Чт, 2024-03-28, 16:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 24 » На безвізовий режим для України Brexit не вплине - Клімкін переконаний
19:04
На безвізовий режим для України Brexit не вплине - Клімкін переконаний
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

  Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив упевненість, що результати референдуму про вихід Великобританії з ЄС (Brexit) не вплинуть на процес надання безвізового режиму для громадян України.

"Я абсолютно переконаний, і не вважайте це якоюсь формальною заявою або гаслом, що ключові питання, як безвізовий режим, вони однозначно не опиняться на додатковому напрямку", - сказав він журналістам у п'ятницю, 23 червня, після засідання уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, звичайно ж, ЄС приділятиме чимало часу і зусиль на переговори з Великобританією про параметри і часові рамки виходу. У зв'язку з цим є загроза того, що дискусії всередині ЄС стосуватимуться внутрішніх проблем.

Однак, нагадав Клімкін, ЄС вже прийняв політичне рішення про надання безвізового режиму громадянам України.

Міністр також підкреслив, що після результатів цього референдуму тепер чекають переговори ЄС з Британією про вихід, в тому числі і в рамках спільного ринку.

Своєю чергою перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що найближчим часом відбудуться консультації на високому рівні між Україною і Європейським Союзом щодо наслідків референдуму у Великобританії про вихід з ЄС для двосторонніх українсько-європейських відносин.

"Головна тема дня - наслідки Brexit для України. Тим не менш, більш серйозні наслідки це матиме для самого ЄС, де тепер потрібно думати над вирішенням сотні питань і проблем, пов'язаних з можливим виходом Британії. Будуть рости позиції євроскептиків в інших європейських країнах. Радіти Кремлю - розділеній та ослабленій Європі. Звичайно, хвиля цього цунамі може торкнутися України. Тому найближчим часом відбудуться консультації на високому рівні між Україною і ЄС про наслідки референдуму для наших двосторонніх відносин", - написала Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Водночас вона зазначила, що Україна очікує надання безвізового режиму з ЄС вже в цьому році.

"Ми очікуємо, що всі відповідні процедури - слухання в комітетах і потім в сесійній залі відбудуться в Європарламенті без зволікань, і потім буде прийнято відповідне рішення на Раді ЄС. Також ми очікуємо продовження спільної політики ЄС щодо санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод. Ми категорично проти будь-яких розмов про поступове зняття санкцій", - написала вона.

Разом з тим, на думку першого віце-спікера українського парламенту, тепер, коли ЄС ще глибше занурюється у власні серйозні проблеми, Україні буде ще важче відстоювати свою позицію. "Але це не привід опускати рук. Тим більше серйозною перемогою буде безвізовий (введення безвізового режиму між Україною і ЄС – ред.)", - зазначила Геращенко.

Як повідомлялось, 23 червня на референдумі у Великій Британії перемогли прибічники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти – 48%. Британія була членом ЄС протягом 43 років.

Для України Brexit може мати погані наслідки. Це означає політичне та економічне послаблення Євросоюзу. Велика Британія - одна з тих небагатьох країн ЄС, яка виступала за продовження та посилення санкцій проти Росії.

Тепер у прихильників пом'якшення стосунків із Кремлем опонентів поменшало. Велика Британія - друга за потужністю економіка в ЄС. Її вихід з об'єднання ослаблює вагу всього союзу на світовій арені.      

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Україна, Brexit, Клімкін, безвізовий режим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ