Пт, 2024-03-29, 12:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 8 » Міноборони використовує для підготовки парадів нецільові кошти, перевищивши бюджет учетверо
10:19
Міноборони використовує для підготовки парадів нецільові кошти, перевищивши бюджет учетверо
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міноборони використовує для підготовки парадів, присвячених 20-й річниці незалежності України, кошти, призначені на фінансування армії в III-IV кварталах 2011 року. Згідно з попереднім кошторисом, бюджет парадів уже перевищено вчетверо. Це може понизити боєздатність армії, пише "КоммерсантЪ-Украина", посилаючись на джерела в Генеральному штабі.

На початку червня перший заступник міністра оборони Володимир Можаровський <а href="http://rus.newsru.ua/ukraine/03jun2011/cdvd.html">повідомив, що паради мають пройти в Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, Львові та Вінниці. До участі в них залучать близько 10 тис військовослужбовців, понад 500 одиниць озброєння і техніки, зокрема 34 літаки, 12 вертольотів, 14 кораблів і катерів. За словами Можаровського, на фінансування парадів бюджетом передбачено 56 млн грн.

Разом з тим, згідно з кошторисом, підписаним керівниками Генштабу і департаменту фінансів Міноборони, реальна вартість параду із залученням заявленої кількості військовослужбовців і техніки становить 212,7 млн грн.

Найбільш витратною частиною є підготовка озброєння і техніки (122 млн грн), придбання паливно-мастильних матеріалів (72,6 млн грн), а також пошиття мундирів і придбання речового майна (10,7 млн грн). Крім цього, в кошторисі враховано витрати на перевезення особового складу і техніки, харчування військовослужбовців, оплату відряджень, забезпечення зв'язком, культурно-виховну роботу й оренду місць для тренувань.

Найбільш масштабний парад планується провести в Києві. Мешканці столиці зможуть побачити проходження 20 парадних розрахунків (майже 2,8 тис військовослужбовців), проїзд механізованої колони у складі 208 одиниць військової техніки. Крім того, над Києвом мають пролетіти 46 літаків і вертольотів.

Як повідомило "Комерсантові" джерело в Генеральному штабі, в умовах браку коштів на підготовку до парадів військове відомство вимушене залучати кошти, призначені для фінансування збройних сил у III-IV кварталах поточного року за програмами відновлення боєздатності, утримання, експлуатації і ремонту військової техніки, а також підготовки військ.

Співбесідник видання не відкидає, що організація параду за рахунок інших статей військового бюджету може призвести до падіння боєздатності армії восени і взимку цього року.

Дефіцит коштів в Міноборони планують ліквідовувати кількома способами. Передбачається звернутися до Міністерства фінансів з проханням збільшити бюджет військового відомства на 151,3 млн грн шляхом внесення змін до закону про держбюджет на 2011 рік.

Крім того, представники Міноборони направили президентові Віктору Януковичу пропозиції щодо зменшення витрат на проведення парадів. Зокрема, пропонується відмовитися від проїзду механізованих колон (це дасть економію майже 100 млн грн), наполовину зменшити авіаційну складову параду або обмежитися проходженням піших колон у всіх шести містах. Останнє дозволить укластися в суму, передбачену держбюджетом. Проте глава держави поки не ухвалив жодного рішення.

У парламентському комітеті з питань національної безпеки і оборони рекомендують відмовитися від проходження техніки на параді.

"Можна провести парад обмеженими коштами, залучити військові оркестри і виставити техніку для огляду, - заявив голова комітету Анатолій Гриценко ("Наша Україна -Народна самооборона"). - Що ж до використання авіації, то я взагалі не грав би з вогнем. Зараз за штурвал літака можна посадити тільки полковника, що має певний наліт годин. Решта льотчиків літає по 6-8 годин на рік. У такій ситуації я не ризикнув би піднімати літаки над великими містами".

У травні Віктор Янукович доручив уряду скоротити витрати, заплановані на проведення параду в День незалежності.

Спочатку Міністерство оборони, яке традиційно бере участь в святкуванні Дня незалежності, просило на нинішній військовий парад 320 мільйонів гривень. Проте уряд відмовився надавати запрошувану суму й обмежився 56 мільйонами гривень, які було закладено на святкування в бюджеті.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ