Пн, 2024-04-29, 11:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 21 » МВС і СБУ готові забезпечити порядок на травневі свята. ВІДЕО
16:10
МВС і СБУ готові забезпечити порядок на травневі свята. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія, Служба безпеки України готові забезпечити порядок на травневі свята, на вулиці вийдуть близько 20 тис. співробітників правоохоронних органів. Про це на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у форматі селекторної наради під головуванням прем`єр-міністра Арсенія Яценюка повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає УНІАН.

"Що стосується травневих свят, то ми виведемо на вулиці близько 20 тисяч осіб - працівників МВС, Нацгвардії, регулярної частини міліції. Ключові точки - це Одеса, Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя", - сказав він.

Аваков зазначив, що МВС звернулося до голів облдержадміністрацій за сприянням в організації захисту від провокацій у регіонах.

"Ми повністю готові разом з СБУ і військовими забезпечити порядок", - запевнив міністр.

Аваков заявив, що охорону правопорядку на стратегічних об'єктах в Україні щодня забезпечують близько 10 тисяч правоохоронців.

"Під охороною перебуває 2,3 тисячі об'єктів. Працівники структурних підрозділів МВС та Нацгвардії здійснюють фізичну охорону 500 об'єктів, з-поміж яких - 13 особливо важливих, у тому числі - 4 електростанції, а також наукові та дипломатичні установи", - повідомив Аваков.

За його словами, у середньому за добу до несення служби залучаються понад 10 тисяч правоохоронців.

"Вони несуть службу у складі 2,8 тисячі автопатрулів та 3,4 тисячі піших патрулів", - зазначив глава МВС.

За даними Авакова, у березні Департамент служби охорони при МВС уклав договори про охорону 10 морських торговельних портів.

"Починаючи з 1 квітня, ці порти додатково охороняють майже 150 постів та 12 автомобільних патрулів. Працівники міліції озброєні табельною та автоматичною вогнепальною зброєю", – зазначив Аваков.

Полторак: терористична загроза збільшується

Глава Міноборони Степан Полторак заявляє про збільшення кількості диверсійних груп, які будуть намагатися "працювати" зокрема і на військових об'єктах, передає "Українська правда".

"Ми бачимо, що терористичні загрози останнім часом збільшуються, збільшується кількість диверсійних груп, які будуть намагатися "працювати" вже в тому числі і на військових об'єктах", - заявив він.

За словами Полторака, всього таких об'єктів 25.

"Нами уточнені плани охорони і оборони таких об'єктів і співпраця з іншими службами для координації роботи над цими об'єктами", - зазначив він.

Яценюк: ймовірність вторгнення не надто висока, але укріплювати оборону потрібно постійно

"У нас не може бути жодного дня зволікання. Я так собі уявляю: швидше за все, 8 і 9 травня безпосередньо шанси прямого військового вторгнення є, але вони не дуже високі. Росія буде вичікувати, в тому числі очікувати остаточного рішення щодо санкцій, яке має бути в червні, але ця загроза занадто висока", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Разом з тим, він закликав присутніх на засіданні представників силових і правоохоронних органів боротися з диверсійною діяльністю противника.

Також прем'єр звернувся до присутніх із закликом щодня продовжувати роботи зі зведення фортифікаційних споруд. Яценюк нагадав, що майже 2 місяці тому президент і Кабмін поставили завдання під зведення фортифікаційних споруд перед місцевою владою, "і тут ми вимагаємо конкретних результатів".

Також прем'єр додав: "Я розмовляв із секретарем РНБО з цього питання. Позавчора пішло закрите доручення, і я вимагаю виконання цього доручення".

Крім цього, Яценюк акцентував увагу присутніх на роботі з відновлення, модернізації та придбання військової техніки та озброєнь.

"Жодного дня зволікання, ми повинні бути готові до будь-якого сценарію", - закликав прем'єр.

Нагадаємо, 26 січня Кабінет міністрів запровадив режим підвищеної готовності по всій Україні. Також уряд ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей.

Також уряд створив регіональні координаційні центри з надзвичайних ситуацій – у кожній області під керівництвом голови обласної держадміністрації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: травневі свята. ВІДЕО, забезпечити порядок, МВС і СБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ