Ср, 2024-04-24, 17:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 21 » Москва обіцяє компроміс у нових контрактах з Києвом
12:00
Москва обіцяє компроміс у нових контрактах з Києвом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Новий проект угоди між Києвом і Москвою щодо газової співпраці націлений на компроміс, повідомив спікер Держдуми Сергій Наришкін в ефірі телеканалу ICTV.

"Договір якраз націлений на те, щоб реалізувати надії всіх сторін, щоб знайти компроміс" - сказав він.

Спікер нагадав, що Міненерго Росії передало українській стороні новий проект відповідного договору, "який може в повному обсязі врегулювати цю тему".

Також Наришкін підкреслив, що газова тема є економічною, а деякі політики і експерти намагаються переконати громадськість у тому, що це - політика.

"Я щиро шкодую, що деякі політики, економісти, експерти, журналісти переконують себе і переконують інших, що це суто політична тема. Ця тема звичайно економічна, але в її обговорення підключені і політики, зокрема керівники наших держав", - підкреслив він.

Крім цього, Сергій Наришкін висловив думку, що на сьогодні є всі підстави знайти рішення в ході газових переговорів, оскільки з цією метою ведуться постійні консультації і переговори між українською і російською сторонами.

Нагадаємо, що голова Держдуми Сергій Наришкін під час свого візиту в Київ 20 лютого заявив, що у разі вступу України до Митного союзу ціна для неї на газ буде такою самою, як для російських споживачів.

Також Міненерго Росії Сергієм Наришкіним передало українській стороні новий проект договору щодо співпраці в газовій сфері.

Як відомо, Україна безуспішно домагається зниження вартості російського газу. За даними ЗМІ, напередодні Нового року текст нової угоди був готовий, проте її підписання не відбулося через невдоволення української сторони новими умовами.

11 січня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна має намір закуповувати в Росії ті обсяги газу, які необхідні для української економіки, тобто вдвічі менше за обумовлені в контракті. Пізніше Бойко повідомив, що Україна в 2012 році планує почати закупівлі природного газу на спотовому ринку.

Ціна російського природного газу, що імпортується НАК "Нафтогаз України" в країну, в першому кварталі 2011 року зросла до 264 дол за 1 тис куб м у порівнянні з 252 дол за 1 тис куб м у четвертому кварталі 2010 року. У другому кварталі 2011 р. вона, за даними НАК, становила близько 297 дол за 1 тис куб м, в третьому - близько 355 дол за 1 тис куб м, в четвертому - близько 400 дол за 1 тис куб м. У першому кварталі 2012 року ціна зросла до 416 доларів за 1 тис куб м.

Росія не має територіальних претензій до України

Переговори між Києвом і Москвою про делімітацію морської ділянки кордону і Керченської протоки близькі до завершення, заявляє спікер Держдуми Сергій Наришкін, який перебував в Україні з робочим візитом.

"Повинен вам сказати, що близька до завершення і робота, переговорний процес щодо делімітації морської ділянки нашого кордону, зокрема по Керченській протоці", - сказав він.

Сергій Наришкін також нагадав, що українські та російські експерти вже завершили важливу роботу з урегулювання питань, які стосуються демаркації спільного кордону, і сторони вже приступають до роботи на місцевості.

"Наші фахівці завершили велику і дуже важливу роботу зі врегулювання нашого спільного кордону. Що стосується нашого сухопутного кордону, то питання документально вирішено повністю. І зараз сторони приступають до демаркації кордону на місцевості", - розповів спікер.

Коментуючи висловлювання на територіальну тематику з приводу Криму, Наришкін підкреслив, що "це емоції окремих людей" і офіційно у Росії немає ніяких претензій до України, точно так само, як і в України до Росії.

"Я вам офіційно заявляю, що з боку РФ немає претензій ні на один квадратний метр української землі, і знаю, що з боку України до РФ немає таких претензій", - сказав він.

Спікер Держдуми додав, що сторони підписали в 1997 році Великий договір, який підтвердив стратегічний характер партнерських відносин, визнання територіальної цілісності і відсутність будь-яких територіальних претензій.

"Офіційно у нас жодних питань один до одного щодо території Росії та України немає", - запевнив Сергій Наришкін.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Москва обіцяє компроміс у нових кон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ