Пт, 2024-03-29, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 5 » Мюллер допитав російських олігархів - втручання у вибори США, - CNN
10:00
Мюллер допитав російських олігархів - втручання у вибори США, - CNN
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Зазначається, що слідчі мають намір з'ясувати, чи здійснювали незаконні пожертви російські бізнесмени у президентську кампанію Трампа чи його інаугурацію.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання Росії у вибори Сполучених Штатів Америки, допитав щонайменше двох російських олігархів щодо фінансування передвиборної кампанії президента Дональда Трампа росіянами. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Зазначається, що команда спецпрокурора допитала одного олігарха після прибуття його приватного літака в аеропорт Нью-Йорка та перевірила його електронні пристрої. Однак ім'я бізнесмена і час обшуків не повідомляється.

Так, другого олігарха зупинили під час його недавньої поїздки до США,  але не зрозуміло, чи його також обшукували.

За інформацією CNN, команда Мюллера направила неофіційний документ та запит щодо інтерв'ю третьому російському олігархові, який останнім часом не їздив до США.

"Ці допити свідчать про те, що команда Мюллера посилила свою увагу на потенційному потоці грошей з Росії на вибори в США у рамках свого розслідування про втручання РФ в президентські вибори 2016 року", - йдеться у статті.

Зокрема, слідчі мають намір з'ясувати, чи здійснювали незаконні пожертви російські бізнесмени у президентську кампанію Трампа чи його інаугурацію.

Наголошується, що законодавство США забороняє політичне фінансування з боку іноземців.

"Частина розслідування спрямована на те, щоб з'ясувати, чи вкладали росіяни гроші в компанії або дослідницькі центри, які здійснювали пожертвування для передвиборного штабу Трампа. Ще один напрямок розслідування Мюллера - перевірка ймовірного використання Росією підставних спонсорів як інструменту для фінансування кампанії Трампа", - повідомили джерела американському телеканалу.

Додається, що Трамп залучив 333 мільйони доларів США на власну президентську кампанію та ще майже 106,8 мільйонів доларів у фонд інавгурації, що удвічі більше, ніж у будь-якого із його попередників.

Нагадаємо, 3 квітня у Сполучених Штатах Америки нідерландського юриста Алекса ван дер Зваана, якого звинуватили у брехні під час надання свідчень у рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера втручання РФ у вибори в США, засудили до 30 днів ув’язнення. Алекс ван дер Зваан став першою людиною, яку засудили у рамках розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера. Нідерландця ув’язнили через два місяці після того, як він визнав, що брехав федеральним агентам про свої контакти з колишнім радником президента США Ріком Гейтсом і людиною, яку Федеральне бюро розслідувань оцінило як пов'язану з російською військовою розвідкою.

29 березня спеціальний прокурор Сполучених Штатів Америки Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії у президентські вибори США, виявив зв'язок екс-працівника кампанії Дональда Трампа Річарда Гейтса, який був бізнес-партнером політтехнолога Пола Манафорта, з колишнім російським розвідником під час президентської кампанії.

15 березня захист колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа, американського політтехнолога Пола Манафорта заявив, що вимагатиме суд зняти з нього звинувачення у лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і відмиванні грошей. Суддя III окружного суду США в східному окрузі Вірджинії Томас Еллі повідомив про те, що Манафорту може загрожувати в цілому 305 років в'язниці. Тобто згідно з заявою судді, у політтехнолога є всі шанси провести залишок життя за ґратами.

Також окружний суд східного округу Вірджинії у США помістив Манафорта під домашній арешт з вимогою носити електронний браслет та заставою у 10 млн доларів.

При цьому, у жовтні минулого року Манафорта вже помістили під аналогічний домашній арешт із заставою у іншій справі за рішенням федерального суду у Вашингтоні.

Раніше екс-очільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта відправили під домашній арешт. Правоохоронні органи США пред'явили йому звинувачення за 12-ма пунктами, такі ж обвинувачення висунули і його діловому партнеру Ріку Гейтсу. Їх звинувачують у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, дії як незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і ненаданні звітів у закордонних банківських рахунків.

Згодом американські ЗМІ поширили інформацію, що Пол Манафорт планує 30 жовтня здатися американським федеральним органам у зв’язку з розслідуванням щодо втручань Росії у президентські вибори 2016 року. Згодом у The New York Times повідомили, що 30 жовтня екс-керівник кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт прийшов здаватися до Федерального бюро розслідувань США.

30 жовтня у ФБР вивчають великі грошові перекази від офшорних компаній колишнього політтехнолога Партії регіонів Пола Манафорта на рахунки в США, щоб з'ясувати чи не відмивав він гроші для уряду України часів Віктора Януковича (у 2012-2013 роках). Зокрема, бюро виявило 13 підозрілих переказів на суму близько $3 млн, які пов'язані з офшорними компаніями Пола Манафорта, що здійснювались в 2012-2013 роках.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: вибори США, російські олігархи, CNN, Мюллер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ