Чт, 2024-04-25, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 9 » На центральній площі столиці у Молдові замість Дня Перемоги відсвяткують День Європи
13:05
На центральній площі столиці у Молдові замість Дня Перемоги відсвяткують День Європи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У столиці Молдови вирішили порушити традицію і віддали перевагу перед Днем Перемоги Дню Європи. Таким рішенням мер Кишинева намагається поставити крапку в тривалій суперечці про те, чи слід заборонити святкування Дня Перемоги і зробити цю дату траурною.

Градоначальник Дорін Кіртоаке пропонує з 9 травня 2014 на Площі Великих Національних зборів все ж святкувати День Європи. Раніше це свято доводилося переносити, оскільки центральна площа завжди була зайнята тими, хто відмічав День Перемоги, повідомляє "Интерфакс".

"Мерія Кишинева більше не буде надавати центральну площу міста, щоб відмічати День Перемоги. З 2014 року площа Великого національного зібрання буде заздалегідь заброньована мерією для святкування Дня Європи, а День Перемоги, за традицією, як це було раніше, відзначатиметься на Меморіалі військової слави "Вічність", - повідомив мер.

"Більше День Європи переноситися на інший день не буде. Свята будуть проведені одночасно, таким чином, ніхто не образиться", - упевнений мер Кишинева. У нинішньому році День Європи, наприклад, вирішили святкувати 18 травня.

Мер піддав критиці дії російських дипломатів. Він стверджує, що посольство Росії в Молдові таємно приєдналося до проведення на площі 9 травня концерту, а заявку на це подав один з молдавських банків.

"Якщо посольство вирішило проводити акцію, то не повинно було ховатися за спиною спонсора концерту, враховуючи святкову програму уряду. Також йому не варто забувати, що в травні 1945 року був переможений фашизм, а пізніше в Молдові почалася окупація", - сказав Кіртоаке.

Під час святкування Дня Перемоги в центрі Кишинева будуть посилені заходи безпеки, повідомив начальник управління громадської безпеки МВС Молдови Марін Максіан. Він зазначив, більше тисячі поліцейських в четвер будуть забезпечувати порядок під час святкового концерту на Майдані Великого Національного зібрання в центрі Кишинева.

"Наш намір твердий - забезпечити безпеку городян і гостей столиці. Поліція готова до негайного посилення сил у випадку, якщо будуть помічені спроби зриву заходу. Ми будемо присікати будь-які наміри дискримінації громадян за національним, мовним, релігійним чи принципом сексуальної орієнтації", - сказав Максіан.

О 12.00 за київським часом 9 травня на центральній площі Кишинева почнеться святковий концерт, який організований посольством РФ в РМ. У ньому візьмуть участь відомі молдовські виконавці, а також Йосип Кобзон, Лев Лещенко та оркестр МВС РФ.

Деякі громадські організації правого спрямування закликали своїх прихильників перешкоджати святковим гулянням. Вони вважають, що 9 травня в Молдові має відзначатися не як свято перемоги, а як День жалоби. Неурядова організація "Громадянська платформа "Дія-2012", намагалася домогтися заборони проведення концерту в центрі Кишинева, пікетуючи у вівторок мерію Кишинева. Однак на акцію з'явилися всього кілька активістів.

Також раніше повідомлялося, що голова управління зовнішніх зв'язків мерії Кишинева Габріела Чумак запропонувала оголосити 9 травня в місті днем жалоби. З такою ініціативою вона виступила на засіданні мерії 29 квітня. Крім того, Чумак має намір домогтися заборони на радянську символіку на території міста, а також заборони на носіння георгіївських стрічок.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: день Європи, День Перемоги, молдова, центральна площа столиці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ