Сб, 2024-04-20, 16:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 12 » Москва продовжила угоду про безмитний імпорт українських труб
13:46
Москва продовжила угоду про безмитний імпорт українських труб
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Федеральна антимонопольна служба Росії підтримала ініціативу російських нафтовиків продовжити угоди про безмитний імпорт труб для нафтогазового сегменту з України на 2010 рік. Єдиним імпортером на російський ринок подібного виду труб є підприємства компанії "Інтерпайп", підконтрольної бізнесменові Віктору Пинчуку.

Цього року за десять місяців трубопрокатні заводи "Інтерпайпа" поставили до Росії близько 300 тис тонн труб з 440 тис вироблених, пише "Дело".

Загалом в 2009-му річна квота на постачання українських труб до Росії становить 427 тис тонн. На думку експертів, квота наступного року скоротиться на 25-30%. Але навіть у такому разі "Інтерпайп" зможе поставити північним сусідам близько 300-350 тис тонн, що з урахуванням прогнозованого зростання виробництва на 10% становитиме близько 50-60% проведеної продукції.

На думку аналітика інвестиційної компанії "Драгон Капітал" Сергія Гайди, збереження квот для безмитного ввезення труб до Росії дозволить українському виробникові зберегти для себе цей ринок наступного року. "З урахуванням цін на російському ринку безмитне ввезення продукції дозволяє українським трубам залишатися конкурентними", - вважає він.


Середня вартість російської продукції зараз становить 765-835 дол за тонну, української - 650-800 дол за тонну. У таких умовах, якщо до вартості вітчизняних труб додати мито в розмірі від 11,4% до 55,3%, яка діє для інших імпортерів, то українська продукція програє конкурентну боротьбу російським виробникам.

Нагадаємо, з проханням продовжити угоду про безмитний імпорт труб з України звернулися такі нафтові компанії, як "Роснефть", "Лукойл", "Сургутнефтегаз", "Газпромнефть" і "ТНК-ВР". Вони аргументували своє прохання бажанням "зберегти стабільність на ринку". Так, на думку нафтових компаній, у випадку якщо українських виробників позбавлять доступу на російський ринок, то він виявиться монополізованим трьома російськими компаніями - Трубною металургійною компанією, Челябінським трубопрокатним заводом і Об'єднаною металургійною компанією. У результаті це може привести до зростання цін.

Постачання українських труб до Росії регулюються міжурядовою угодою "Про регулювання постачань деяких видів сталевих труб, що походять з України, на митну територію РФ". Документ обмежує обсяг постачань труб (не більше 5% від російського ринку на рік) і припускає незастосування антидемпінгових заходів відносно імпорту, що знаходиться під цією угодою. Угода набула чинності 1 січня 2005 року, її дія закінчується 31 грудня 2009 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1351 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ