Сб, 2024-04-20, 04:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 30 » На Банкову Маккейн приїхав. Порошенко впевнений, що Конгрес США продовжить підтримувати Україну
21:39
На Банкову Маккейн приїхав. Порошенко впевнений, що Конгрес США продовжить підтримувати Україну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Участь у складі делегації Сенату США представників обох партій – Демократичної та Республіканської, що прибула до Києва - підтверджує, що підтримка України в Конгресі США залишиться і надалі, вважає президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави Української держави, Порошенко провів зустріч з делегацією Сенату на чолі з сенатором Джоном Маккейном (англ. John Sidney McCain III, Республіканська партія). До складу американської делегації також увійшли сенатори Ліндсі Грем (англ. Lindsey Graham, Республіканська партія) і Емі Клобучар (англ. Amy Jean Klobuchar, Демократична партія).

"Глава держави відзначив важливість традиційної двопартійної підтримки України в Конгресі США і відзначив участь у делегації представників обох партій. Це підтверджує, що така підтримка залишатиметься і надалі в боротьбі проти російської агресії, за збереження суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України", - йдеться в оприлюдненій інформації.

Порошенко назвав "дуже важливим, що в цій боротьбі і наш народ, і парламент, і уряд наш пліч-о-пліч з американським народом". Глава держави запевнив американських політиків, що Україна відчуває цю надійну підтримку і допомогу, що є дуже важливим "у ці важкі дні для моєї 45-мільйонної країни".

Сторони відзначили важливість продовження зусиль щодо забезпечення виконання Росією зобов'язань згідно з Мінськими домовленостями і збереження політики міжнародних санкції проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема й Крим.

Крім того, Порошенко запропонував сенаторам здійснити візит на Донбас для отримання об'єктивної інформації про підривні дії російської сторони і її бойовиків, які продовжують провокації і порушують режим припинення вогню.

Він також відзначив важливість прийняття Конгресом США закону "Про підтримку стабільності та демократії в Україні".

Президент зазначив, що Україна бореться не лише за свою незалежність: "Ми боремося за свободу, цінності, за демократію, захищаючи їх у центрі Європи у XXI столітті".

Порошенко також розповів американським сенаторам про перебіг реформ в Україні та відзначив важливу роль США у цьому процесі.

"У свою чергу, сенатор Джон Маккейн підтвердив свою рішучість допомоги Україні в її боротьбі проти російської агресії", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн відомий своєю підтримкою України і гострою критикою російської агресії.

Нагадаємо, в листопаді президент України Петро Порошенко одним з перших провів телефонні переговори з новим президентом США Дональдом Трампом.

Відзначимо, 24 грудня президент США Барак Обама підписав бюджет США на 2017 на потреби національної оборони, де оборонна допомога Україні збільшена до 350 млн. дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1398 | Додав: adminA | Теги: конгрес США, порошенко, Банкова, Маккейн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ