї. "Чи погрожують нашим родичам у США і Канаді? Так, всякі люди погрожують рідним, вимагають, щоб виїжджали, лаються, кидають каміння", - повідав Анзор Царнаєв.

Зубейдат Царнаєва розповіла про плани перевезти вдову вбитого Тамерлана з їхнім спільним сином до Дагестану. "Ми її дуже любили і любимо, тому будемо намагатися, щоб вона з дитиною жила з нами. Спробуємо привезти її з дитиною сюди, якщо Бог дасть", - сказала вона.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 847 | Додав: admin | Теги: терористка, мати царнаєвих
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ