Вт, 2024-04-23, 12:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 22 » МЗС готує запровадження віз з Росією. ВІДЕО
14:21
МЗС готує запровадження віз з Росією. ВІДЕО
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє про підготовку запровадження візового режиму з Російською Федерацією. Про це він сказав в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"По-перше, звичайно, маємо рухатися в напрямку того, щоб контролювати, хто приїжджає з Росії в Україну. Але реально давайте чесно собі скажемо: ми маємо війну з Росією на сьогодні. Війну, причому класичну і гібридну. Але в той же час у нас є декілька мільйонів наших співгромадян у Росії. І Росія знає, які провокації зробити у випадку того, як ми будемо в подальшому запроваджувати візовий режим", - сказав Клімкін.

"Зараз це аналізуємо і потім вийдемо з пропозицією і щодо того, як ми це будемо робити, і щодо часових рамок", - заявив Клімкін.

Міністр зауважив також, що візовий режим - це відносини між цивілізованими країнами.

Зазначимо, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов вважає, що Україна має запровадити візовий режим з Росією з міркувань безпеки.

Нагадаємо, після затримання і арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не виключає розгляду питання про запровадження Україною візового режиму з РФ і розширення санкцій.

Український парламент повинен був розглянути це питання 6 жовтня, але фракції "Блоку Петра Порошенка" й "Опоблоку" виступили проти.

У свою чергу Міністерство закордонних справ раніше заявляло, що не буде підтримувати запровадження візового режиму з Росією, поки не будуть визначені наслідки такого рішення. Про це тоді заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Я ніколи не виступав проти. І питання не в тому, візовий режим чи безвізовий. Нам, можливо, знадобляться ще більш жорсткі заходи, ніж візовий режим. Питання в тому, що це нам дасть, як ми це зробимо і як це буде впливати на громадян: на наших громадян в окупованому Криму, на наших громадян у Росії", - зазначив Клімкін.

ДПС попереджає: на кордоні з Україною ФСБ намагається вербувати українців

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян застерігає українців від поїздок до Росії і заявляє, що РФ чинить тиск на українців, а декого схиляють до співробітництва. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Держприкордонслужба України вкотре рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до РФ без зайвої необхідності", - зазначив він.

"Відомо, що спецслужби РФ ведуть облік громадян України, які постійно їздять до РФ за допомогою прикордонної бази "Каскад-Поток". В зоні ризику: - особи, які постійно перетинають українсько-російський кордон у приватних справах; - мають родичів у прикордонних районах РФ; - мають автомобіль російської реєстрації", - повідомив він.

Слободян розповів, що при спрацюванні бази "Каскад-Поток", російські прикордонники вилучають у громадянина України паспорт та доповідають старшому зміни або ініціатору постановки на контроль. Особу та транспортний засіб виводять із загального потоку для очікування прибуття ініціатора.

"Під час опитування спецслужби залякують українських громадян та погрожують заборонити в’їзд на територію РФ. Іноді трапляються випадки вимагання грошових коштів. Здебільшого ставлять питання про особисту участь в АТО або участь близьких родичів, суспільно-політичну обстановку в Україні та співпрацю зі структурами Служби безпеки України", - розповів він.

"Також представники російських спецслужб відбирають та перевіряють вміст і контакти мобільного телефону", - додав він.

"У ході бесід з громадянами України, які затримувалися на території РФ, стало відомо про неодноразові спроби співробітників ФСБ РФ схилити їх до конфіденційного співробітництва або змусити зізнатись у розвідувальній діяльності на користь України. Багато з них розповідали про застосування проти них фізичної сили, зокрема для того, аби останні зізналися в злочинах, яких вони не скоювали (наприклад, крадіжка)", - додав Слободян.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 677 | Додав: adminA | Теги: запровадження віз, Росія, МЗС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ