Пт, 2024-03-29, 00:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Мінфін погрожує кредиторам альтернативними механізмами
19:57
Мінфін погрожує кредиторам альтернативними механізмами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство фінансів України на прохання Спеціального комітету кредиторів погодилося перенести заплановану зустріч з 6 на 10 або 11 серпня. Як повідомляється на сайті Мінфіну, це робиться з метою дати комітетові більше часу на підготовку оновленої і поліпшеної пропозиції щодо реструктуризації боргу.

"Проте, враховуючи юридичні та часові обмеження, що існують в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості щодо реструктуризації боргу, у разі нездатності досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ", - підкреслює українське фінансове відомство.

"Через ці обмеження, це також є останньою можливістю для досягнення спільної домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного огляду програми співпраці України з МВФ, який в даний час планується на вересень", - відзначає Мінфін.

Він вказує, що його метою завжди було досягнення домовленості з кредиторами, яке дозволяло б досягти параметрів реструктуризації, встановлених у програмі співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Мінфін нагадує, що Україна вже досягла таких домовленостей з утримувачами боргових зобов'язань своїх державних банків: Укрексімбанку та Ощадбанку.

Реструктуризація є частиною програми міжнародної допомоги Україні, проте переговори з кредиторами тупцювали на одному місці з березня по кінець червня. Київ з середини травня погрожував ввести мораторій на обслуговування боргів, якщо утримувачі приблизно $ 20 млрд його облігацій не погодяться найближчим часом почати переговори, на яких Мінфін пропонував списати 40% основної суми заборгованості, розстрочити платежі і знизити відсотки.

Кредитори, в свою чергу, доводили, що і без списання основної суми Україна зможе укластися в необхідні МВФ параметри боргового навантаження, пропонуючи тривалу відстрочку виплат. Вони пропонували економію платежів в 16 млрд доларів за рахунок повної відмови від виплати основного боргу до 2019 року.

На думку Мінфіну, пропозиція Спецкомітету кредиторів, раніше, не відповідало цілям, погодженим із МВФ, і, крім того, воно включало в себе вилучення 8 млрд доларів з міжнародних резервів Нацбанку України, проти чого також виступає МВФ. В якості поступки Київ запропонував в середині червня кредиторам додаткові "інструменти відновлення вартості", виплати за якими проводитимуться у разі досягнення України більш високих, ніж зараз прогнозується, показників зростання ВВП.

Переговори були розблоковані після минулої 30 червня в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні зустрічі між делегацією України, членами Спецкомітету кредиторів і представниками МВФ. У середині липня сторони заявили про досягнення прогресу на переговорах, а на минулому тижні міжнародні ЗМІ повідомили, що кредитори вперше принципово погодилися на списання основний суми боргу, проте всього на 5%.

МВФ в оновленій за підсумками першого огляду програмою EFF, оприлюдненій на початку серпня, допустив як можливість погашення у вересні єврооблігацій на 500 млн доларів і в грудні російських єврооблігацій на 3 млрд доларів, так і введення мораторію на виплати. У той же час він заявив, що розраховує на досягнення домовленості України з кредиторами, тоді як українська влада відзначили, що мають намір завершити переговори з кредиторами до кінця вересня.

До теперішнього часу Києву вдалося домовитися із зовнішніми приватними кредиторами Укрексімбанку та Ощадбанку про реструктуризацію єврооблігацій та інших зобов'язань на суму відповідно 1,5 млрд і 1,3 млрд доларів. Однак у випадку держбанків мова йшла тільки про пролонгацію термінів погашення без списання основної суми боргу.

Нагадаємо, 19 червня Україна направила кредиторам пропозицію про реструктуризацію держборгу, в якому наполягала на списанні частини комерційного зовнішнього боргу.

31 липня міжнародні кредитори України погодилися списати невелику частину від її заборгованості.

Проте міністр фінансів України Наталя Яресько вважає, що пропозиція кредиторів про списання 5% основної суми боргу є зниженою.

Того же дня Мінфін направив оновлену пропозицію кредиторам України з реструктуризації зовнішнього боргу і запропонував провести переговори 6 серпня в Лондоні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: альтернативні механізми, Мінфін, кредитори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ