Пт, 2024-03-29, 14:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 19 » Мінськ розкрив особи людей зі скандального відео. ВІДЕО
17:58
Мінськ розкрив особи людей зі скандального відео. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Військове керівництво Бєларусі вирішило покласти край обговоренням нової версії про теракт в метро 11 квітня 2011 року, що розгорнулися в блогосфері. У вибухотехнічному центрі внутрішніх військ МВС відбулася прес-конференція, в ході якої перед журналістами виступили співробітники центру, які працювали на станції "Жовтнева" безпосередньо після теракту, повідомляє "БелТА".

"Людей у цивільному", які незабаром після теракту виносили зі станції підривну машинку КПМ-3У1, що так схвилювала блогерів, представили поіменно. Згідно із заявою керівництва вибухотехнічного центру, на станції в той день працювали старший технік піротехнічних робіт, начальник розрахунку старший прапорщик Юрій Давидовський, командир Саперно-піротехнічної групи старший лейтенант Володимир Мускаєв, технік піротехнічних робіт, заступник начальника розрахунку прапорщик Артем Страх. Варто зазначити, що виступали під час прес-конференції люди, схожі на тих чоловіків у смугастих футболках, яких блогери прийняли за справжніх терористів, передає NEWSru.com.
Заступник начальника бойової служби з бойового забезпечення Андрій Жданович заявив, що троє військовослужбовців, що потрапили на скандальні відео, працюють у вибухотехнічній службі понад 10 років. Один з них за відмінну службу навіть нагороджений державною нагородою. Він додав, що цих людей багато хто знає, особливо в Мінську, адже ця група вибухотехнічного центру виїжджає на всі виклики про виявлення підозрілих предметів у столиці Бєларусі та області. Він зазначив, що немає нічого дивного в тому, що ці співробітники потрапили в об'єктив відеокамер - без них не проходить жодна міліцейська операція такого роду.
Сапери пояснили журналістам, чому під час виконання завдання 11 жовтня були не у військовій формі.
"Були у цивільному тому, що повідомлення особисто до мене надійшло після 18-ї, після того, як я відбув додому... Я обдзвонив особовий склад, повідомив, щоб вони чим швидше, тим краще... Прибули десь в районі 19 години. Ну, може, за чверть до 19-ї", - розповів командир Саперно-піротехнічної групи Володимир Мускаєв. Він додав, що обдзвонив своїх співробітників і ті, також здому, в чому були, поїхали до місця трагедії, тільки встигли захопити обладнання.
Мускаєв пояснив, що підривну машинку та інше обладнання, що використовується для вчинення вибуху, сапери взяли для того, щоб мати можливість знешкодити бомби, які могли перебувати в метро або поруч, на вулиці. Річ у тім, що незабаром після завершення евакуації на станції було виявлено покинену сумку. Припускаючи, що в ній міг знаходитися ще один вибуховий пристрій, фахівці перевірили її з використанням необхідного обладнання.
"Гідродинамічний руйнівник, патрон, проводи й підривна машинка. Все", - роз'яснив Мускаєв призначення "трубок" зніяковілим блогерам. За допомогою цього можна на місці ліквідувати бомбу, яка не підлягає розмінуванню. Також журналістам розповіли, що було в камуфляжному мішку, який сапери виносили зі станції.
"Костюм "Грот", призначений для захисту сапера від ураження вибухом... Також є ще бронежилет п'ятого класу захисту... Тому нічого страшного в цій сумці не було", - продемонстрував спорядження сапера начальник вибухотехнічного центру Внутрішніх військ Олександр Борисенко.
Він продемонстрував валізку, яку на задньому плані на скандальному знімку ніс у руках сапер. За словами гологи вибухотехнічного центру, вона використовується для перенесення додаткових інструментів.
Продемонстрували представникам ЗМІ й принцип дії саперного дзеркала, яке ніс у руках один із "чоловіків у цивільному". Зазначимо, що саме наявність дзеркала свідчить на користь неспроможності версії блогерів про причетність КГБ до організації теракту. Навряд чи виконавцеві теракту, який має намір власноручно підірвати бомбу, знадобилося б дзеркало - воно зазвичай використовується, навпаки, для виявлення вибухових пристроїв у важкодоступних місцях.
Тим часом у бєларуській Мережі обговорюють ще одне питання, що стосується відео за участю "чоловіків у цивільному". Так, висловлюється думка, що запис був опублікований тепер, майже через рік після теракту, невипадково. Можливо, це "вкидання".
"Швидше за все, тут якісь інтриги йдуть між спецслужбами. Не виключено, що це вкидання якоїсь інформації, щоб відвести від себе загрози. Тому що зараз, бачите, відставки заступника міністра", - заявив в інтерв'ю "Белсат ТБ" колишній слідчий Генпрокуратури Бєларусі.
Втім, інтерв'ю колишнього слідчого було записано до оприлюднення інформації з прес-конференції з вибухотехнічного центру. Можливо, після детальної розповіді військових у скептиків не залишиться сумнівів у тому, що чоловіки в цивільному були простими саперами. Однак питання про те, чому відео "розкрутили" аж тепер, залишається відкритим.
Нагадаємо, у грудні минулого року в організації теракту звинуватили сина президента Олександра Лукашенка - голову Ради безпеки Віктора Лукашенка.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 908 | Додав: abel | Теги: скандальне відео, Мінськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ