Вт, 2024-04-23, 18:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 30 » Медведєв поступається кріслом Путіну, тому що у того вищий рейтинг
19:20
Медведєв поступається кріслом Путіну, тому що у того вищий рейтинг
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Президент РФ Дмитро Медведєв пояснив своє рішення не балотуватися на другий термін тим, що прем'єр-міністр Володимир Путін - найавторитетніший політик країни, і його рейтинг "трохи вищий". Про це він заявив в інтерв'ю трьом федеральним телеканалам, фрагмент якого був показаний сьогодні вранці.

"Так, мені, звичайно, приємно усвідомлювати, що до чинного президента зберігається досить високий ступінь довіри, він володіє пристойним для нинішньої ситуації виборчим рейтингом. Але, з іншого боку, я звертаю увагу на те, що прем'єр-міністр Путін, безумовно, зараз найавторитетніший політик у нашій країні, і його рейтинг трохи вищий", - сказав Медведєв.

"Чомусь про це ніхто не говорить. Але насправді це практичні, але дуже важливі речі, які повинен брати до уваги будь-який політик, якщо він хоче приносити користь своїй країні, а не штовхатися ліктями", - зазначив глава держави.

Медведєв пояснив, чому не варто шукати суперечностей між його неодноразовими заявами про те, що він не відкидає для себе участі в президентських виборах, і суботнім виступом на з'їзді "Единой России", де він дав зрозуміти, що домовленості про структуру влади насправді існували спочатку.

"Так, у нас дійсно досить давно були уявлення про те, як сконфігурувати владу, якщо люди будуть нам довіряти, в 2011 і в 2012 роках. Це правда, і ми про це сказали на з'їзді. Але з іншого боку, життя могло внести абсолютно особливі, парадоксальні корективи. А якби змінилися виборчі переваги у людей з якихось причин? Я повинен це враховувати", - сказав президент РФ.

"Ми з Володимиром Володимировичем Путіним обіймаємо дві найвищі позиції: президента і прем'єр-міністра, і ми в принципі зобов'язані підстраховувати один одного, бо ми звичайні люди. Тому коли я говорив про те, що я цього не відкидаю, я, звичайно, нікого не обманював, життя могло обернутися найнесподіванішим чином, проте домовленості у нас уже були", - додав Медведєв.

Він наголосив, що вважає себе і Путіна частинами єдиної політичної сили з близькими позиціями з усіх стратегічних питань розвитку країни.

"Тоді поставимо собі наступне запитання. Ставлячись до однієї і тієї ж політичної сили, маючи дуже близькі переконання, притому, що, звичайно, ми - різні люди, у нас є, можливо, свій набір звичок, проте ми маємо дуже близькі позиції з більшості стратегічних питань, та, по суті, з усіх стратегічних питань розвитку країни, і з тактичних теж. Так от, перебуваючи на таких позиціях, ми що - повинні конкурувати? Ми повинні сваритися, лаятися? " - сказав Медведєв.

"Я читав різного роду політологічні викладки:" Ну як же це так, от вони замість того, щоб вийти на політичне поле і сказати: ми будемо сперечатися до кінця, ось ми влаштуємо змагання!.. "Але, перепрошую, так у жодній країні не чинять. Люди, що представляють одну і ту ж політичну силу, обирають, яким чином і хто повинен куди піти", - додав він.

Як приклад зарубіжних підходів Медведєв навів президента США Барака Обаму і держсекретаря ГХілларі Клінтон, які, як члени Демократичної партії, не стали конкурувати одне з одним на загальних виборах 2008 року.

"Ну ось можемо собі уявити таку ситуацію, що, наприклад, Барак Обама почав би конкурувати з Хілларі Клінтон? А я нагадаю, що вони обоє були у відборі на посаду президента. Ну неможливо собі уявити! Вони обоє з демократичної партії, і вони вирішували, виходячи з того, хто здатний дати кращий результат. Ось і ми таке рішення ухвалили", - сказав він.

В інтерв'ю Медведєв також зазначив, що жодної визначеності на майбутніх президентських виборах у Росії немає.

Нагадаємо, 24 вересня на з'їзді "Единой России" Медведєв запропонував Путіну балотуватися в президенти в 2012 році, заявивши, що сам піде працювати в уряд. Прем'єр Путін погодився, і вони з Медведєвим після виборів поміняються місцями.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 880 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ