Пт, 2024-04-26, 15:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 9 » Мером Москви обрали людину Путіна. Навальний готує протести
10:42
Мером Москви обрали людину Путіна. Навальний готує протести
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Виконуючий обов`язки мера російської столиці Сергій Собянін переміг на виборах мера Москви з остаточним результатом 51,37% голосів, друге місце - у опозиціонера Олексія Навального. Про це сьогодні, 9 вересня на прес-конференції в Москві сказав керівник Московської виборчої комісії Валентин Горбунов після підрахунку 100% голосів, пише УНІАН

За його словами, Собянін отримав перемогу з 51,37%, другий результат на виборах мера Москви у опозиціонера Навального - 27,24%, замикає трійку лідерів кандидат від КПРФ Іван Мельников – 10,69%, четверте місце займає лідер партії "Яблоко" Сергій Мітрохін - 3,51%, кандидат від ЛДПР Михайло Дегтярьов - 2,86%, кандидат від "Справедливой России" Микола Левічев - 2,8%.

Явка склала 32,07% виборців.

Собянін закликав Навального "змириться" і запросив поговорити

Сергій Собянін, який під ранок влаштував зустріч зі своїми прихильниками в Пушкінському музеї: прийняв вітання, закликав переможених конкурентів "змиритися з думкою більшості" і висловив готовність зустрітися з Олексієм Навальним.

Кандидат від РПР-ПАРНАС, нагадаємо, вимагає другого туру, обіцяючи в іншому випадку вивести своїх прихильників на вулиці.

Мітинг на підтримку Навального, до речі, вже узгоджений з мерією на 19 годину понеділка на Болотній площі.

Сергій Собянін , який під ранок влаштував зустріч зі своїми прихильниками в Пушкінському музеї : прийняв вітання , закликав переможених конкурентів " змиритися з думкою більшості " і висловив готовність зустрітися з Олексієм Навальним .

Кандидат від РПР – ПАРНАС, нагадаємо , вимагає другого туру , обіцяючи в іншому випадку вивести своїх прихильників на вулиці .

Мітинг на підтримку Навального, до речі , вже узгоджений з мерією на 19 годину понеділка на Болотній площі.

Остаточні офіційні підсумки виборів мера можуть бути підведені вже у вівторок , заявив на прес -конференції голова МГИК Валентин Горбунов.

"З сьогоднішнього дня Мосміськвиборчком приступає до прийому документів від територіальних виборчих комісій (ТВК). Офіційне підбиття підсумків відбудеться після того , як ми отримаємо документи від усіх 127 ТВК " , - зазначив він. Відповідаючи на питання про те, коли це може статися "- сказав він .

Втім , представник штабу Навального Володимир Ашурков написав у Twitter: " Нічого ще не закінчилося . Ми доведемо, що у нас вкрали голоси і будемо домагатися перерахунку і другого туру" .

На зустрічі в Пушкінському, говорячи про проблему низької явки москвичів, Собянін висловив думку, що на неї вплинули не надто вдало обраний час для голосування. "

Часи, які ми переживаємо, напевно, не найкращі для голосування з точки зору сезону", - наводить його слова Російська служба новин.

" Явка в Москві не набагато гірше , ніж в інших регіонах. Навпаки , в більшості регіонів, де проходив єдиний день голосування , явка ще гірше" .

Собянін запевнив, що був готовий до будь підсумками виборів. " Будь-яка кількість голосів, завойованих чесно, отриманих чесно - це дорожче якихось великих відсотків" , - сказав він, назвавши свій результат "дуже хорошою цифрою". І зазначи , що не здивований вагомим результатом Навального : "Всі соціологи про це говорили" , - нагадав він.

Собянін заявив, що готовий поспілкуватися з опозиціонером : "Будь ласка . Я запрошую його. Нехай приходить " .

Втім, на думку Собяніна, його " головним конкурентом " були проблеми Москви . Він пообіцяв усім, хто голосував за інших кандидатів, що їх думки і настрої будуть враховуватися для того, щоб не протиставляти їх ( цих людей. - .Ред.) один одному " .

" Головне не розгойдувати човен " , - сказав він , закликавши політиків , які стоять за виборцями , "не штовхати їх стінка на стінку - це найгірше, що можна придумати " .

" Коли намагаються перетворити місто на політичний майданчик для боротьби , для революцій , - москвичам це абсолютно не потрібно , - сказав він. - Я думаю , що москвичі добре знають епохи змін , вони переживали не одну революцію , і навряд чи комусь з доброї волі цього хочеться . А якщо комусь хочеться , треба змиритися з думкою більшості, разом працювати на благо Москви ".

Як зазначив Собянін , людям " були дані всі можливості прийти і проголосувати " . "А якщо у тебе це не виходить, доводити це шляхом походів і маніфестацій , звичайно , можна , але навряд чи це конструктивно" , - додав він.

За словами Собяніна, важливо " не провокувати людей , тому що більше, ніж можна було зробити для чесних виборів, зробити неможливо" , вважає він.

Як підкреслив т.в.о. мера, Мосміськвиконком лояльно ставився до всіх кандидатів , "ніхто не намагався когось віджати , покарати" . "Навпаки , давали зелену вулицю , давали можливість прийти до людей , розповісти , заявити про себе " , - зазначив він.

Навальний може в судовому порядку оскаржити результати виборів.

" У будь-якого кандидата є штаби , там є юристи , і вони чудово знають , як це робиться , оскаржити підсумки виборів можна тільки в судовому порядку" , - сказав Горбунов.

За його словами, скарг на порушення виборчого законодавства в ході виборів не надходило.

"З таким же успіхом він може заявити, що давайте ми відзначимо результати виборів у тих районах , де він мало набрав відсотків. Це з тієї ж опери , заявляти можна все що завгодно, я вважаю, що це піар " , - сказав він.

Нагадаємо, в неділю, 8 вересня, у Москві пройшли перші прямі вибори столичного градоначальника за 10 років.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1322 | Додав: adminA | Теги: Навальний, Мером Москви, людину Путіна, Протести
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ