Сб, 2024-04-20, 06:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 12 » МВС розслідувало гучну справу про насильство у Миколаєві
11:05
МВС розслідувало гучну справу про насильство у Миколаєві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Розслідування кримінальної справи про вбивство Оксани Макар завершено. Про це повідомив керівник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

Як розповів Василь Фаринник, підозрюваним висунули звинувачення за ч. ст.115 і ч.4 ст.152 Кримінального кодексу ("умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, поєднане із зґвалтуванням за попередньою змовою групою осіб"; "зґвалтування з тяжкими наслідками"; максимальне покарання - довічне ув'язнення), пише "КоммерсантЪ-Украина".

Крім того, він уточнив, що один з підозрюваних звинувачується у порушенні ч.3 ст.153 КК ("згвалтування у збоченій формі"; максимальне покарання до 12 років в'язниці). "Досудове слідство довело провину підозрюваних", - підсумував Фаринник. Після смерті Оксани Макар потерпілою стороною визнано її матір Тетяну Суровицьку.

11 квітня її захисник, народний депутат Микола Катеринчук (НУ-НС) запевнив, що в розпорядженні слідства "є вся база доказів, включаючи експертизи ДНК, показання свідків і обвинувачуваних". "На суді для обвинувачених будемо вимагати довічного ув'язнення", - підкреслив Катеринчук.

Нагадаємо, в Миколаєві в ніч проти 10 березня 19-річну Оксану Макар зґвалтували три молодики, один з яких потім спробував її задушити. Тіло підпалили. Проте Оксана вижила, після чого її відправили до опікового центру Донецька. Дівчина померла 29 березня.

Цей злочин викликав широкий суспільний резонанс, і 14 березня президент Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці взяти розслідування цієї справи під особистий контроль.

Проти молодих людей було порушено кримінальні справи за кількома статтями.

У миколаївських садистів з'явилися фанати. У МВС "радіють", що більшість з них у Росії

В Україні виник цілий "рух" на підтримку миколаївських садистів, які жорстоко зґвалтували і вбили 18-річну Оксану Макар. Ті, хто співчуває вбивцям, вже зібрали для них понад 100 тисяч гривень.

"Якби нам не заважали заангажовані раби зомбоящика (телевізора – ред.), ми б зібрали набагато більше", - розповів один з активістів руху на підтримку ґвалтівників Ілля журналістам "Комсомольської правди в Україні".

За його словами, збір коштів розпочався після того, як у соцмережах було закрито групи, присвячені "альтернативній думці" про Оксану Макар і про те, що сталося.

"Ви розумієте, що йде нав'язування суспільству неправдивих цінностей, пропащих жінок звеличують до рівня героїв нації, ховають їх на VIP-місцях, а сім'ям нормальних людей і взагалі всім інакомислячим влаштовують публічне цькування", - каже юнак.

У закритих групах і форумах нормальні, на його думку, люди не соромляться у висловах: "Женька - герой! Все правильно зробив, просто дівка живуча виявилася" (мова йде про головного підозрюваного Євгена Краснощока), "Ого, як бидло збунтувалося, але нічого, ми їм ще покажемо".

Ці люди здебільшого спілкуються на сторінках руху хедхантерів, прихильники якого пропагують очищення міст від наркоманів, бомжів, повій, "кольорових" і взагалі всіх, хто не поділяє їхніх поглядів.

"Я, якщо чесно, не очікував, що їх виявиться аж так багато. Радує, якщо можна так висловитися в подібній ситуації, що більшість з них - жителі Росії", - зазначило джерело видання в МВС.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: мвс, насильство, справу, Миколаєві
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ