Пт, 2024-04-19, 04:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 1 » Мінекології ініціює перевірку всіх сміттєзвалищ
10:32
Мінекології ініціює перевірку всіх сміттєзвалищ
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  Мінекології ініціює перевірки всіх сміттєзвалищ в Україні після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це повідомив міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці в Facebook.

За словами Семерака, ситуація із сміттєзвалищем у Грибовичах - це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям.

"І органи місцевого самоврядування, і Мінрегіонбуд, і, звичайно, Мінекології, не виробили спільних правил поводження з твердими побутовими відходами", - написав міністр.

"Спільно з ЄБРР ми вже розпочали цю роботу в Мінприроди. На кінець року плануємо вийти на два документи - Стратегію та Національний план поводження з відходами. Але, звичайно, зараз проблему Грибовичів це не вирішить. Поки що неможливо навіть оцінити масштаби екологічних збитків", - йдеться в повідомленні.

Семерак зазначив, що звернувся до уряду з пропозицією дати доручення ряду відповідальних міністерств перевірити всі такі місця. При цьому він наголосив, що ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості сміттєзвалищ, які є на території країни.

"Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства. Також органи місцевого самоврядування мають надати інформацію щодо затверджених схем санітарної очистки населених пунктів", - повідомив Семерак.

"Держекоінспекція - неефективний орган, який не відповідає сучасним вимогам екобезпеки. Ні звалища, ні вирубка лісу, ні охорона води та повітря - немає сфери, з якою екоінспектори б впоралися. Цю структуру ми реформуємо", - пообіцяв міністр екології.

У Львові оголошено жалобу за загиблими рятувальниками

1 червня у Львові оголошено жалобу за рятувальниками, які загинули на полігоні в Грибовичах. Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради.

На вежі Ратуші буде приспущено штандарт міста.

Також Львівська міська рада звернулася до усіх з проханням утриматись на цей час від проведення святкових заходів та розважальних програм.

Під завалами імовірно залишається ще одна людина - це еколог комунального підприємства "Збиранка" Олександр Бутін. Його пошуки тривають.

Як повідомлялося, вчора, 31 травня, пізно ввечері на полігоні в Грибовичах знайшли тіло третього працівника управління ДСНС України у Львівській області.

30 травня стався завал на Грибовицькому сміттєзвалищі. Повідомлялося, що під завалами сміття могли опинитися 4 людини. Наразі рятувальники виявили тіла трьох осіб співробітників рятувальних служб. Як поінформували у ДСНС, ними виявилися Рудий Юрій Миколайович - начальник ДПРП-48 (Державний пожежно-рятувальний пост - ред.) м.Рава Руська, Вненкевич Андрій Миколайович - начальник варти ДПРП-17 м.Жовква і Богдан Юнко, 28-річний співробітник ДСНС.

За фактом сміттєвого зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі, в результаті якого під завалом опинилися пожежники, поліцією було відкрито кримінальне провадження.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Мінекології, перевірка всіх сміттєзвалищ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ