Чт, 2024-05-02, 10:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 2 » На чолі "Батьківщини" і всієї опозиції може стати Яценюк
22:25
На чолі "Батьківщини" і всієї опозиції може стати Яценюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Арсеній Яценюк може очолити виборчий список "Батьківщини". Над цим сценарієм активно працюють штаб-квартири "Батьківщини" і "Фронта Змін", повідомляє "Українська правда".

Як повідомляється, у січні Юлія Тимошенко надіслала однопартійцям листа з колонії, в якому звернулася з закликом не просто погодити єдиного опозиційного кандидата на кожен мажоритарний округ, а й створити єдиний виборчий список опозиційних сил.

За даними видання, станом на початок березня найбільш глибоко інтеграційні переговори відбуваються саме між "Батьківщиною" і "Фронтом Змін". При чому, в разі досягнення згоди, єдиний список буде формуватися на базі "Батьківщини", а очолить його Арсеній Яценюк, тоді як начальником штабу буде Олександр Турчинов.

За задумом, з'їзд "Батьківщини" висуне першим номером Юлію Тимошенко. Це буде зроблено навмисно, всупереч забороні балотуватися засудженим особам. Саме Тимошенко має позиціонуватися як лідер списку до того моменту, поки ЦВК не відмовить їй у реєстрації.

Другим номером списку має бути Юрій Луценко. Це має затвердити за єдиним списком ексклюзив на опозиційність. Луценко також буде другим номером доти, поки ЦВК не зніме його з виборів.

Після повалення чинної влади, у яке опозиція продовжує вірити, нова влада планує відновити Тимошенко і Луценка у їхніх виборчих правах. Політики пройдуть до парламенту як незаконно недопущені до виборів.

Проте, продовжує видання, після висунення Тимошенко і Луценка третім номером списку має стати Арсеній Яценюк. Оскільки Тимошенко і Луценко будуть зняті з перегонів, саме Яценюк має очолити виборчий список "Батьківщини" до Ради.

Причому, за даними "Української правди", Тимошенко в одному з листів до Турчинова дала попередню згоду на це.

Видання зазначає, що вихід Тимошенко з в'язниці - це питання гіпотетичне та стосується невизначеного майбутнього. Натомість висунення Яценюка першим номером списку "Батьківщини" - це річ конкретна та чітко обмежена в часі літом 2012 року.

Отже, Тимошенко ризикує тим, що "її" партія "потече" під Яценюка. За інформацією "Української правди", Тимошенко дала згоду, щоб єдиний список очолив Яценюк, з однією умовою - щоб у відповідь лідер "Фронту Змін" підтримав її кандидатуру на виборах президента.

Наразі обговорюються наступні варіанти: а) якщо Яценюк у результаті отримання влади стає прем'єром, він зобов'язуються підтримати Тимошенко на посаду президента; б) якщо новим президентом стає Яценюк, він зобов'язується підтримати Тимошенко на посаду прем'єра.

При цьому, як пише видання, коли Яценюк вперше почув вимогу підтримувати Тимошенко на посаду президента, він погодився на це за умови повернення Конституції 2004 року або створення нової редакції Конституції, яка не наділятиме президента нинішніми повноваженнями.

Нагадаємо, що 14 лютого, перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина", голова партії "Реформи і порядок" (ПРП) Сергій Соболєв заявив, що переговори про єдиний список кандидатів, які балотуватимуться по мажоритарних округах від опозиції, практично завершені.

Нагадаємо, 22 січня в центрі Києва на Софійській площі з нагоди Дня Соборності і Свободи відбувся об'єднаний мітинг опозиційних сил. За різними оцінками (МВС і прес-служба "Фронту Змін"), кількість учасників заходу коливалася між 3 і 20 тис осіб.

Раніше Турчинов заявляв, що опозиція наразі визначає, в якому форматі вона зможе отримати на виборах народних депутатів найбільшу кількість голосів.

Також Турчинов заявляв, що Тимошенко керує процесом формування списку кандидатів у народні депутати на парламентські вибори. Також він переконаний, що об'єднана опозиція розподілить між собою мажоритарні округи до кінця лютого.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що підписана більшістю опозиції 22 січня угода про спільні дії на виборах Ради восени поки що далека до реалізації.

Турчинов запевняє, що Тимошенко буде першим номером у списку об'єднаної опозиції

Перший заступник лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов переконаний, що першим номером у списку об'єднаної опозиції на виборах має бути лідерка "Батьківщини", екс-прем'єр Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.

"Сьогодні ні в кого не викликає питань, що справжнім лідером опозиції є Юлія Тимошенко. Саме вона має бути першим номером у списку об'єднаної опозиції", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про те, хто може очолити список об'єднаної опозиції на парламентських виборах у 2012 році.

Турчинов наголосив, що процес об'єднання українських опозиційних сил триває. "Ми вже підписали угоду з "Народною самообороною", партією "Реформи і порядок" і сьогодні - з Народним рухом. Я ще раз наголошую, що цей процес не завершився. Ми проводимо консультації з питань об'єднання навколо одного партійного списку в мажоритарних округах з усіма реальними опозиційними силами, зокрема із "Фронтом Змін", - розповів він.

Народний Рух на вибори іде з "Батьківщиною"

Партії "Батьківщина" та Народний рух України підписали угоду про об’єднання зусиль на виборах до Верховної Ради.

Відповідний документ представили Перший заступник Голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов та голова НРУ Борис Тарасюк.

"Ми об’єднуємо і координуємо наші зусилля під час наступних парламентських виборів - тобто висуваємо одних кандидатів на мажоритарних округах, і головне - підемо на вибори по одному партійному списку. Ми визначили, що це буде список "Батьківщини", - сказав Турчинов.

За його словами, дві опозиційні сили об’єднують не лише спільні погляди щодо європейського розвитку країни, а й спільна боротьба за Україну.

У свою чергу Борис Тарасюк зазначив, що "така угода є реакцією на заклик ув’язненого лідера опозиції Юлії Тимошенко про об’єднання демократичних сил".

"Я сподіваюся, що нашим прикладом підуть і інші партії, що входять до Комітету опору диктатурі, і так само погодяться на складення єдиного демократичного списку опозиції, бо лише разом ми зможемо перемогти на парламентських виборах", - наголосив Тарасюк.

Яценюка вважають "слабкою ланкою" в опозиції

Народний депутат Тарас Чорновіл (позафракційний) прогнозує створення провладної більшості в парламенті наступного, сьомого скликання, повідомляє "Газета по-українськи".

Опозиція отримає більшість місць у Раді - 55%, вважає нардеп, однак після переговорів багато депутатів, обрані як представники опозиції в мажоритарних округах, об'єднаються із провладними політичними силами.

"З мажоритарниками передомовляться... Може, комусь і гроші запропонують. Думаю, 200 депутатів додадуть собі. Будуть десь 250 підконтрольних. Отут і подивимося, кого проведе Комітет опору диктатурі, який на Галичині називають КОДлом", - зазначив Чорновіл.

Політик назвав слабкими ланками в опозиційному русі лідера Радикальної партії Олега Ляшка, лідера партії "Фронт Змін" Арсенія Яценюка і лідера Української соціал-демократичної партії Наталію Королевську.

"Кажуть, буде черговий наступ трудящих, який знесе владу. Тоді для чого в цій країні Ляшко? Як тільки щось почнеться, з тилу заходить Ляшко і трудові маси розбігаються хто куди, тому що не хочуть дискредитуватися. А ще Яценюк, Королевська та інші. Будь-яка акція знекровиться з їхньою появою", - сказав Чорновіл.

На думку депутата, домовлятися з мажоритарниками буде секретар РНБО Андрій Клюєв - людина, на думку Чорновола, культурна і ввічлива.

Влада через КС ділить виборчі округи, заявляє Томенко

Опозиція не оприлюднює узгоджений список мажоритарників у зв’язку із внесенням представниками парламентської більшості подання до Конституційного Суду щодо закону про вибори народних депутатів, повідомляє УНІАН посилаючись на одиного з лідерів партії "Батьківщина", заступника голови Верховної Ради Миколу Томенка.

За його словами, єдиний список опозиції у мажоритарних округах досі не затверджено через те, що "влада вирішила сьогодні шляхом рейдерства через Конституційний Суд переглядати закон про вибори".

Томенко нагадав, що до КС подано два конституційних подання, зокрема, щодо законності одночасного балотування у парламент по мажоритарному округу і по списку.

За словами віце-спікера, у разі, якщо ця норма закону буде відмінена, то відбудеться дуже багато змін у тактичних діях опозиції.

Окрім того, за словами Томенка, існує друге конституційне подання, яке опозиція "тлумачить як страх влади програти вибори у Києві".

Він пояснив, що у Києві, відповідно до норм закону про вибори, повинно бути 16 округів. Водночас конституційне подання стосується того, щоб 400 тисяч громадян України, які проживають за кордоном, голосували не в Києві, а в Києві буде сформовано 13 округів.

"Ми це тлумачимо як те, що влада так боїться програти, що рахує кожен голос. Якщо у Києві вони бояться за три округи, бо знають, що вони програють, то є і в цілому страх поганого результату виборів для них", - сказав Томенко.

За його словами, реалії є такими, що опозиція не знає чіткого переліку округів, які по закону мають бути сформовані до 30 квітня. "Доти, доки остаточно ми карту бою не побачимо, ми не зможемо оприлюднити остаточну версію списку по мажоритарних округах. Але те, що він буде, я абсолютно переконаний", - сказав Томенко.

У "Батьківщині" заявляють про тиск на сильних кандидатів від опозиції для недопущення до виборів-2012

Від Адміністрації президента виходять установки про тиск на сильних опозиційних кандидатів, щоб не дати їм можливості балотуватися на виборах до парламенту в 2012 році, стверджує народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина") Андрій Павловський.

"Є певні установки від адміністрації президента: відслідковувати сильних опозиційних кандидатів, які мають понад 10% популярності, і вже зараз починати з ними "працювати" : тиснути на них, змушувати не висуватися, а якщо вони матимуть сміливість - потім знімати ці кандидатури", - сказав депутат під час круглого столу "Суди, правоохоронці і фіскали як головний інструмент влади щодо недопущення рейтингових опозиційних кандидатів до парламентських виборів 2012 року" в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Павловського, для такого тиску на опозиційних депутатів будуть задіяні представники правоохоронних органів, прокуратури та судів. Депутат вважає, що силові відомства зроблять все, щоб не дозволити опозиційним кандидатам "повноцінно проводити виборчу кампанію".

Павловський зазначив, що наразі вже є конкретні приклади, коли на потенційних сильних кандидатів чинять тиск, зокрема, проти них порушують кримінальні справи "з надуманих причин".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: На чолі Батьківщини і всієї опозиці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ