Пн, 2024-04-29, 01:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 10 » Морози в Україні: бомжі палять будинки, а в Грузії застрягли українці
11:49
Морози в Україні: бомжі палять будинки, а в Грузії застрягли українці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українці опинилися заблокованими на гірському перевалі в Грузії, повідомляє ТСН.ua. На Хрестовому перевалі, який є одним з найважчих відрізків грузинських доріг, на висоті 2 тисячі 300 метрів стоїть Поки що відомо про чотири машини з українськими номерами. Люди, у яких закінчується паливо, в паніці. Вони бояться, що рятувальники про них забули, адже у сніговій пастці вони сидять вже три доби.

"Ми ночуємо в автомобілі. Пального у нас ще трохи залишилося, а грошей вже немає. Значить, тут зараз мінус 12, але дуже висока вологість, холодно", - розповів по телефону киянин Андрій Бурко.

Висота заметів сягає 4 метрів. Ні вперед, ні назад транспорт рухатися не може. Люди стверджують, що звільняти їх ніхто не поспішає.

"Тут приблизно автомобілів 70, але народу десь буде 200 осіб. Громадяни України, громадяни Росії, Вірменії та Грузії. Тут є й маленькі діти", - повідомив Андрій.

У Грузії кілька днів не припиняється сильний снігопад. Рятувальники не можуть пробитися в гори через величезні замети.

Тим часом у цій місцевості на кордоні з Росією існує небезпека сходження лавин. Машини не встигають розчищати сніг з грузинського боку, також на цій ділянці немає достатньої кількості техніки, щоб перетягувати машини.

Зараз фахівці МЗС, в якому про бранців засніжених гір дізналися від ТСН, встановлюють точну кількість громадян України.

Тим часом рятувальні роботи не почнуться, поки не припиняться снігопади.

Туристам краще не планувати подорожей до Грузії найближчого тижня. По всій території країни складно пересуватися, а в горах не виключені масштабні снігові лавини.

Як повідомлялося, в лютому 2012 року на сході Сербії понад 100 тисяч людей через сильні снігопади відрізані від цивілізації. Суворі погодні умови позначилися і на криміногенній обстановці: через сильні морози кількість злочинів скоротилася на 40%.

У Києві безпритульні через сильні морози підпалюють будинки

Холод не відступає, безпритульні окупували всі вільні підвали та горища. Втім, правилами пожежної безпеки абсолютно нехтують - на місці палять багаття і цигарки. Результат страшний - майже 40 відсотків пожеж стаються з вини людей без певного місця проживання, повідомляє ТСН.ua з посиланням на інформацію від МНС.

Як горів одяг бомжів, спостерігали всі мешканці будинку на Виноградарі. Пожежа спалахнула вночі 9 лютого - коли в підвальному приміщенні будинку бездомні вирішили погрітися. Від багаття і сигарет зайнялося простирадло, і весь будинок ледь не спалили.

У МНС запевнили, такі ситуації не виняток, радше - правило. Зі ста пожеж, які стаються в зимовий період, відсотків 30-40 - з вини людей без певного місця проживання. І вони правилами пожежної безпеки не надто цікавляться.

Жителям треба обстежувати підвальні приміщення та горища, надто там, де вони відкриті, бездомні люблять випити горілки, покурити і розпалити вогонь. Чому тих, хто не має даху над головою, тягне в підвали, а не в пункти обігріву, питання відкрите.

На кордоні з Румунією гріються водії вантажівок

У зв'язку з тимчасовим припиненням пропуску вантажних транспортних засобів та автобусів на українсько-румунському кордоні створюються пункти для обігріву водіїв, які прямують до Румунії, повідомляє УНІАН з посиланням на Відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Державної прикордонної служби України.

Як нагадали прикордонники, румунська сторона тимчасово припинила пропуск вантажних транспортних засобів через сильні морози, потужні снігопади та ожеледиці.

В цих умовах прикордонники Чернівецького прикордонного загону у взаємодії з обласним управлінням МНС в Чернівецькій області облаштували пункт обігріву для учасників руху, які прямують через пункт пропуску "Порубне - Сірет (Румунія)". Щоб уникнути випадків обмороження або ж погіршення стану здоров'я у водіїв і пасажирів, прикордонники здійснюють цілодобове чергування для обігріву та надання кваліфікованої медичної допомоги.

Схожа ситуація склалася і на українсько-молдовському кордоні на напрямку "Рені - Джурджулешти (Молдова)", де більшість водіїв в результаті складних метеорологічних умов змушені були зупинити рух. Щоб не порушувати терміну транзиту через територію Молдови, який становить одну добу, учасники руху очікують поліпшення погодних умов на українській стороні. Працюючи під девізом "Український прикордонник - партнер учасника руху через кордон!", персоналом Державної прикордонної служби України провадить роз'яснювальну роботу серед водіїв задля забезпечення комфортних умов під час перетину кордону, йдеться в повідомленні.

У Карпатах люди з тривогою очікують танення снігу

Морозна і сніжна нинішня зима в деяких регіонах може перетворитися на справжнє лихо. У горах Криму і Карпатах, де сніговий покрив високий, метеорологи попереджають про загрозу весняного паводку. У МНС запевняють, що до проблем готові. Однак, як повідомляє ТСН.ua, є місця, куди ось вже 14 років не ступала нога чиновника жодного з тих відомств, які щороку рапортують про вжиті ними антипаводкові заходи.

Синоптик Наталія Голеня демонструє на карті місця, де можлива повінь. Як завжди, найбільше снігу в горах, в одному з районів Карпат метеостанція зафіксувала глибину снігу 70 сантиметрів. "Хоча іноді, - каже синоптик, - у заглибленнях ландшафту може бути і більше метра. Високий сніговий покрив, до півметра, в Карпатському регіоні, горах Криму та місцями на півночі України. В разі різкого потепління цього сніжного покриву буде достатньо, щоб спостерігалася повінь".

Незважаючи на ці прогнози, в МНС сподіваються, що біда таки омине. Там запевняють, що наразі у нас є всі передумови успішно пройти це водопілля, тому що рівень води в басейнах наших річок дозволяє безпечний льодохід у весняний період.

На відміну від чиновників, повних оптимізму, жителі закарпатського села Колочава навіть не сподіваються, що минеться. Там не очікують кінця світу від індіанців майя. Апокаліпсис для тутешніх селян настає майже щороку, починаючи від страшної повені 1998-го, іноді навіть двічі на рік.

"Тут було п'ятнадцять метрів до води, а може, й більше, - каже мешканка Колочави. - І тут у нас була нива, садили картоплю, все садили, і ось, бачите, тепер уже вода під будинок підходить, і не знаємо, що робити".

У щорічних потопах колочавці традиційно звинувачують незаконну вирубку лісів і захаращеність русла річки Колочавки. На кадрах, знятих у жовтні, видно, як вода підмила будівлю місцевої школи. Залишилася без фундаменту і тепер наче звисає над урвищем дорога, яку селяни, не дочекавшись допомоги, вимостили заново вручну. Тоді чиновники з району присягалися, що гроші, необхідні на спорудження дамби та укріплення берега, точно будуть в наступному, 2012 році. І ось наближається весна, а разом з нею і нова повінь, а на Колочаву досі всім начхати. "Годують нас одним і тим же, що завтра, післязавтра, - скаржаться селяни, - не переживайте, все буде добре, а добре до нас не приходить ні з якого боку. Будуть якісь кошти, буде щось робитися, так нам каже сільська рада. То нереально у нас зробити, ні".

Жителі села застрахували свої будинки і зі страхом очікують, коли ідилічний зимовий пейзаж зміниться щорічним апокаліпсисом. Тоді знову доведеться чергувати вночі, спостерігаючи за рівнем води в річці і власноруч відпомоповувати воду. Тому що допомога нечасто добирається сюди по розмитих повінню дорогах.

Як повідомлялося, 9 лютого на острові Зміїний Одеської області ураганним вітром і хвилями Чорного моря частково зруйновано дамбу і малий причал острова, пошкоджено також деякі житлові та адміністративні будівлі. Крім того, міжнародний пасажирський поїзд Русе - Київ - Москва, який повинен 6 лютого пройти за маршрутом, затриманий до 12 лютого.

8 лютого у зв'язку зі складними погодними умовами, румунська сторона тимчасово зупинила пропуск вантажівок і автобусів через український південний кордон. З причини сильних морозів, рясних снігопадів та ожеледиці рух через українсько-молдовський кордон також обмежено.

Крім того, МНС евакуювало мешканців островів на відстані 12-15 км від міста Вилкового Одеської області. Там стався підйом води через сильний шторм на морі. Вилкове називають "українською Венецією" через те, що містечко розташоване на воді.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: Морози в Україні: бомжі палять буди
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ