Ср, 2024-04-24, 06:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 7 » На ділянці Богданівка-Петровське почалося розведення військ. ВІДЕО
16:06
На ділянці Богданівка-Петровське почалося розведення військ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Троє українських військовослужбовців отримали поранення в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинули в рядах українських військовослужбовців немає, але троє військовослужбовців отримали поранення", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

У районі Петровського в Донецькій області розпочалося синхронне розведення сил і засобів від лінії розмежування відповідно до Рамкового рішення від 21 вересня, погодженого в Мінську Тристоронньою контактною групою з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це УНІАН повідомив речник АТО підполковник Віктор Шубець.

"Ми планували не тільки в Петровському, а планували також на Луганському напрямку. Але у зв’язку з тим, що в Станиці Луганській протягом останніх трьох діб тривають обстріли, це питання не було забезпечено. Що стосується Маріупольського напрямку (в районі Петровського), то тут поки що протягом півгодини всі заходи йдуть згідно з планом", – сказав Шубець.

Він додав: "Маємо надію, що обстрілів усе ж таки не буде й ми зможемо забезпечити виконання домовленостей".

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський зазначив, що жителям населених пунктів у зоні відводу нічого не загрожує і ця територія залишається під контролем української влади.

"Хочу заспокоїти жителів Донецької області - нічого страшного не відбувається. Ця територія і надалі залишається під контролем української влади, під наглядом наших розвідників, і під наглядом ОБСЄ", - повідомив голова обладміністрації у Facebook.

"У разі порушення агресором домовленості, максимум за 10 хвилин наше військо в повній бойовій готовності займе попередні позиції і візьме під контроль всю цю територію. Але дуже сподіваюся, що такої необхідності не буде", - підкреслив Жебрівський.

За його словами, розведення військ буде сприяти тому, щоб перестали гинути наші солдати. "Мені боляче і прикро майже щодня читати зведення про те, що гинуть наші воїни або отримують поранення. Тому якщо є найменша можливість уникнути таких жертв, ми повинні докласти до цього максимум зусиль", - пояснив голова облВЦА.

Водночас він зазначив, що після відведення військ для українських розвідників "буде трохи більше роботи і небезпеки", але рухатися до зниження напруги в регіоні та встановлення миру все одно потрібно. "Я дуже сподіваюся, що не будуть гинути наші воїни, і ми не будемо отримувати сумні зведення з фронту. Принаймні, на цих ділянках", - написав Жебрівський.

У свою чергу представник України в сфері безпеки підгрупі Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявив "Українській правді", що питання синхронного розведення військових підрозділів біля Станиці Луганській "буде залежати від того, як пройде розведення біля Петровського, і головне, чи буде витриманий бойовиками режим тиші і всі інші умови, в тому числі розмінування і допуск спостерігачів СММ ОБСЄ і СЦКК до всієї території певної ділянки біля Станиці".

ОБСЄ підтвердила успішне розведення військ біля Петровського

Моніторингова місія ОБСЄ підтвердила синхронне розведення військових біля Петровського в Донецькій області.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook представник України в безпековій підгрупі Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

"Синхронне розведення військових біля Петровського завершено. СММ ОБСЄ перевірила і підтвердила. Для цілодобового контролю залишається група українських офіцерів із СЦКК, а також спостерігачі СММ ОБСЄ", - написав він.

"Для скептиків і критиків спроби синхронного розведення повідомляю: за час роботи над ділянками по розведенню біля Золотого і Петровського, а це майже місяць, тут не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець. Це що стосується критеріїв оцінки цієї роботи", - додав він.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке має зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не надали безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів. За минулу добу в зоні АТО загинув український військовий через обстріл бойовиками Авдіївської промзони.

29 вересня українська сторона вимагала проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції для обговорення питання порушення режиму тиші. Однак представники бойовиків відмовились від неї.

Увечері 1 жовтня сторони провели відведення сил в населеному пункті Золоте Луганської області, зокрема звільнено по 1 кв. км уздовж лінії фронту.

5 жовтня спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що учасники Контактної групи по Україні ще не дійшли компромісу стосовно умов формування семи додаткових зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: розведення військ, ділянка Богданівка-Петровське
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ