Пт, 2024-03-29, 12:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 3 » Мітинг проти конституції зібрав у Будапешті 30 тисяч людей
12:13
Мітинг проти конституції зібрав у Будапешті 30 тисяч людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Десятки тисяч людей у понеділок, 2 січня, вийшли на вулиці Будапешта, щоб висловити протест проти нової конституції Угорщини, що набула чинності з 1 січня.

Новий проект основного закону країни був розроблений провладною партією Угорський громадянський союз (Фідес), яка на виборах у 2010 році завоювала дві третини парламентських місць.

Близько 30 тисяч пікетників у понеділок зібралися навколо будапештського Оперного театру, куди для святкування конституції, яка набула чинності, прибули лідери Фідес та уряду на чолі з прем'єр-міністром країни Віктором Орбаном, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Reuters.

Критики нового закону зазначають, що він обмежує повноваження Конституційного суду, змінює систему виборів у вигідній для Фідес редакції, а також послаблює незалежність центрального банку.

"Ця конституція руйнує систему стримувань і противаг, яку ми створили в 1989 році (після падіння комуністичного режиму)", - заявив агентству співголова руху Солідарність, який організував мітинг, Шандор Шекелі.

Угорський парламент схвалив цей законопроект, незважаючи на звернення голови держдепартаменту США Хілларі Клінтон і голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, які рекомендували змінити деякі положення конституції.

На думку Шекелі, широке невдоволення викликає не тільки політична складова нових законів, а й тяжкий стан національної економіки, в якому опозиція також звинувачує уряд Орбана.

Угорщина в даний час робить все можливе, щоб отримати кредит від МВФ і Євросоюзу. Розбіжності з європейською владою можуть перешкодити Угорщині отримати фінансову допомогу, яка допоможе захистити країну від європейської боргової кризи і сприятиме поліпшенню економічних перспектив.

Керівництво країни планує досягти угоди про відкриття кредитної лінії Угорщини з боку МВФ у розмірі 10 мільярдів євро терміном на два роки. Можливий також варіант відкриття кредитної лінії на 15-20 мільярдів євро на більш тривалий період.

Нагадаємо, 18 квітня угорський парламент схвалив нову Конституцію країни, розроблену прем'єр-міністром Віктором Орбаном. За ухвалення нового Основного закону проголосували 262 члени парламенту, дві третини депутатів якого є представниками правлячої партії. Ще 44 парламентарі проголосували проти, один утримався. Низка опозиційних партій, зокрема й соціалістична, бойкотували голосування. Новий Основний закон Угорщини набуде чинності 1 січня 2012 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Мітинг проти конституції, у БудапештІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ