Пт, 2024-03-29, 06:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Грудень » 29 » Міцна розсада перцю в домашніх умовах – секрети та поради
15:58
Міцна розсада перцю в домашніх умовах – секрети та поради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Збирати хороший багатий урожай домашнього перцю – задоволення і мрія для кожного власника земельної дачної ділянки. Перець солодкий, гіркий, гострий, різні види та сорти – все це можливо виростити самостійно, дотримуючись важливих наступних 20-ти кроків і нескладних порад https://yaskravaklumba.com.ua/. Розглянемо основні секрети міцної розсади та як її виростити в домашніх умовах.

Розсада перцю. Захист насіння від хвороб – початок шляху до міцної розсади

Вирощування перцю, як і будь-якої культури починається з придбання насіння. Купувати насінини потрібно лише у перевірених продавців або надійних виробників. Якщо ж так сталося що ви готуєте до посіву від неперевіреного власника чи купили без маркування, то обов'язково потрібно насіння очистити від можливих шкідників. Це буде першим важливим кроком до здорової розсади.

Для знезараження насіння потрібно помістити його в мішечок і промити у розчині спеціального фунгіциду згідно інструкції. Також для таких цілей в домашніх умовах підійде розчин марганцівки. Необхідно насінини промивати у ньому, не виймаючи з мішечка 15-20 хвилин.

Після промивання насіння злегка просушується між марлевими шарами а потім висаджується у стаканчики чи інші підготовлені ємності. Також перед посівом варто обробити насінини спеціальними стимулюючими ріст препаратами.

Підбираємо правильно грунт для розсади перцю

Надзвичайно важливим кроком в успішному вирощуванні розсади перцю є підбір якісного грунту. Розсада перцю дуже складно проростає у тяжкій, глиняній землі. Взявши таку зі свого городу, обов'язково подбайте про наповнення грунту розпушуючими матеріалами. Це значно збільшить шанси вашого насіння до проростання. Тонесенький корінець насінини перцю не зможе зійти у тяжкій землі і ви ризикуєте втратити всю розсаду. Врахуйте, що для розсади перцю розвинена коренева система є значно важливішою, ніж ріст вгору чи розвиток листків.

Найпростішим способом отримати якісний грунт – це купити спеціальний субстрат для розсади у спеціалізованому магазині. Він легкий, оснований на торфі та ідеально підходить для вирощування розсади в домашніх умовах. Єдине, на що варто звернути увагу – це на вологість субстрату. Якщо він занадто мокрий – просушіть, а тоді вже засипайте у підготовлені ємності.

Загартовування насіння та розсади перцю – простий спосіб зробити їх стійкішими до погодних умов

Одним з секретів, про який не знають деякі садоводи – це закалювання насіння перед посівом в грунт. Адже не завжди можливо забезпечити постійний стійкий температурний режим для розсади. І для того, щоб ваші насінини гарно проростали у мінливих температурах, варто їх загартувати.

Для цього потрібно підготовлені насінини помістити на добу у холодильник, потім добу потримати у кімнатній температурі. Цю процедуру варто провести 2 рази. Після таких дій насіння висівається у підготовлений грунт.

Так само потрібно загартовувати вже готову до висадки у відкритий грунт розсаду. Враховуючи, що розсада висаджується в травні і в таку пору ще можливі значні перепади температур, варто подбати про підготовку до погодніх умов вашого перцю.

За декілька днів до висаджування розсаду перцю виносять зранку і ввечері, коли температура невисока на відкритий балкон чи навіть вітряну сторону. Лишають на декілька годин, після чого ставлять в звичне місце у кімнаті. І так декілька днів підряд, збільшуючи інтервали. Після таких дій ваша розсада звикне до зміни температур і буде значно витриваліша у природних умовах.

Правильний догляд за розсадою

Коли насіння вже підготоване і посіяне, то надалі потрібно забезпечити правильний і уважний догляд за розсадою. Ось основні правила:

  • приділяємо увагу розвитку кореневої системи. Для цього сіяти насінини перцю потрібно якомога далі одна від одної, щоб стебла які зійшли не затіняли одне одного. Тоді рослина буде витягуватись вгору до світла, не розвиваючи коріння;
  • забезпечуємо правильний полив. Для того краще скористатись пульверизатором і легко оббризкувати землю. Розсада перцю не любить надмірної вологи, тому важливо не переливати;
  • пікірування. Спочатку перці сіяться в маленькі прозорі стаканчики об'ємом до 200 мл. Пізніше їх перевалюють в більші, об'ємом вже до 500 мл. Там вони підростуть, а коріння стане більш міцне;
  • підкормка. Підживляти розсаду перців потрібно рідкими розчинами. Зручно використовувати вже готові, придбані в спеціалізованих магазинах. До висадки в грунт підживити розсаду перців необхідно мінімум 2 рази.

Виконуючи ці нескладні, але надзвичайно важливі секрети по вирощуванню розсади, ви матимете в травні міцні стебла перцю. Висадивши їх у відкритий грунт, неодмінно отримаєте хороший врожай.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1491 | Додав: admin | Теги: розсада, перець
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ