Вт, 2024-04-23, 22:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Меркель Афіни зустрічають страйками і акціями протесту
16:53
Меркель Афіни зустрічають страйками і акціями протесту
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У вівторок, 9 жовтня, канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір відвідати Афіни. У зв'язку з цим у місті від самого ранку проходять страйки та акції протесту.

У ході візиту Меркель, як очікується, буде підтримувати зусилля уряду Греції з проведення заходів економії. Афіни у відповідь на економію отримали гарантію захисту від тотального банкрутства країни, передає РИА "Новости".

Однак громадянам Греції подібні заходи не подобаються. Посилаючись на непопулярність проведеної політики економії, страйк оголосили з 11 до 16 години (11-16 за Києвом) профспілки водіїв автобусів та тролейбусів. Страйкують у вівторок з 12 до 15 години за місцевим часом всі державні службовці у столичній області Аттіка. З 12 до 14 години будуть закриті аптеки.

Крім того, планується кілька демонстрацій у центрі міста. Біля мерії Афін зберуться пенсіонери, чий дохід істотно скоротився через заходи економії, що вживаються урядом.

За півгодини до прильоту Меркель, о 13.00 за місцевим часом, на площі Синтагма перед парламентом країни мітингуватимуть профспілки державного та приватного сектору ADEDY та GSEE. На іншій площі збираються комуністичні профспілки.

На півдні міста стартує мотоциклетна демонстрація, яка попрямує до центру міста. А в другій половині дня недалеко від парламенту мітингувати будуть члени поміркованої націоналістичної партії "Незалежні греки".

Для підвищення заходів безпеки до приїзду канцлера в Афінах заборонено проводити ходу на багатьох центральних вулицях, а парламент та підступи до резиденцій прем'єра та президента перегороджені металевими огорожами, спорудженими просто посеред перекритих проспектів.

Крім того, більше семи тисяч поліцейських, снайпери та групи водолазів готуються гарантувати безпеку Меркель. Безпрецедентні заходи безпеки вже викликали невдоволення політичних партій та профспілок.

Нагадаємо, про візит Ангели Меркель до Греції стало відомо 5 жовтня. Це буде її перший візит країни після початку боргової кризи.

Зазначимо, що наприкінці серпня міністр фінансів Греції Янніс Стурнарас вперше повідомив, що замість запланованих 11,5 мільярда кредитори хочуть скоротити витрати бюджету країни на 2 мільярди євро більше, тобто на 13,5 мільярда до 2014 року.

"Не слід обманювати себе. Якщо ми не будемо вживати заходів, які, як вимагала "трійка" в липні, мали б перевищити 13,5 мільярда євро, тоді наше перебування в єврозоні залишається під загрозою", - сказав він.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу наприкінці липня заявляв, що Греція залишиться в єврозоні. За словами Баррозу, Єврокомісія й надалі підтримуватиме Грецію, якщо в країні триватимуть реформи.

Тимчасом у доповіді американського банку Citi прогнозується, що Афіни залишать єврозону в найближчі 2-3 квартали. Аналітики Citi оцінюють можливість відмови від євро в Греції на рівні 75%.

Хакери атакували сайти грецького уряду перед візитом Меркель

Хакерська група Anonymous вчинила серію кібератак на сайти уряду Греції напередодні візиту Ангели Меркель, повідомили у вівторок в місцевій поліції.

Напередодні увечері низка сайтів тимчасово припинили роботу, зокрема сайт поліції, Мін'юсту і Міністерства захисту громадян. На головній сторінці з'явився напис: "сторінка не знайдена".

Anonymous узяли на себе відповідальність за атаки на інтернет-представництва. На відеоролику, розміщеному на YouTube, хакери виступили з критикою на адресу грецької влади, що планувала провести масштабну операцію, щоб стримати акції протесту проти візиту Меркель. Anonymous порівняли уряд з військовою хунтою, що управляла країною в 1967-1974 рр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: меркель, страйками, Афіни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ