Чт, 2024-04-18, 04:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 18 » Можуть подорожчати перельоти в РФ через підвищення оренди злітно-посадкових смуг
11:56
Можуть подорожчати перельоти в РФ через підвищення оренди злітно-посадкових смуг
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
"Росмайно" має намір у рази збільшити ставку оренди злітно-посадкових смуг московських аеропортів. Щодо "Шереметьєва", наприклад, обговорюється ставка в 500 млн руб на рік. Нових договорів оренди очікують до осені, передають "Коментарі" з посиланням на "Ведомости".

Зміна орендної ставки на злітно-посадкові смуги істотна для аеропортів. Якщо пропозиція, що прозвучала для "Шереметьєва", в 500 млн руб стане реальністю, цей платіж забере п´яту частину прибутку аеропорту, зазначає аналітик ІФК "Метрополь" Андрій Рожков, але для аеропортів це не так погано, як для авіапасажирів.

Аеропорти прямо перекладуть ці плати на авіакомпанії, а ті - на пасажирів, вважає Рожков, але не прогнозує суттєвої зміни вартості квитків: на 8-10%, не більше.

Найвищі ставки тепер у "Шереметьєва" - близько 200 млн руб на рік. "Внуково" за договором оренди інфраструктури платить 10% виручки від використання цієї інфраструктури, у 2011 р. це було 70 млн руб. Платіж "Домодєдова" - близько 90 млн руб, повідомили топ-менеджери.

Проблема ще й у тому, що якщо держава, як власник, може примусити "Внуково" і "Шереметьєво" платити все більше й більше, вважає співробітник "Внукова", то змінити договір оренди аеродромної інфраструктури (дві смуги, перони, стоянки, світлосигнальне обладнання тощо) з "Домодєдовом" складно: він закінчується у 2073 році, а перегляд ставки можливий лише раз на п´ять років і тільки з обопільної згоди сторін.

Про це менеджмент "Домодєдова" і "Росмайна" домовилися у 2006 р. після багаторічної судової тяганини. У первинному варіанті договору ставка була взагалі 3 млн руб на рік. Максимум, чого може домогтися держава, - перерахунку ставки на величину інфляції, продовжує він: приблизно 8,5% на рік, або 120 млн руб.

Договір з "Домодєдовом" може бути переглянутий, якщо вдасться довести, що вартість майна, що здається в оренду, істотно вища, зазначає адвокат юридичної фірми "Юков, Хренов і партнери" Дмитро Лобачов. Домогтися через суд можна як зміни, так і розірвання договору. Навряд чи "Домодєдово" буде ризикувати, вважає юрист.

У свою чергу представники "Росмайна" не коментують підвищення орендної ставки.

Зазначимо, пасажиропотік "Домодєдова" і "Шереметьєва" становив 25,7 млн і 22,5 млн пасажирів у 2011 р. відповідно, у "Внукова" - 8,2 млн пасажирів.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури має намір залучати на український ринок пасажирських авіаперевезень лоу-кост авіакомпанії з парком не менше 10 однотипних повітряних суден, що належать їм на праві власності або за договором лізингу (крім лізингу з екіпажем), термін експлуатації яких не перевищує 10 років.

Утім, фахівці зазначають, що дешеві авіаперельоти українці побачать не скоро через прогалини в законодавстві.

У березні минулого року повідомлялося, що в Україні можуть почати літати лайнери шістьох авіакомпаній лоу-кост (low-cost) - тих, які пропонують дешеві квитки на авіарейси.

Низька ціна досягається тим, що їхні літаки літають майже без простоїв, а на борту вас чекає мінімум зручностей: наприклад, немає обов'язкового годування під час польоту. Серед цих авіакомпаній - російська "Авіанова", ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британський Easy Jet. Різниця в ціні на політ істотна: наприклад, рейс "Москва - Берлін" на одну і ту ж дату у Air Berlin коштує 70 доларів, а у звичайної авіакомпанії - 140 дол.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: РФ, підвищення оренди злітно-посадкових
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ