Чт, 2024-04-25, 08:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 12 » "Ми ситі по горло цією владою".Система влади прогнила".
21:55
"Ми ситі по горло цією владою".Система влади прогнила".
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Декілька осіб отримали поранення в ході антиурядових демонстрацій в Алжирі, повідомляє 12 лютого "Інтерфакс-Україна".

Тисячі чоловік, в основному молоді люди, взяли участь в акціях протесту в столиці. Демонстранти викрикували гасла: "Ми ситі по горло цією владою" і "Абдельазіз Бутефліка (президент - ред.), забирайся геть". Вони також розмахували плакатами з написами: "Ми хочемо, щоб країною керувала молодь, а не люди похилого віку" і "Система влади прогнила".

Близько 3 тис людей прорвали поліцейський кордон поблизу площі Першого травня. Сили правопорядку почали переслідувати протестувальників і застосували проти них палиці. У відповідь демонстранти закидали поліцейських каменями.

Правоохоронні органи Алжиру 12 лютого затримали більше 400 осіб, що брали участь у проведенні забороненої масової демонстрації, серед затриманих - іноземні представники ЗМІ, передає NEWSru.com.

Кого саме з журналістів було затримано, не повідомляється. Відомо, що служби безпеки затримували також жінок. Про людей, що постраждали при розгоні, не повідомляється.

Організатори мітингу заявили про участь 10 тисяч маніфестантів, тим часом представники влади повідомляють про участь 1,5 тисяч осіб. Влада підготувалася до демонстрації і стягнула в місто Алжир 28 тисяч поліцейських, які покликані захистити мирних громадян.

Демонстрація опозиціонерів була направлена проти режиму президента Абдель Азіза Бутефліки. Зокрема учасники демонстрації домагалися від уряду припинення корупції, скасування надзвичайного стану і звільнення з в'язниць учасників народних протестів.

Представники опозиції Алжиру, яких надихнули аналогічні народні виступи в Єгипті, де пост покинув президент Хосні Мубарак, і Тунісі, де після масових хвилювань відбулася зміна влади.

Акція протесту була заборонена урядом, проте опозиціонери і правозахисники все ж таки вийшли на вулиці міста, вимагаючи поліпшення умов життя і розширення цивільних свобод.

Демонстрації також пройшли в інших містах Алжиру, таких як Аннаба, Костянтина і Оран. В ході акцій протесту відбулися сутички між поліцією і демонстрантами, декілька людей отримали поранення. Десятки були затримані.

У столиці Алжиру в січні вже відбулися сутички між демонстрантами, що вимагають демократичних реформ, і поліцією. Тоді при спробі почати демонстрацію поліція затримала декількох людей, порядка 12 демонстрантів були госпіталізовані після зіткнень з силами правопорядку.

Після цього влада Алжиру заявила, що в найближчому майбутньому скасує режим надзвичайного стану, що був введений 19 років тому, і дозволить проводити заборонені раніше демонстрації і мітинги протесту на всій території країни за винятком столиці. Поступки президента Алжиру опозиційним силам сталися на тлі хвилі антиурядових безладів, що охопили близькосхідні країни.

Раніше журнал Time проаналізував внутрішньополітичний клімат в інших країнах земної кулі, де лідери держави узурпували владу і тривалий період правлять країною, проте можуть раптово втратити її шляхом перевороту. У списку президентів, під якими може захитатися стілець, експерти Time назвали двох глав країн СНД: бєларуського президента Олександра Лукашенка і лідера Таджикистану Емомалі Рахмона.

Іншими сімома країнами, в яких, на думку експертів з Time, владний режим може бути скинуто, є Саудівська Аравія, Алжир, Зімбабве, Іран, Судан, КНДР і Ємен.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ