Пн, 2024-04-29, 12:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 21 » Мати Савченко просить світових лідерів допомогти звільнити доньку. ВІДЕО
16:24
Мати Савченко просить світових лідерів допомогти звільнити доньку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Мати української льотчиці Надії Савченко розпочала глобальну кампанію на підтримку доньки, сподіваючись переконати світових лідерів чинити тиск на президента РФ Володимира Путіна в цьому питанні, повідомляє NEWSru.com з посиланням на AP.

Для початку Марія Савченко побувала в Німеччині, де просила про допомогу законодавців і написала листа канцлеру Ангелі Меркель, переконуючи її допомогти "привезти Надю додому в Україну". Другою її зупинкою буде Нью-Йорк, де у вівторок, 21 квітня, запланована зустріч із заступником генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем.

Крім того, українка має намір поспілкуватися з постпредами США і Литви в ООН Самантою Пауер і Раймондою Мурмокайте, а також представниками правозахисних організацій Human Rights Watch та Amnesty International.

У спілкуванні з журналістами Марія Савченко заявила, що її дочка - політична ув'язнена, а російські прокурори не надали жодних доказів, що Надія давала вказівки мінометникам, які вбили двох російських тележурналістів на контрольно-пропускному пункті на сході України, як стверджує Москва.

У неділю, 19 квітня, Марія Савченко взяла участь у мітингу біля російського представництва ООН, де близько 100 осіб підписали петицію на адресу кандидата в президенти США Хілларі Клінтон з проханням підтримати зусилля зі звільнення Надії Савченко. Марія Савченко повідомила, що далі має намір вирушити до Парижа та інших європейських країн.

"Я зневірена мати, яка готова подорожувати по світу і робити все можливе, щоб мої слова були почуті. Я закликаю всіх світових лідерів допомогти мені повернути мою дочку додому", - каже Марія Савченко.

Літня українка розповіла, що написала лист Путіну, нагадавши про те, що у нього є діти і є мати.

"Я теж мати, і ви повинні мати хоча б один відсоток співчуття до моєї дівчинки, яка зараз перебуває у в'язниці зі штучного приводу", - написала вона.

При цьому Марія Савченко називає Путіна "жахливою людиною", яка діє як професійний офіцер КДБ. На її думку, він тримає Надію як заручницю, сподіваючись виторгувати собі якісь "милості" в майбутньому.

Як уточнює агентство, адвокат Надії Савченко, Марк Фейгін, подорожує разом з її матір'ю. У коментарі для преси він уточнив, що команда захисників сподівається, що рішення суду у справі Савченко буде винесено вже до кінця літа. Він наполягає на тому, що у звинувачення немає жодних доказів провини його підзахисної, оскільки вона була викрадена за дві години до того, як журналісти були вбиті.

Фейгін також нагадав, що після свого арешту Савченко була обрана депутатом українського парламенту та делегатом до Ради Європи, що надало їй дипломатичний імунітет, однак цю обставину ігнорує російське "правосуддя".

Як уточнює "Голос Америки", Марія Савченко привезла в Нью-Йорк звернення не тільки до Хілларі Клінтон, а й до чинного президента США Барака Обами.

"Я приїхала, щоб підтримати мою дочку і просити американську владу та міжнародні організації про допомогу в її звільненні. Мені не дозволяють з нею спілкуватися напряму, я контактую з нею через адвоката", - повідомила вона в ході акції, що пройшла в неділю, 19 квітня, на розі 67-ї стріт і Лексінгтон-авеню.

Учасники маніфестації тримали в руках українські національні прапори. Багато хто прийшов до російського представництва в ООН у вишиванках і з вінками. Вони скандували українською та англійською мовами "Свободу Надії Савченко", "Надія Савченко - мужність, честь і сила української нації", "Слава героям України" і "Ганьба Росії".

Присутні заспівали гімн України і християнську молитву "Отче наш", потім виступили представники української, російської, бєларуської, грузинської і молдлвської громад США.

"Голос Америки" наводить цитату з листа Марії Савченко на адресу президента Росії Володимира Путіна.

"Володимире Володимировичу, у вас є рідні дочки і рідна мати. Сподіваюся, ви дуже любите їх. Поспівчувайте і мені, старій жінці, матері, у якої болить серце за доньку. Важко дивитися на її страждання, одні кістки та шкіра залишилися. Мені соромно дивитися, коли вісімнадцять поліцейських з собакою ведуть худеньку дівчину в наручниках з суду. Увійдіть в моє становище, поверніть мені мою дочку. Весь світ оцінить ваш гуманний вчинок", - пише жінка.

Марія Савченко повідомила, що відправила цього листа 20 березня з повідомленням, заплативши за авіапошту 98 гривень. 6 квітня вона отримала повідомлення про вручення. Але відповіді немає досі.

Як повідомлялося, Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли в Росію, де обвинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

26 жовтня 2014 р. на позачергових парламентських виборах Савченко обрали народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

15 грудня Савченко оголосила голодування.

Наприкінці січня цього року російські слідчі повідомили Савченко про відкриття стосовно неї нової кримінальної справи - про незаконний перетин кордону.

25 лютого Московський міський суд визнав законним рішення Басманного суду Москви про продовження арешту Савченко до 13 травня.

Савченко заявила, що продовжить голодування, поки не повернеться в Україну.

Справою української льотчиці займається слідчий Тимофій Грачов, відомий за так званою "Болотною справою" про заворушення в Москві 6 травня 2012 року.

6 квітня стало відомо, що Савченко призначили 5 нових експертиз.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: світових лідерів, допомогти звільнити доньку. ВІДЕО, мати Савченко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ