Сб, 2024-04-20, 05:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 11 » Міру покарання одній з учасниць Pussy Riot московський суд змінив
12:30
Міру покарання одній з учасниць Pussy Riot московський суд змінив
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Мосміськсуд розглянув касаційну скаргу на вирок нижньої інстанції, яка 17 серпня визнала трьох активісток Pussy Riot - Марію Альохіну, Катерину Самуцевич і Надію Толоконникову - винними в хуліганстві з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі та вирішила відправити їх на два роки в колонію. Попереднє засідання головного столичного суду було фактично зірване несподіваною відмовою Самуцевич від послуг своїх адвокатів через "розбіжність позицій".

Вислухавши аргументи обох сторін, на що пішло майже чотири години, судова колегія під головуванням Лариси Полякової винесла вердикт: вирок щодо Толоконникової і Альохіної залишити без змін, Самуцевич же замінити покарання на умовне. Послаблення стало можливим після того, як новий адвокат дівчини зуміла переконати суд у тому, що ступінь вини її підзахисної - менша, ніж решти засуджених, пише NEWSru.com.

"Судова колегія Мосміськсуду з урахуванням викладених обставин вирішила за можливе застосувати стосовно Самуцевич умовне покарання з випробувальним терміном у два роки", - сказала суддя.

Якщо протягом цього терміну Самуцевич порушить низку обмежень, встановлених законом, або вчинить інший злочин, то умовний термін може бути замінений на реальний. Також дівчина зобов'язана відзначатися в наглядових органах не менше двох разів на місяць. Сьогодні дівчину звільнили в залі суду.

Що стосується Толоконникової та Альохіної, то протягом півроку їхні адвокати можуть подати наглядову скаргу на вирок суду. Захисники вже повідомили, що звернуться і в нагляд, і до Європейського суду з прав людини.

Цього разу судове засідання у справі Pussy Riot пройшло без сутичок між прихильниками і супротивниками активісток. Перша акція протесту почалася ще рано-вранці: до входу прибув прихильник підсудних і почав одиночний пікет. А незабаром після початку слухань на одному з розташованих поруч житлових будинків з'явився великий банер з написом: "Богородице, Путіна прожени". До початку засідання біля воріт зібралися і віряни, що почали читати молитви. Релігійні активісти мали намір пройти до каплиці, побудованої на території судової інстанції, проте їх не пустили всередину пристави. Після цього православні почали молитися перед входом - прямо навпроти співробітників ФССП.

Нагадаємо, наприкінці лютого п'ять дівчат прийшли до Храму Христа Спасителя в Москві. Надівши маски, вони заспівали біля вівтаря пісню "Богородице, Путіна прожени". Відеоролик з виступом був викладений в Інтернет і викликав великий суспільний резонанс. Незабаром < поліція заарештувала трьох учасниці акції - 22-річну Надію Толоконникову, 24-річну Марію Альохіну і 29-річну Катерину Самуцевич.

Pussy Riot не визнають себе винними і заявляють, що ніколи не відчували релігійної ворожнечі й не намагалися її розпалити.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: московський суд, pussy riot
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ