Пт, 2024-03-29, 14:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 12 » Монастирський - контроль Запорізької АЕС відсутній, МВС готується до будь-яких сценаріїв
11:48
Монастирський - контроль Запорізької АЕС відсутній, МВС готується до будь-яких сценаріїв
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За словами очільника МВС, окупанти готові на будь-які дії, незважаючи на наслідки.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що відповідні служби України готуються до будь-яких сценаріїв розвитку подій на Запорізькій АЕС, захопленій окупантами. Про це Монастирський сказав під час робочої поїздки на Сумщину, інформує портал МВС.

"Наразі ми абсолютно відповідально можемо стверджувати, що адекватний контроль за діями Запорізької АЕС відсутній. Сьогодні вона фактично перебуває не просто в руках ворога, а й в руках неосвічених спеціалістів, які дійсно можуть допустити трагедію. Ті українські фахівці, які там залишилися, частково не допускаються до ділянок, де вони мають бути. Як відомо, на території станції сьогодні перебуває військова техніка рф. Все це оцінюється як найвищий рівень загрози", – зазначив Монастирський.

Він підкреслив, що український уряд уже звернувся до МАГАТЕ, з тим щоб ця організація забезпечила належний контроль за цією атомною електростанцією.

"Говорячи про ситуацію на ЗАЕС, всі ми бачили обстріли, які здійснювали російські війська по енергоблоку. Це жахливо. Нагадаю, що це найбільша атомна електростанція в Європі, яка має шість енергоблоків. І важко навіть собі уявити той масштаб трагедії, який може бути, якщо росіяни і далі там залишаться. Після останніх обстрілів станції ми переконалися, що для них немає жодних стримуючих факторів. Вони готові на будь-які дії, незважаючи на наслідки", – сказав очільник МВС України.

За словами міністра, уже сьогодні МВС разом із ДСНС і Мінрегіоном обговорює різні сценарії, в тому числі й евакуацію населення навколишніх населених пунктів. Кожен ядерний об'єкт має чіткий, жорсткий план дій при виникненні надзвичайної ситуації.

Як повідомляли ЗМІ, 11 серпня російські окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС і території поблизу атомного об'єкта.

Перед тим, 5 серпня, окупанти чотири рази обстріляли АЕС. Зокрема, поцілили у високовольтну лінію зв'язку, її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист.

Також три "прильоти" були зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де розташований ядерний реактор. Серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Повідомлялось про ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, а також високу пожежну небезпеку.

6 серпня окупанти влучили по майданчику Запорізької АЕС безпосередньо поряд зі сховищем відпрацьованого ядерного палива.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Ґроссі висловив "серйозну стурбованість з приводу обстрілу Запорізької АЕС", заявивши, що це підвищує ризик ядерної катастрофи. Він закликав усі сторони конфлікту проявляти максимальну стриманість поблизу ядерного майданчика.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш закликав надати Міжнародному агентству з атомної енергії доступ до Запорізької АЕС "для гарантування технічної підтримки ядерної безпеки".

11 серпня президент України Володимир Зеленський, коментуючи ситуацію на Запорізькій АЕС, заявив, що росія вкотре пробила дно у світовій історії тероризму.

За його словами, усе, що відбувається зараз довкола Запорізької АЕС, - це один із найбільших злочинів держави-терориста. Зеленський наголосив, що у світі мають реагувати негайно, щоб вигнати окупантів з території Запорізької АЕС, оскільки це глобальний інтерес, а не просто українська потреба.

Україна на Радбезі ООН висунула умови щодо місії МАГАТЕ на ЗАЕС: вивести російські війська і повернути контроль України над станцією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 304 | Додав: adminA | Теги: Монастирський, контроль Запорізької АЕС відсутній, мвс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ