Пт, 2024-04-19, 13:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 24 » На бразильців з неба звалилася таємнича металічна куля вагою 30 кг. ВІДЕО
10:47
На бразильців з неба звалилася таємнича металічна куля вагою 30 кг. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Металевий об'єкт невідомого походження впав на півночі Бразилії у штаті Мараньян і викликав паніку серед місцевого населення. Об'єкт, який має форму кулі, діаметром близько метра і вагою майже 30 кілограмів виявили 22 лютого.

Жителі села Ріашу-дос-Рокос в муніципалітеті Анапурус стали першими, хто побачив загадкову кулю. За словами місцевого жителя Хосе Валдіра Мендеса, рано-вранці в середу, близько 6.00 за місцевим часом, він почув сильний гуркіт, а потім "вибух" зовсім поряд зі своїм будинком. Спершу він злякався і наказав дружині не виходити з дому, але потім цікавість пересилила страх, і Хосе Мендес вийшов у двір. У своєму саду він виявив загадковий об'єкт, повідомляє NEWSru.com з посиланням на MR Noticias.

Куля найпевніше зроблена з металевого сплаву, має один невеликий отвір. Усередині куля вочевидь не порожня, якщо кулю підняти і потрясти, відчувається, що в середині щось рухається.

Завдяки щасливому випадку, під час "приземлення" кулі ніхто не постраждав. Щоправда, невеликої шкоди завдано саду сім'ї Мендес - куля залишила після себе яму в ґрунті, а також пошкодила дерево кеш'ю.

Чутки про таємничу кулю облетіли вже сусідні села і прилеглі міста, так що натовпи людей другий день з'їжджаються в Ріашу-дос-Рокос, щоб подивитися на дивину.

"Місцеві розповідають, що гуркіт був страшенний. Хтось злякався, що настав обіцяний кінець світу 2012 року, хтось вирішив, що це прибульці. Але я думаю, що це запчастина від супутника", - цитує O Imparcial жителя сусіднього муніципалітету Мата-Рома професора Макса Мауро Гаррета.

З цією думкою погоджується метеоролог з Національного інституту космічних досліджень Педру Кошта. "Я впевнений, що до метеорологічних куль цей об'єкт не має ніякого стосунку", - зауважив фахівець, додавши, що найімовірніше це частина якогось супутника.

Нагадаємо, що західні ЗМІ дізналися подробиці падіння німецького супутника ROSAT у жовтні 2011 року: як засвідчили розрахунки, якби він затримався на орбіті ще на 7 хвилин, то впав би прямо на 20-мільйонний Пекін.

Німецький супутник став другим некерованим космічним апаратом, який упав на Землю за останній час. Наприкінці вересня в Тихому океані впав супутник для дослідження атмосфери UARS (Upper Atmosphere Research Satellite).

Наступного разу хвилюватися доведеться через падіння 3-тонного американського супутника Rossi X-ray Timing Explorer, який був запущений у грудні 1995 року і може впасти між 2014 і 2023 роками.

Нагадаємо, автоматична міжпланетна станція "Фобос-Ґрунт", призначена для вивчення супутника Марса - Фобоса, зокрема, для збору ґрунту з його поверхні, була запущена в космос 9 листопада 2011 року українською ракетою "Зеніт-2SБ", проте апарат не вдалося вивести на потрібну орбіту через збій у системі керування. Роскосмос 16 січня офіційно підтвердив факт падіння космічного апарату "Фобос-Ґрунт" в Тихому океані.

Наразі, де перебуває міжпланетна станція, встановити неможливо, невідомо, чи вона полетіла вглиб Сонячної системи, чи обертається на вищій навколоземній орбіті, ніж та, на якій її шукають.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: На бразильців з неба звалилася таєм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ