Пт, 2024-03-29, 07:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 9 » Сьогодні відзначається Міжнародний день краси
14:38
Сьогодні відзначається Міжнародний день краси
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 9 вересня, відзначається Міжнародний день краси - свято, засноване за ініціативою Міжнародного комітету з естетики та косметології - CIDESCO.

У 1995 році на Всесвітньому конгресі було схвалено рішення 9 вересня вважати Всесвітнім днем краси. У цей день у світі особливо вітається все гарне, прекрасне, те, що дає естетичну і моральну насолоду. Тому в багатьох містах і країнах саме 9 вересня повсюдно проводяться конкурси краси.

Як зазначають фахівці, ХХ століття стало справжнім проривом у науці догляду за зовнішністю: макіяж став невід'ємною частиною повсякденності, а яскрава зовнішність перестала бути тим, що дається лише від природи, передає Корреспондент.

Зміна підходу до зовнішності стала заслугою п'яти найбільших косметичних компаній. "Макс Фактор" запропонував ідею колірної гармонії в макіяжі. Він розробив різні відтінки косметики для жінок різних колірних типів. Завдяки компанії "Max Factor" макіяж увійшов у широкий вжиток, і ним почали користуватися щоденно звичайні жінки, що було немислимо до 20-х років ХХ століття.

Також на розвиток індустрії краси своїми невпинними експериментами вплинула Олена Рубінштейн, вона створила косметичні засоби за типами шкіри. Рубінштейн не лише розробляла нові косметичні засоби для догляду за шкірою, а й навчала жінок правильно фарбуватися.

Елізабет Арден належить ідея випускати косметику за лініями: очищення, живлення, зволоження. Вона ж запропонувала ідею сполучуваності відтінків макіяжу з кольором одягу.

А ось Есте Лаудер запровадила вручення пробників косметики своїм покупцям, а створені нею на початку кар'єри чотири креми досі не знято з виробництва.

Засновник всесвітньо відомої фірми Revlon, Чарльз Ревсон, вважається одним із творців кольорового лаку для нігтів. Свою першу колекцію лаків він виніс на суд покупців у 1933 році. Як уточнює джерело, у 1939 році він запропонував нову ідею - використовувати лак і помаду одного кольору. Ця мода протрималася майже 60 років і не втратила свою актуальність і досі. На початку 1950-х років саме Ревсон запровадив моду на криваво-червоні відтінки лаків та помад. Він першим почав давати відтінкам лаків та помад гарні назви.

Проте на сьогодні все більше жінок стають жертвами краси. Багато жінок звертаються по допомогу до непрофесійних фахівців або пластичних хірургів, що може призвести не лише до поганого естетичного результату, а й до смерті.

Комітет CIDESCO є головною міжнародною Асоціацією терапії краси у світі. Він був заснований у Брюсселі у 1946 році. Беручи до уваги зростання популярності пластичної хірургії, медики-члени Комітету закликають тверезо ставитися до подібних хірургічних втручань і не впадати в залежність від своєї зовнішності.

Зазначимо, що не менш оригінальне свято відзначається 31 травня - Всесвітній день блондинок.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 903 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ