Сб, 2024-04-27, 04:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 4 » Місія ОБСЄ розширюватиме зони контролю на весь Донбас. ВІДЕО
14:09
Місія ОБСЄ розширюватиме зони контролю на весь Донбас. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  СММ ОБСЄ буде розширювати зони свого контролю на всю територію Донбасу і контролювати в першу чергу припинення бойових дій. Про це в середу в Маріуполі заявив голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастіян Курц, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також наголосив на необхідності реалістичного підходу до можливостей місії. "Що стосується місії, я прошу вас реалістично підходити до цього питання, в ОБСЄ - 57 країн-членів і рішення приймаються консенсусом", - сказав Курц, відповідаючи на запитання українського журналіста про можливість введення в Україні поліцейської місії ОБСЄ.

При цьому міністр підкреслив, що ОБСЄ буде робити все, "щоб місія діяла якомога ефективніше, вела спостереження по всій території Донбасу, і щоб зусиллями місії було досягнуто повне припинення вогню".

Але тільки зусиль ОБСЄ щодо місії недостатньо, зазначив голова організації. "Тут необхідні зусилля, і там, де приймають рішення, в Москві, Києві і в інших країнах", - сказав Курц.

Курц також наголосив на важливості відновлення зруйнованої на Донбасі інфраструктури, однак підкреслив першочерговість забезпечення припинення вогню з обох сторін.

"Необхідно і далі вести діалог і переговори. Але Мінські домовленості - сьогодні єдина база, документ, на підставі якого ми повинні діяти. І хоча мене не задовольняє стан виконання цих домовленостей, я повинен сказати, що ситуація на момент їх підписання була гірша, ніж тепер. І могла бути ще гірша, ніж тепер. Я не задоволений нинішнім "статус-кво", але за відсутності іншого базового документа ми повинні виконувати "Мінськ", - заявив голова ОБСЄ.

Крім того, Себастіян Курц заявив, що повноцінне припинення вогню має стати основою для проведення чесних і вільних виборів в окремих районах Донецької та Луганської областях. Про це він сказав у Маріуполі на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Як зазначив голова ОБСЄ, основою для ефективної роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ має бути справжнє припинення вогню.

"Це також має стати основою для того, про що ви вже зазначили: для проведення вільних та чесних виборів", - заявив Курц.

Також він сказав, що пріоритетом є покращення і полегшення гуманітарного становища місцевого населення на Донбасі. Зокрема, Курц заявив, що треба робити все, аби полегшити страждання жителів Донбасу.

На його думку, роботу місії ОБСЄ можна покращити.

Курц також заявив, що має намір відвідати Київ та Москву за два тижні.

"Я за два тижні планую відвідати і Київ, і Москву", - сказав Курц.

Вільні та чесні вибори на Донбасі можливі після виведення російських військових і повернення Україні контролю над кордоном - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що вільні та чесні вибори на Донбасі можливі лише після виведення російських військових і повернення Україні контролю над кордоном.

"Ми всі розуміємо, що ми маємо примусити Росію все ж таки виконати Мінські домовленості", - заявив Клімкін.

"Це виглядає начебто просто: припиніть врешті-решт стріляти, припиніть обстріли, надайте ОБСЄ, місії, яка так наполегливо працює, повний доступ до території Донбасу і до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, щоб у нас врешті-решт припинився цей потік і російських регулярних військ, і найманців, зброї і нескінченних боєприпасів", - наголосив міністр.

"Врешті-решт віддайте заручників, допустить хоча б Червоний Хрест та міжнародні гуманітарні організації і дайте можливість допомагати людям на території окупованого Донбасу", - підкреслив Клімкін.

За його словами, саме від виконання цих умов залежатиме проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"І коли хоча б це буде виконано, коли будуть досягнуті безпекові умови для того, щоб просуватися далі, починаємо готувати вільні й чесні вибори, але реальні вибори на території окупованого Донбасу", - наголосив Клімкін.

Також він зауважив, що потрібні зусилля всього цивілізованого світу, щоб змусити Росію виконати Мінські угоди.

Клімкін відзначив роль ОБСЄ, яка потрібна для початку підготовки проведення вільних і чесних виборів.

Клімкін також заявив, що говорити про зняття санкцій проти Росії можна після виконання нею Мінських домовленостей, а у разі невиконання - про їх посилення.

"Санкції нам потрібні, щоб змусити Росію виконувати "Мінськ". Якщо вона виконає "Мінськ", то можна починати говорити про зняття санкцій, можна починати говорити про інші речі з боку Європейського Союзу", - сказав Клімкін.

Глава МЗС України зазначив, що ідея зняття санкцій після виконання Мінських домовленостей не є новою.

"Або "Мінськ" виконується, і тоді санкції знімаються, або "Мінськ" не виконується, і тоді необхідно знайти засоби, можливо, посилення санкцій, можливо, - інші засоби тиску, щоб Росія все ж "Мінськ" виконала", - наголосив Клімкін.

Міністр закордонних справ України додав, що при цьому санкції, запроваджені проти Росії у зв'язку з окупацією Криму, мають залишитися аж до його звільнення.

Раніше міністри вже відвідали КПВВ "Пищевик" у Донецькій області.

Як повідомлялося, метою візиту в Донецьку область є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою воєнною агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій.

Клімкін та Курц обговорюють зусилля австрійського головування в ОБСЄ у 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту всередині та навколо України, у тому числі щодо розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу СММ ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Як повідомлялося, у листопаді секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов висловив думку, що вжиті санкції проти РФ тільки тепер почали давати результати. Нагадаємо, указ президента України (№467/2016), яким вводиться в дію рішення РНБО про продовження на рік раніше запроваджених санкцій, а також про запровадження на рік додатково санкцій проти ряду юридичних і фізичних осіб, набув чинності 31 жовтня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: весь Донбас, зони контролю, Місія ОБСЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ