Нд, 2024-04-28, 21:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 1 » МВС шукає дані користувачів обмінника EX.UA, а вони виходять на протести
10:30
МВС шукає дані користувачів обмінника EX.UA, а вони виходять на протести
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники закритого напередодні файлообмінника EX.UA заявляють, що в МВС прагнуть отримати персональні дані користувачів, які розміщували на ресурсі піратський контент, повідомляє"КоммерсантЪ-Украина". 

Про це розповів представник EX.UA Юріс Пісковий, ресурс співпрацював з правовласниками і видаляв піратську інформацію за першим зверненням.

"Але багато правовласників хотіли знати, хто цю інформацію публікував. Це персональні дані наших відвідувачів, вони захищені законом. Тим не менше, вони знайшли спосіб отримати їх", - констатував він.

Пісковий також не виключив, що причиною закриття EX.UA могли стати бізнес-інтереси. "Мені розповідали правовласники, що до них приходили люди з органів і просили виступити проти нас", - зазначив він.

Найбільший файлообмінник України EX .UA припинив роботу 31 січня.  Офіційна версія - ресурс входить до 25 найбільших піратських веб-сайтів світу. В міліції повідомили, що було порушено кримінальну справу за фактом порушення ресурсом авторських прав і нібито в ході обшуку було вилучено 200 серверів з інформацією загальним обсягом шість тисяч терабайт.

Однак пізніше в EX.UA спростували інформацію про обшук та вилучення серверів.

"Співробітники МВС прийшли до кількох наших партнерів. Інформація на ресурсі при цьому не постраждала - у нас кілька хостингів на різних майданчиках, у тому числі за межами країни", - стверджує Пісковий.

Українські користувачі уже бурхливо відреагували на дії правоохоронців. Закриття EX.UA стало основною темою обговорення в соціальних мережах, об 11 годині 1 лютого всіх небайдужих до долі ресурсу скликають на акцію протесту під МВС.

Сам сайт МВС, на якому у другій половині дня з'явилася інформація про слідчі заходи, став тимчасово недоступний і не відкривається досі, станом на ранок 1 лютого. У прес-службі міліції не виключили факт DDoS-атаки з боку розгніваних користувачів.

EX.UA був запущений в 2009 році. Ресурс наповнюється в основному самими користувачами, які завантажують на сервери як особисту інформацію, так і численні копії фільмів і музики. На сьогоднішній день місячна аудиторія ресурсу досягає 6 млн осіб. На сайті розміщено понад 200 тис релізів. Цікаво, що раніше власники ресурсу вирішили поступово перевести його на платні послуги.

У листопаді 2010 року, Американська асоціація звукозапису RIAA віднесла"ЕХ.UA" до 25-ти найбільших "піратських" веб-ресурсів світу. За твердженнями вказаної міжнародної організації, на сайті немає жодного відео- чи аудіофайлу, легальність поширення якого підтверджена власником авторських прав.

Цей ресурс помітно відрізнявся від інших подібних тим, що їм можна було легко користуватися без реєстрації, швидкість скачування була дуже високою. Також зручним була можливість качати файли як при використанні торент-клієнта (без урахування будь-якого рейтингу), так і викачувати файл безпосередньо з сервера. При чому будь-який, давно доданий, файл можна було скачати так само на високій швидкості.

Нагадаємо, що саме це файлообмінний ресурс 1 січня закрив публічний доступ до пародії на новорічне привітання президента Віктора Януковича. Представник EX.UA Юріс Пісковий тоді зауважив, що пародійний ролик на новорічне привітання Януковича був обмежений для публічного доступу з ініціативи самого порталу .
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: файлообмінника EX.UA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ