Пт, 2024-04-19, 16:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 10 » Москаль: на Мельнику був сувенірний контрабандний браслет
13:10
Москаль: на Мельнику був сувенірний контрабандний браслет
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник зміг утекти, бо на ньому був контрабандний несертифікований браслет, яким, до того ж, міліція не вміє користуватися. Таку думку висловив екс-заступник міністра внутрішніх справ, нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль у коментарі "Радіо Свобода".

"Це просто сміх! Немає ніяких браслетів! Це міф! Міліція заявляє, що браслет неушкоджений. Як він сповз із руки? Що це за браслет? Може, китайський, дитячий чи сувенірний? Міністерство внутрішніх справ не закуповувало ніяких браслетів. Цей браслет контрабандний, 100 відсотків. Хтось передав, у "Борисполі" зустріли, одягли на Мельника, показали журналістам. Це сюжет для гумористичного шоу", – вважає Москаль.

На його думку, обвинувачення мало довести до відома суду, що міліція не має необхідного сертифікованого обладнання і досвідчених фахівців для обслуговування електронних пристроїв стеження, тоді Мельнику, можливо, обрали б інший запобіжний захід.

Утім, "Вісник державних закупівель" повідомляє, що МВС за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Беніш Джі Пі еС Україна" на постачання обладнання для системи електронного контролю. Йдеться про те, що за угодою придбано 856 електронних браслетів і таку ж кількість мобільних контрольних пристроїв.

За словами керівника Головного слідчого управління МВС Василя Фаринника, річна потреба у браслетах оцінюється міліцією в 50 тисяч штук.

Разом з тим, адвокат Мельника Олексій Назаренко зазначив, що міліція дізналася про втечу Мельника лише тоді, коли він не з’явився до суду.

"Мав відбутися суд щодо зміни йому запобіжного заходу. Він не з’явився до суду. Співробітник ірпінської міліції прийшов за адресою і побачив браслет електронного стеження, а Мельника не було", – розповів Назаренко.

Дільничий ще ввечері знав, що Мельник зняв браслет, але чомусь чекав ранку

Сигнал про те, що Петро Мельник зняв браслет, дійшов до дільничого ще ввечері, 8 серпня. Але міліціонер вирішив навідати підозрюваного тільки вранці 9 серпня, коли саме й виявив зникнення Мельника.

Міліціонер з невідомих причин не підняв тривогу та самостійно не перевірив екс-ректора Петра Мельника, який знаходився під домашнім арештом.

У МВС не підтвердили інформацію, що з'явилася у ЗМІ, начебто використання електронних браслетів припиняється, доки не буде з'ясовано, як саме Петро Мельник зміг зняти свій пристрій, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, прокуратура підозрює, що міліція навмисно відпустила Мельника. Адже у разі спроби зняти або пошкодити браслет, він миттєво посилає сигнал на диспетчерський пульт.

Раніше повідомлялося, що 9 серпня МВС оголосило Мельника, який втік з-під домашнього арешту, в розшук.

27 липня ректора Податкового університету Мельника затримали за одержання 120 тис грн хабара. 1 серпня суд обрав для екс-ректора запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а 7 серпня на нього одягли електронний браслет.

Мельник тікав з дому без мобільника, а "осісти" може в Росії чи Бєларусі

Екс-ректор Петро Мельник перед втечею застібнув свій електронний браслет і залишив його на підвіконні. Він також залишив свій мобільний телефон на зарядці. Про це газеті "Сегодня" розповів один з двох будівельників, яких міліція привезла до будинку Мельника у якості понятих.

"В кімнаті заряджався мобільний телефон, неподалік лежав якийсь навігатор (деталь електронного браслета - ред.), а сам браслет охайно лежав на підвіконні. Міліція все це опечатала, ми розписалися і все", - розповів понятий.

Водночас, правоохоронці не виключають, що Мельник спробує втекти в Росію чи Бєларусь. Вони також підтвердили, що браслет на екс-ректорі був якісний, бо його виготовляє ізраїльська компанія, а використовуються він у 15 країнах.

"Використовується одна модель, яка працює в Бельгії, Німеччині, Австрії, Нідерландах, Швейцарії, Росії та інших країнах. Тому сумніватися в його якості не доводиться. Будемо відновлювати хронометраж подій, з'ясуємо, чи був людський фактор", - сказав речник МВС Сергій Бурлаков.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Москаль, Мельнику, сувенірний контрабандний браслет
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ