Пт, 2024-04-19, 17:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 12 » Міліція на шляху очищення: десятки доган та звільнень
09:54
Міліція на шляху очищення: десятки доган та звільнень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Дванадцять працівників Подільського районного управління міліції притягнуто до відповідальності за ігнорування повідомлення про злочин, який надійшло по спецлінії "102". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Подільського району міста Києва.

"Встановлено, що 17 червня поточного року до чергової частини Подільського райуправління міліції зателефонувала місцева мешканка, яка заявила, що двоє невідомих намагаються потрапити в її квартиру шляхом злому замків вхідних дверей. Налякана жінка, яка в цей час перебувала в квартирі одна, просила направити на її адресу наряд міліції ", - сказано в повідомленні.

Оскільки через годину правоохоронці так і не прибули на місце події, жінка ще раз зателефонувала до міліції і повідомила, що перелякані нею грабіжники зникли, але вона може їх впізнати. Тільки через 3 години після події слідчо-оперативна група виїхала за вказаною адресою і почала розшук злочинців.

У зв'язку з неналежним і несвоєчасним реагуванням на повідомлення про злочин прокуратурою Подільського району було призначено проведення службового розслідування, в ході якого зазначені факти знайшли своє підтвердження.

За результатами службового розслідування, ініційованого прокуратурою Подільського району столиці, 12 працівників Подільського РУГУ МВС у Києві притягнуто до дисциплінарної відповідальності, троє з яких звільнені від посад.

У Севастополі притягнули до відповідальності 22 працівника міліції

У Севастополі 22 працівника міліції притягнуті до дисциплінарної відповідальності за підсумками перевірки, проведеної у травні-червні органами прокуратури Севастополя. Як повідомили у прес-службі прокуратури Севастополя, перевірки проводились на рахунок додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні органами внутрішніх справ адміністративного затримання та доставляння осіб.

Прокурорськими перевірками виявлено випадки незаконного затримання громадян, зокрема, за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях та за деякі інші правопорушення, в разі вчинення яких затримання згідно зі ст. 262 КУпАП застосовуватися не може. Крім того, мали місце факти адміністративного затримання громадян без складання відповідних протоколів про адміністративне затримання.

В інших випадках протоколи складалися з порушеннями вимог законодавства, без зазначення часу затримання та звільнення осіб. Працівниками міліції також допускалися випадки особистого огляду громадян протилежної статі та інші порушення порядку особистого огляду та вилучення речей.

З приводу цих та інших порушень прокурорами районів міста керівникам районних відділів міліції внесено 4 подання про усунення порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяли.

Документи прокурорського реагування розглянуто, вжито заходів до усунення причин та умов, що сприяли порушенням, догану або зауваження отримали 22 працівника міліції.

Нагадаємо, 6 липня прем'єр-міністр Микола Азаров, говорячи про резонансний злочин у Врадіївці, заявив про необхідність проведення серйозної реформи системи правоохоронних органів, Також він зазначив, що міліцейська система почала "давати збої" давно.

"Понад 30 років тому не десь, а в столиці СРСР Москві міліцією на одній із станцій метро був по-звірячому убитий полковник КДБ. Вже тоді цей епізод показав, що система потребує найсерйознішого реформування. Проте упродовж подальших 30 років ця система лише косметично змінювалася, а цей випадок, як і багато інших, говорить про те, що вона потребує дуже серйозної реформи. Я упевнений, що реформа буде проведена. В основі її лежатиме, звичайно, посилення як професійного, так і громадського нагляду над діяльністю правоохоронних органів", - сказав прем'єр.

Раніше генерал-лейтенант міліції у відставці, народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль заявив, що племінна корупція витіснила з МВС професіоналізм. На його думку, кумівство, хабарництво і кругова порука у системі органів правоохоронної влади відкидають Україну на задвірки цивілізованого світу, перетворюючи на так звану "сіру зону".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: міліція, звільнень, Очищення, десятки доган
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ