Пт, 2024-04-26, 22:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Мельниченка оголосили у міждержавний розшук за зраду батьківщини
16:57
Мельниченка оголосили у міждержавний розшук за зраду батьківщини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Одесі співробітники СБУ шукають героя касетного скандалу 2000 року - екс-майора спецслужби і колишнього охоронця Леоніда Кучми Миколу Мельниченка. Про це "Сегодня" повідомили в одному з одеських готелів, куди правоохоронці направили орієнтування на опального офіцера (це звичайна практика при розшуку).

-Орієнтування на Мельниченка було надіслано ще вчора ввечері. У документі йдеться про те, що Мельниченко перебуває в міждержавному розшуку, перерахований з добрий десяток автомобілів, на яких він може пересуватися, а також сказано, що він може користуватися кількома паспортами", - розповіла адміністратор готелю Олена.

У прес-службі СБУ поки що ніяк не коментують новину. Проте один зі співробітників спецслужби на умовах анонімності повідомив, що Мельниченко перебуває в розшуку вже кілька днів - після того, як його втратила "наружка".

"Його розшукують за звинуваченням у державній зраді. У нас є інформація, що він приїхав до Одеси кілька днів тому. Мабуть, він збирався перетнути кордон з Молдовою, намагаючись сховатися в Румунії. Розшук міждержавний", - пояснив співрозмовник.

Цікаво, що фотографія колишнього майора на розісланому орієнтуванні належить одному з одеських інтернет-видань.

Конституційний суд продовжив розгляд справи про можливість використання в суді доказів, отриманих незаконним шляхом

Конституційний суд (КС) 4 жовтня на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи про можливість використання в суді доказів, отриманих незаконним шляхом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Справу відкрито за поданням Служби безпеки України щодо офіційного тлумачення положень частини 3 статті 62 Конституції у взаємозв'язку з положеннями статті 65 Кримінально-процесуального кодексу України, статті 2, 5, 8 закону "Про оперативно-розшукову діяльність".

Суддя-доповідач у справі Сергій Вдовиченко.

Як повідомлялося, СБУ звернулася до КС із вищезазначеним поданням 30 червня.

Згідно з частиною 3 статті 62 Конституції, "обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях".

У той же час, йдеться в поданні, Кримінально-процесуальне законодавство передбачає можливість використання як доказів у кримінальній справі фактичних даних, отриманих в результаті проведення оперативно-розшукових заходів. Разом з тим, сучасна судова практика свідчить про різну оцінку судами фактичних даних, які визнані доказами на досудовому слідстві і ґрунтуються на інформації, отриманій оперативним шляхом.

У липні 2011 року керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко наголосила, що це подання не пов'язане з гучними кримінальними справами, які нині розслідує Генеральна прокуратура.

"До СБУ досить часто звертаються люди, які самі записали на диктофон вимагання хабара або погрози. Цей запис, в принципі, незаконний, оскільки на нього не було дозволу суду. Ми хочемо, щоб Конституційний суд роз'яснив, як несанкціоновані судом записи можуть бути допущені до розгляду в суді", - сказала вона.

Водночас експерти вважають, що метою даного подання є виправдання в суді екс-президента України Леоніда Кучми, якого звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень, що призвело згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. При цьому обвинувачення ґрунтується на підставі плівок майора управління Держохорони Миколи Мельниченка, які визнані речовим доказом у справі.

Зокрема, цю думку поділяє директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський. "Нічого іншого просто на думку не спадає", - заявив політолог.

Нагадаємо, що екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка у середу, 7 вересня, прикордонники не випустили з України. Мельниченко їхав на економічний форум в Польщу, де збирався виступити з доповіддю про стан корупції в Україні. Причиною відмови Миколі Мельниченку в перетині кордону стало доручення іншого правоохоронного органу про заборону виїзду його за межі України.

23 червня Печерський районний суд Києва порушив кримінальну справу проти колишнього майора Мельниченка, що був ініціатором "касетного скандалу", а раніше понад два роки незаконно записував розмови в президентському кабінеті Леоніда Кучми. Справу відновили за позовом Кучми.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ