Нд, 2024-04-28, 16:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Червень » 26 » Може зупинити кровотечу зсередини тіла крихітний робот. ВІДЕО
00:14
Може зупинити кровотечу зсередини тіла крихітний робот. ВІДЕО
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Робот сантиметрового розміру з м’яким тілом і металевою лускою, може зупиняти кровотечу або знищувати клітини всередині тіла за допомогою тепла.

Маленький робот, який може змінювати форму та виробляти тепло, може спалювати ракові клітини або зупиняти кровотечу зсередини тіла. Його також можна використовувати для доставки ліків безпосередньо до пухлин або важкодоступних місць, таких як артерії.

Крихітні роботи з м’якими тілами можуть доставляти ліки, не завдаючи шкоди, але додавання жорстких елементів може зробити їх кориснішими.

Рен Хао Сун з Інституту інтелектуальних систем Макса Планка в Штутгарті, Німеччина, і його колеги розробили робота сантиметрового розміру з алюмінієвими пластинами, що перекриваються, натхненними панголінами, єдиним ссавцем з лускою. Вони наклали прямокутні "лусочки" на більш м’який магнітний матеріал, який дозволяв роботу змінювати свою форму.

Щоб змусити його рухатися, згортатися калачиком, витягуватися або зігріватися, дослідники направили магнітні поля на металеві частини робота. Зміна частоти цих полів також може призвести до нагрівання ваги, дозволяючи роботу нагрівати навколишнє середовище. Вони виявили, що тіло робота може нагріватися до понад 70°C.

Дослідники також використовували тепло робота, щоб доставити вантаж у модель шлунка. Вони приклеїли до робота шматок гумового матеріалу, щоб імітувати капсули з ліками. Клей, який вони використовували, розчинявся, коли робот нагрівався, відкладаючи вантаж. Це може забезпечити цілеспрямовану доставку ліків в організм.

Соун і його колеги також перевірили здатність робота зупиняти кровотечу з ран, використовуючи шлунок мертвої свині. Вони імітували кровотечу, закачуючи кров шприцом через невеликий поріз. Потім робот витягнувся і ліг на місце, нагріваючи його, щоб кров згорталася.

Джейк Ебботт з Університету Юти каже, що робота також можна використовувати для цілеспрямованого знищення пухлинних клітин замість того, щоб піддавати велику кількість тканин радіації чи хімікатам. "Ви можете підняти температуру робота вище небезпечного рівня для нормальних клітин і потримати його на місці кілька хвилин, і це може вбити ракові клітини. Організм людини дуже чутливий до температури", – каже він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 190 | Додав: admin | Теги: тіло, крихітний, робот, Кровотеча, зупинка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ