Чт, 2024-04-25, 15:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » Міліція вилучила у журналістки-блогерки оргтехніку
19:29
Міліція вилучила у журналістки-блогерки оргтехніку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

12 січня 2011 року вранці київська міліція провела обшук у квартирі відомої журналістки Олени Білозерської. Обшук проводився нібито у рамках кримінальної справи щодо діяльності ВО "Тризуб". Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"У журналістки було вилучено всю оргтехніку, фото-, відео-, аудіоапаратуру, мобільні телефони. Слідчий зазначив, що він не збирається віддавати техніку, її буде доправлено в міліцію, де з нею "будуть розбиратися", - зазначив адвокат Білозерської Сидір Кізін.

На його думку, такі дії міліції суперечать закону про державний захист ЗМІ, згідно з яким вилучати техніку, яку журналіст використовує для виконання своїх професійних обов’язків, заборонено. "Ми готуємо скаргу на дії слідчого", - сказав Кізін.

ВО "Свобода" вважає обшук і вилучення техніки в Олени Білозерської ознакою подальших політичних репресій, цілеспрямованим наступом на свободу слова та права українців та ознакою того, що режим перейшов межу. "Відсьогодні під обстріл влади може потрапити будь-яка людина, яка захищає конституційні права, не приховує своїх патріотичних поглядів, будь-хто, хто відкрито висловлює незгоду діям режиму Януковича", зазначається у повідомленні прес-служби.

Пізніше у міліції заявили, що вони розслідують справу про підпал громадської приймальні Партії Регіонів вночі 1 січня. У рамках цієї справи і було проведено обшук у квартирі Білозерської.

"У ході слідства встановлено, що до розповсюдження відеозйомки підпалу мережею Інтернет може бути причетною саме цей блогер", - заявили у міліції.

"Для перевірки цієї інформації судом було санкціоновано обшук у помешканні зазначеної громадянки. Вилучено засоби, за допомогою яких могла бути вчинена зазначена операція, а саме - комп’ютерну техніку та інші носії цифрової інформації. Їх направлено для проведення експертного дослідження. Триває слідство", - йдеться в повідомленні.

Білозерська є відомою активісткою, бере участь майже в усіх громадських акціях, про що пише у своєму блозі. Також вона зазначає, що є безпартійною, позаорганізаційною, незалежною журналісткою.

Як повідомлялося, 10 січня ВО "Тризуб" заявило про затримання і арешти своїх членів в різних регіонах України у зв'язку з вибухом пам'ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі. За даним ВО "Тризуб", арештовано більш як півтора десятка членів організації. "Заарештованим висуваються звинувачення в тероризмі у зв'язку з вибухом в Запоріжжі", - стверджують в організації. Міліція поки що не коментує цієї заяви.

Раніше, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

За даними ЗМІ, відповідальність за вибух узяв на себе якийсь "Рух Першого Січня". Ця організація нібито заявила, що підрив здійснено на честь 102-ї річниці з дня народження Степана Бандери (націоналісти кажуть, що про такий рух їм нічого невідомо, і, очевидно, таким чином їх хтось хоче очорнити).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1029 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ